• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

19.07.2018

10:33

(VIDEO) TAČI, HARADINAJ I VESELJI LUPAJU GLUPOSTI I PRAVE PREDSTAVU ZA NAROD! Dačić objasnio kako se predstavnici Prištine ponašaju u Briselu!

Politika

(VIDEO) TAČI, HARADINAJ I VESELJI LUPAJU GLUPOSTI I PRAVE PREDSTAVU ZA NAROD! Dačić objasnio kako se predstavnici Prištine ponašaju u Briselu!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da ovakav ishod razgovora u Briselu ne predstavlja neko veliko iznenađenje, i dodaje da je ovo bio pokazatelj našoj javnosti na koji način prištinska strana želi da pregovara

- Videli ste da je to bila jedna malo predstava za kosovsku javnost, imajući u vidu da je Mogerini pozvala celo rukovodstvo i funkcioneresa Kosova dođu, kako bi videla da li oni hoće da učestvuju u mirovnom procesu ili neće. Ta očekivanja zavise od stepena očekivanja pojedinih sastanaka. Ovakav ishod i ne predstavlja neko veliko iznenađenje. Ovo je bio pokazatelj i dobro je da bi naša javnost videla na koji način prištinska strana želi da pregovara - rekao je Dačić.

On je objasnio da je Veselji rekao jednu budalaštinu rekavši da oni priznaju Srbiju kao nezavisnu državu.

- Ovo je jedna budalaština, imajući u vidu da je naša državnost neupitna. Oni kao nama hoće da učine i kao da nas priznaju. To su takve gluposti, žele da nas stave u isti status. I da nemamo šta više da pričamo nego da priznamo nezavisnost Kosova- rekao je Dačić.

On je rekao da u pregovorima gde nema kompromisa nema ni nikakve budućnosti.

- Ako želimo da idemo na kompromis svi zajedno treba da stvaramo atmosferu za taj kompromis, a ne za maksimalističke ciljeve i zahteve. Ono što je dobro jeste da se taj dijalog odvija. Dogovoreno je nekoliko stvari, prva je ta da se stvara atmosfera za kompromis i da se interzivira dijalog. Jedan deo dijaloga se odvija na nivou predsednika, drugi na nivou koji vodi Marko Đurić i njegov ekvivalent. Sve će se videti u narednom periodu, ali je važno da taj dijalog teče - rekao je ministar.

Zaharovoj sam sve dao, šta još da joj poklonim!

Ivica Dacic kaže da portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova stiže u Guču i da će se verovatno posetiocima Sabora trubača obratiti na koncertu Dejana Petrovića koji je zakazan za 10. avgust.

Šef srpske diplomatije ovih dana ima još jedan "težak" zadatak, a to je da osmisli šta će da pokloni gošći iz Rusije.

- Sve sam joj poklonio, više ne znam šta da joj poklonim - rekao je Dačić gostujući na TV Pink i dodao da još treba da osmisli aktivnosti i program za portparolku ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Na navode da kosovske policijske snage kažu da su im amerikanci donirali neka vojna vozila za navodnu borbu protiv organizovanog kriminala, Dačić je rekao da ga ništa ne čudi, imajućui u vidu da su oni stari saveznici.

- Po rezuluciji 12 44 nigde nije predviđeno da Kosovo ima vojsku, jedine predviđene međunarodne snage su KFOR. Ukoliko se zaista ide u stvaranje vojske, postavlja se pitanje zašto i zbog čega. I to može značiti potencijalno napad na sever Kosova ili u neki sredinama koje nisu na Kosovu, tako da ovakva vrsta pomoći iz našeg ugla nije prijateljska i podražavajuća kompromisnom rešenju - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi neko danas želeo da reši neku krizu u svetu, bila bi mu neophodna pomoć političkih analitičara koji bi sve to sagledali i eventualno pomogli i dali odgovor u kom se to smeru kreće ovaj svet.

- Ključna stvar jeste da je Kosovo čedo bivše američke administracije. Klintonove administracije. Međurim, SAD izlaze iz uobičajenog klišea i idu direktno država na državu i u toj situaciji Tramp nema poverenja u NATO u EU, ne veruje sistemima, mđeurim u toj situaciji vidimo da je veoma teško da neko sada razume da će EU da vodi glavnu reč oko nekog pitanja. Neće, ukoliko se ne pitaju SAD - rekao je Dačić.

On je naglasio da su SAD, Rusija, Kina, Nemačka, Velika Britanija važni igrači, ali ne kolektivno, već bilateralno.

- Brisel ljubomorno drži te pregovore, koje su dobili u vreme Tadića i Jeremića. Sigurno će na kraju svi morati da daju svoje mišljenje o tome. Nema ničega što može da se ponudi Kosovu ukoliko nema kompromisnog rešenja. Nije Kosovo samo po sebi uradilo to što je uradilo, neko je moćan stajao izvan njih da bi to moglo da se uradi. Zato je bitno da se to sve istera do kraja - rekao je ministar.

Dačić je naglasio da je sve to deo međunarodne politike, i na žalost, neke stvari se dešavaju na takav način.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Nema drugih odgovora sem da su to gluposti i da se Pristinski zvanicnici ponasaju kao da su dosli sa druge planete pa im nije poznato medjunarodno pravo i pravo uopste, ne mogu dovoditi u pitanje nezavisnost Srbije, kakva glupost.

Gile

pre 5 godina

Sve je to americko "maslo". Potpuno su stvari jasne. EU je nemocna u svemu tome, jer prati razmisljanja i izvrsava naredjenja Amerike. Mozda ce Tramp promeniti pogubnu politiku zlocinca Klintona.

jada

pre 5 godina

Prištini nije za verovati..oni samo provociraju i tereju po svome.

maja

pre 5 godina

Predstava im je jako loša.Kosovo je naše i tako ostaje!

Vesna

pre 5 godina

Може им се! Нико их не санкционише и опомиње. Србију би одмах напали.

Dragan

pre 5 godina

U medijima su jaki na recima a u stvarnosti su kao male mace,jos da nemaju podrsku Amera bili bi manji od makovog zrna.

nina

pre 5 godina

Opste poznata je stvar da siptari cim kazu A oni slazu.Tako svaku njihovu izjavu niko ne uzima za ozbiljno.

nina

pre 5 godina

Siptarima samo opozicija Srpska veruje zarad licnog interesa,tj placena je da im veruje.

Wrestler74

pre 5 godina

U pravu je kada kaže da je Kosovo bilo miljenik i čedo Klintonove politike, ali hvala Bogu to vreme je prošlo i stvari se sada menjaju, idu polako nama na ruku.

miki

pre 5 godina

KiM je potrebno obezbeđivanje zaštite i slobode kretanja. Ne može jedna strana dobiti sve, a druga ništa.

ilija

pre 5 godina

KiM je potrebno održavanje građanskog zakona i poretka. Ne može jedna strana dobiti sve, a druga ništa.

Aca

pre 5 godina

Kratko i jasno, odlicno receno, Ivice. Svi znamo da njihovi predstavnici skupljaju jeftine, lokalne, politicke poene. I nista vise. Samo dijalogom se moze resiti problem.

Luka

pre 5 godina

Ponašaju se kao da smo maloumni i da ne razumemo poentu njigove izvrnute teorije koju zastupaju, a onda kad ne dobiju željenu reakciju još i karikiraju da u svetu ispadnemo smešni.

Filip

pre 5 godina

Njihovo ponašanje je sramota pre svega za EU , koja treba da ih opomene zbog toga.

Geza

pre 5 godina

Od njih ništa pametno neće ni da se čuje,. samo znaju da lupaju gluposti.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59