• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2018

11:36

VUČIĆ i predsednik parlamenta Egipta o odnosima, regionu...

Politika

VUČIĆ i predsednik parlamenta Egipta o odnosima, regionu...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Parlamenta Arapske Republike Egipat Alij Abdel Aal razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i globalnim pitanjima

Predsednik Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj i Srbije i srpskog naroda i naglasio da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima, naročito na jačanju ekonomskih odnosa.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama. On je istakao da Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost tih regiona, što je još jedna dodirna tačka za jačanje odnosa dveju zemalja.

Predsednik Parlamenta Egipta je istakao da su Egipat i Srbija na regionalnom i međunarodnom nivou prijateljske države, i naglasio da Egipat ne zaboravlja podršku koju im je Srbija pružila 1973. i 2013. godine u borbi protiv terorizma.

On je rekao da ekonomska saradnja ne prati političke odnose i dodao da Egipat ima dobre građevinske kompanije koje rade širom sveta, naročito na izgradnji mostova, kanala i puteva, nadajući se skorom ulasku egipatskih kompanija na srpsko tržište.

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju saradnje u oblasti građevinarstva i turizma, kao i o uspostavljanju redovne avio linije Beograd-Kairo.

Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju da poseti Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija