• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2018

21:26

VUČIĆ U BRISELU: Počinje nova runda dijaloga Beograda i Prištine!

Politika

VUČIĆ U BRISELU: Počinje nova runda dijaloga Beograda i Prištine!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u utorak uveče u Brisel gde će se sutra sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem na novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Sastanak kome će priustvovati i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, bi trebalo da počne oko 9 časova ujutru i da se završi "rano popodne", saznaje Tanjug u Briselu.

U delegaciji Prištine, ovoga puta očekuju se, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

ŠIPTARI U NAJJAČEM SASTAVU IDU U BRISEL: Tači, Haradinaj, Veselji i Pacoli udaraju na Srbiju, ili su posvađani da niko nikom ne veruje!

U delegaciji Beograda pored predsednika Vučića biće i šef kancelarije za KiM Marko Đurić.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini, koja će biti domaćin ovog sastanka, najavila je da će se na sastanku u sredu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sledeće korake i sastanke kako bi se osiguralo da se rad između obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Prethodna runda razgovora održana je 24. juna.

(VIDEO) VUČIĆ I MAKRON U PARIZU: Predsednik Francuske dolazi u Srbiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mika

pre 5 godina

Očekujemo da Srbija nudi kompromis,a Priština ga ne želi.

Margo

pre 5 godina

Srbija treba da ponudi JEDNU stvar - Ustav Republike Srbije! Sve ostalo je VELEIZDAJA!

larica

pre 5 godina

Novi razgovori nova sansa da se postigne dogovor i kompromis po spornim pitanjima.

bobana

pre 5 godina

Tesko da se moze biti optimista da ce se nesto u stavovima Pristine promeniti i na ovim razgovorima.

Zoran

pre 5 godina

Nadam se da je Pristini postalo jasno da je kompromis jedino resenje.

Nikola

pre 5 godina

Nadam se da će se i Priština uključiti i ispunjavati dogovoreno iz dijaloga da bi dijalog dobio svoj smisao, jer je do sada samo Srbija poštovala i ispunjavala dogovoreno u dijalogu.

Sara

pre 5 godina

Rezolucija 1244 i ništa više. Sve ostalo je izdaja Srbije. Priče da nemamo ništa su za malu decu. Ako nemamo ništa zašto se toliko trude da mi "nešto" potpisujemo.

Jela

pre 5 godina

Želim puno sreće našoj delegaciji u ovim teškim pregovorima.

Milan

pre 5 godina

Imate li još šta da date Prištini, a da Srbija ne dobije ništa! Pet godina ste im davali elemente državnosti, a Srbija nije dobila ništa! O čemu sada pregovarate? Čime vi možete da se ponosite kao politilčari Srbije?

zeljko

pre 5 godina

Verujem da ce Srbija uspeti diplomatijom da ostvari svoje ciljeve. Teska runda pregovora je pred nama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija