• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: scmp.com

20.07.2018

09:23

OBRUČ SE POLAKO STEŽE! Vuk Jeremić i Patrik Ho u NOVOM PROBLEMU!

Politika

OBRUČ SE POLAKO STEŽE! Vuk Jeremić i Patrik Ho u NOVOM PROBLEMU!

Podeli vest

Poslednji pokušaj Patrika Hoa, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga da američko pravosuđe odbaci optužbe protiv njega neslavno je propao!

Ho, koji je jedan od glavnih finansijera i saradnika lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, optužen je da je nudio državnim službenicima u Africi 2,9 miliona dolara mita za unapređenje naftnih i razvojnih prava u Ugandi i Čadu za šangajski CEFC China Energy.

Američki savezni sudija odbio je zahtev advokata Patrika Hoa da odbaci većinu optužbi za mito protiv njega. Odluka sudije Njujorške južne oblasti Lorete Preska izneta u petak u Hong Kongu znači da će Ho, koji je već osam meseci zadržan u SAD, suočiti se sa svih osam tačaka optužnice za podmićivanje i pranje novca na suđenju koje treba da počne u novembru.

DOKAZI PROTIV AZIJSKOG TAJKUNA HOA VODE DO JEREMIĆA: Američko tužilaštvo našlo nove dokaze korupcije u VRHU UN?!

Prema informacijama iz američkog pravosuđa, ti dokazi nevode samo do azijskog tajkuna već i do njegovih saradnika koji su bili na visokim položajima u svetskoj politici, među kojima je svakako i Jeremić kao predsedavajući GS UN! Upravo iz tog perioda datiraju prvi zajednički poslovi Hoa i Jeremića, koji su nastavljeni sve do Hoovog hapšenja novembra prošle godine.

Ho je uhapšen u Njujorku u prošlog novembra, a kasnije optužen da je američkim zvaničnicima u Africi ponudio mito od 2,9 miliona dolara (22,8 miliona dolara) za unapređenje prava nafte i razvoja u Ugandi i Čadu za CEFC China Energy iz Šangaja.

NATO VUK U PANICI! Američko pravosuđe odobrilo unošenje NOVIH DOKAZA na suđenju njegovom saradniku Šeiku Tidijanu! POZIVI SA NJEGOVOG MOBILNOG TELEFONA OTKRIVAJU VEZU S JEREMIĆEM!

Američki istražni organi su utvrdili da su Ho i bivši senegalski ministar inostranih poslova Šeik Gadio ponudili ogromne mito zvaničnicima visokog nivoa u Čadu i Ugandi kako bi osigurali povoljan naftni posao za kinesku državnu energetsku kompaniju. 

Posle nekoliko neuspelih pokušaja da dobije mogućnost da izađe iz zatvora uz kauciju do suđenja, Ho je pokušao da preko svojih advokata podnese zahteva da se šest od osam optužbi protiv njega odbije, ali ni to mu, na veliku žalost njegovog prijatelja i poslovnog partnera Vuka Jeremića, nije uspelo.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija