• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

18.07.2018

18:18

ZORANA MIHAJLOVIĆ O MORAVSKOM KORIDORU: Gradnja počinje na proleće, radovi će trajati dve godine!

Politika

ZORANA MIHAJLOVIĆ O MORAVSKOM KORIDORU: Gradnja počinje na proleće, radovi će trajati dve godine!

Podeli vest

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović izjavila je da će izgradnja auto-puta od Pojata do Preljine početi na proleće iduće godine.

Ona je rekla da će izgradnja Moravskog koridora trajati dve godine, a da će koštati oko 700 milina evra.

Napomenuvši da je auto- put Pojate-Preljina  za Vladu Srbije jedan od najvažnijih projekata, ministarka Mihajlović rekla je da se ubrzano radi na pripremi dokumentacije za početak radova, te da će radnici na gradnji Moravskog koridora već biti od 1. marta.

Ministarka je istakla da su za sada dve kompanije zaiteresovane da učestvuju u izgradnji ovog dela auto-pouta –  kineska CRBC i američka Behtel. Potpresednica Vlade izrazila je očekivanje da će  ponude biti dostavljene do septembra, a da će komercijalni Ugovor biti potpisan na jesen.

Auto-put Pojate-Preljina biće dugačak 110 kilometara i spojiće dva auto-puta, Koridor 10 i Koridor 11. a investitor radova biće preduzeće Koridori Srbije. Moravski koridor od Pojata do Preljine povezivaće Čićevac, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Mi gradimo puteve, drugi ih blokiraju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija