• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.07.2018

20:33

LJAJIĆ DIŽE REGION NA NOGE ZBOG KOSOVA: Bezobrazluk Prištine se više ne sme trpeti, POGAZILI SU SVE  DOGOVORE!

Politika

LJAJIĆ DIŽE REGION NA NOGE ZBOG KOSOVA: Bezobrazluk Prištine se više ne sme trpeti, POGAZILI SU SVE DOGOVORE!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio da će tražiti hitan sastanak sa resornim ministrima BiH i Makedonije, kao i hitnu sednicu Komiteta CEFTA, povodom najnovije odluke privremenih institucija u Prištini da uvedu "zaštitne mere" u vidu carine od 30 odsto na uvoz pojedinih vrsta voća i povrća i kukuruza

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je rekao Tanjugu da će, pored sastanka sa kolegama iz BiH i Makedonije, na kome će biti zauzet zajednički stav i predložene konkretne mere, zatražiti i hitnu sednicu Komiteta CEFTA, s obzirom na to da je pomenutom odlukom prištinskih vlasti direktno prekršen CEFTA sporazum.

Ministarstvo trgovine i industrije privremenih institucija u Prištini primenjuje zaštitnu carinu od 30 odsto na uvoz pojedinih vrsta voća i povrća i kukuruza od juče i odnosi se, kako su naveli, na "sve trgovinske partnere".

Pošto se carina primenjuje isključivo na sezonsko voće i povrće (krastavac, paradajz, paprika, kupus, spanać, luk, šargarepa, mahunarke, krompir, lubenica, dinja, jabuka, kruška, šljiva, višnja, trešnja, jagoda, malina, kupina) i kukuruz, veoma je izvesno da će najveću štetu od ove odluke pretrpeti članice CEFTA, upozorio je Ljajić.

SMEŠAN! PACOLI UMISLIO DA JE DRŽAVNIK: Šef diplomatije lažne države Kosovo bi u SRBIJU DA PODRŽI UGLJANINA!

- Privremene kosovske institucije moraju jasno da kažu da li i dalje žele da budu deo CEFTA sporazuma ili ne žele. Nema članice CEFTA prema kojoj prištinske vlasti nisu uvele bar po jednu vancarinsku barijeru, a ova najnovija se odnosi na sve. Očigledno je da principi slobodnog kretanja roba i usluga za kosovske vlasti važe samo onda kada to njima odgovara - rekao je on.

(VIDEO) TAČI, HARADINAJ I VESELJI LUPAJU GLUPOSTI I PRAVE PREDSTAVU ZA NAROD! Dačić objasnio kako se predstavnici Prištine ponašaju u Briselu!

Takav odnos je u suprotnosti ne samo sa idejom o zajedničkom ekonomskom prostoru u ovom delu Evrope već i sa temeljnim vrednostima savremene ekonomije u svetu, naglasio je Ljajić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anita

pre 5 godina

Svojevolja Prištine se mora prekinuti, prešli su sve granice.

Dijana

pre 5 godina

Drago mi je da se ozbiljno pristupa ovakvom problemu, jer ovo i jeste ozbiljna situacija u kojoj treba da bude ukljucen citav region, jer svima je to interesu! Nastavite da nas izvestavate o ovoj temi

dragan

pre 5 godina

Prištinske vlasti krše svaki sporazumm i niko ih ne kažnjava.

Neo

pre 5 godina

Stvarno su prešli svaku granicu,njihova drskost nema granica,Priština mora da zna gde joj je mesto!

milan

pre 5 godina

Mislim da je Rasim u pravu,njihov bezobrazluk se ne moze vise trpeti

zoran

pre 5 godina

Alternativnim prelazima će i dalje tutnjati šleperi i cisterne sa robom na koju nisu plaćene akcize i PDV. Važno da su paradajz, krompir i paprike pod strogom kontrolom.

maja

pre 5 godina

Albanci su odavno prevazisli svaku meru normale.Mislim da treba da se stide svog ponasanja.Zaista su preterali svaku meru normale.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija