• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

17.07.2018

18:37

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA, PREŠEVSKU DOLINU NA STO ILI…Albanci na jugu Srbije traže prekid dijaloga, ako ne budu deo Kosova!

Politika

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA, PREŠEVSKU DOLINU NA STO ILI…Albanci na jugu Srbije traže prekid dijaloga, ako ne budu deo Kosova!

Podeli vest

Lider Demokratske partije Albanaca u Preševu Ragmi Mustafa izjavio je da bi Priština trebalo da prekine dijalog sa Beogradom u Briselu, ukoliko "Preševska dolina", kako Albanci nazivaju jug centralne Srbije, ne bude tema tog dijaloga

Ragmi Mustafa je za televiziju T7 rekao da bi prištinska delegacija, predvođena kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, trebalo, kako kaže, ozbiljno da shvati zahtev Albanaca iz tog dela Srbije, da se o njihovim problemima razgovara u Briselu, navodi se u pres-klipingu Unmika.

Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi tvrdi da se prava Albanaca s područja centralne Srbije godinama krše, uprkos sporazumima koji su potpisani.

PUTIN I TRAMP BI PODELU KOSOVA! Evo šta su ruski i američki lider PRIČALI O NAMA!

Skupština albanskih odbornika, tri opštine juga centralne Srbije, usvojila je u subotu „Političku deklaraciju", kojom traži od privremenih kosovskih institucija i vlasti u Beogradu da u dijalog o normalizaciji odnosa bude uključen i, kako kažu, politički status Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, triju opština na teritoriji juga centralne Srbije.

(VIDEO) VUČIĆ I MAKRON U PARIZU: Predsednik Francuske dolazi u Srbiju!

Između ostalog, oni traže da njihova prava u Briselskom dijalogu zastupa predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

Oni zapravo traže da rukovodstvo privremenih kosovskih institucija, Tači, čiji legitimitet u dijalogu osporava kosovska opozicija, i Ramuš Haradinaj, budu zastupnici njihovih interesa u Briselu, koji bi im, kako smatraju, obezbedili isto „ono što Srbija traži za srpsku manjinu na Kosovu i Metohiji".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 5 godina

SIPTERI ako vam nevalja u SRBIJU a vi kupite kartu za ALBANIJU SAMO U JEDNOM PRAVCU. sta vam konkretno fali u SRBIJI i sami neznate teli bi leba bez motike jer vam se sverc droge drasticno pleni i sad muka nema lepe zarade bez rada .

nikola

pre 5 godina

Kako da ne ,mislim da su se oni malo zaneli sa njohovim zeljama

jocaa

pre 5 godina

Mislim da Srbija nece obraćati pažnju na njihove provokacije

Nena NS

pre 5 godina

Ovi su samo provokacije i to vrlo planski smišljene kako bi na bilo koji način doprineli sprečavanju dogovora i pronalasku rešenja između Srbije i KiM.

didi

pre 5 godina

kada vam je toliko stalo do kosova ćerajte se tamo ali bez preševske doline

Dragan

pre 5 godina

Budite mirni da ne osetite ono sto su 250 hiljada srba sa kosova osetili.

Anabell

pre 5 godina

Jedino sto znaju jeste da provociraju.Zaista treba da ih je stid i sram svog bahatog ponasanja.

Govedarica

pre 5 godina

Samo napred bez obaziranja na provokacije. Vrednim i iskrenim trudom i radom sve možemo da postignemo.

Marko

pre 5 godina

Opet provokacije...nema ništa od toga.Srbija se ne boji nikoga!

Lala iz Banata

pre 5 godina

Може...Прешевска долина.... - за Север Албаније и град Скадар...! Тамо живе већински Срби ( додуше - покатоличени...!!) али који немају никаква национална права...Може: дакле Север Албаније - за Југ Србије! То би било и поштено...!! То је "наша" ( Лалина!) правилна политичка опција...!! Па изволте...Шиптари и...Албанези...!? Хоћете "размену" територија...О.К. али свако да узме оно што је..- историјски ...- ЊЕГОВО....! Ајдемо у ... - Брисел...!!

zoki

pre 5 godina

Treba vec jednom udariti onom stvari o sto..definitivno.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija