• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

16.07.2018

22:57

ŠIPTARI U NAJJAČEM SASTAVU IDU U BRISEL: Tači, Haradinaj, Veselji i Pacoli udaraju na Srbiju, ili su posvađani da niko nikom ne veruje!

Politika

ŠIPTARI U NAJJAČEM SASTAVU IDU U BRISEL: Tači, Haradinaj, Veselji i Pacoli udaraju na Srbiju, ili su posvađani da niko nikom ne veruje!

Podeli vest

Pregovarački tim Prišine za pregovore sa Beogradom 18. jula u Briselu biće u dosad najjačem sastavu. Osim Tačija, takozvanog predsednika Kosova, u delegaciji su i Kadri Veselji, predsednik Skupštine, Badšet Pecoli, ministar spoljnih poslova i premijer Ramuš Haradinaj

Pitanje je zašto su albanski lideri sada krenuli frontalno u ofanzivu? 

Dragomir Anđelković, politikolog, smatra da je u pitanju nepoverenje albanske elite u Tačijeve namere, dok politikolog iz Prištine Nedšmedin Spahiu veruje da je sve ovo predstava za kosovsku javnost:

- Tači želi da postigne što veći legitimitet za ono što se pretpostavlja da je već dogovorio sa Beogradom, a o čemu javnost ne zna ništa. Utisak je da je neki kompromis postignut i sada je Tačiju potreban što veći politički spektar da ima iza sebe za taj dogovor - veruje Saphiu.

Anđelković, međutim, smatra da je situacija drugačija. Po njegovom mišljenju, stvar je u nepoverenju koje vlada među albanskim političarima.

(FOTO) TAČI NA PIKNIKU SA ZLOČINCEM OVK: Gnusna provokacija uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine!

- Jasno je da u Prištini postoji nesloga i to što idu u takvom kapacitetu samo znači da jedni drugima ne veruju. Pokazalo se da nisu u stanju da bilo koga ovlaste da vodi pregovore, odnosno da svako želi da tu bude prisutan kako bi istakao svoj značaj i onemogućio da neko drugi povuče poteze na svoju ruku. Dakle, ovde je reč o dubinskoj podeli albanske političke elite i njihovim međusobnim sukobima i nepoverenju - uveren je Anđelković.

LUKAŠENKO DOLAZI I DONOSI ČETIRI LOVCA MIG -29: Srbija će s eskadrilom MiG-29 biti najjača VOJNA SILA U REGIONU!  

Inače, Tači nije dobio poverenje kosovskog parlamenta da bude ovlašćeni pregovarač ispred prištinske platforme za pravno obavezujući sporazum sa Beogradom, a opozicija smatra da je ta platforma u suprotnosti sa interesima Kosova. 

KOMANDANT KOPNENE VOJSKE MILOSAV SIMOVIĆ: Junaci se ne zaboravljaju, a moto da nam bude MAJKO SRBIJO VOLIM TE!

Tači je prvi put jasno rekao da je "crvena linija" u dijalogu sa Beogradom priznanje Kosova i da on od toga neće odstupiti. Ali kosovska politička elita veruje da je to samo zamajavanje i da je predsednik spreman da napravi sa Beogradom kompromis o severu Kosova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maki

pre 5 godina

S obzirom da Taci nije dobio podrsku Parlamenta, u pitanju je nepoverenje. Albanska politicka scena je interesantna, niko nikom ne veruje, svi hoce da budu bitni i pitani. Gde ce nas to odvesti, videcemo. Beograd ima svoje stavove i necemo dozvoliti da nas neko ucenjuje.

Zare

pre 5 godina

Pre će biti da su šiptari posvađani međusobno, njihov način razmišljanja nije daleko odmakao od razmišljanja plemenskih starešina....

lili

pre 5 godina

Ako im ne odnesu priznanje od strane Srbije nezavisnosti Kosova ,i Taci i Haradinaj su svoju vlast zavrsili.Broje zadnje vreme na vlasti.

caslav

pre 5 godina

O kakvoj vi to alabnskoj političkoj eliti govorite,..to je banda kriminalaca gde svaki kriminalac gazduje delom kosova pa se boji da mu ostali ne otmu deo teritorije. Kosova republjik je privatna prćija tih kriminalaca koji idu za Brisel.

ana

pre 5 godina

Neka se oni medjusobno svadjaju ali do nekog kompromisnog resenja mora doci. Od njihovog stava da Srbija prizna Kosovo i dobiju sve sto pozele nema nista.

Alisa

pre 5 godina

Ništa Albancima ne vredi brojno stanje u pregovorima, tu se gledaju drugi argumenti.

Mileta

pre 5 godina

To već ukazuje na nervozu kosovskih vlasti, a znamo i zašto...situacija nije ista kao ranije.

Jelena

pre 5 godina

Posvađali se, jasno je kao dan. Niko tu nikome ne veruje.

jana

pre 5 godina

Prištini nije za verovati..od njih možemo sve da očekujemo

Aleksandar Minic

pre 5 godina

Sve moze da bude predstava za siroke mase ono sto se dogovori i sto se resi iz zatvorenih vrata bice i sprovedeno, politicari su tu da prezentuju

Zoran

pre 5 godina

Druzina u punom sastavu, sreca po nas sto imaju svoje licne interese,a mi njihovo neslaganje moramo da iskoristimo.

Ivana

pre 5 godina

Strah da ide sam na Vucica. Moze da povede i pedeset Albanaca, ili dogovor ili nema nista

niki

pre 5 godina

Niko nikom ne veruje...Svako vuce na svoju vodenicu.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59