• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.07.2018

14:38

(FOTO) ĐURIĆ SA KUZNEDELJEVIM: Ruska Federacija doprinosi političkom rešenju pitanja KiM

Politika

(FOTO) ĐURIĆ SA KUZNEDELJEVIM: Ruska Federacija doprinosi političkom rešenju pitanja KiM

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa otpravnikom poslova ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denisom Kuznedeljevom, koji je tom prilikom istakao da zvanična Moskva dosledno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije

Kuznedeljev je istakao da Ruska Federacija daje doprinos političkom rešenju pitanja Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i međunarodnim pravom. 

KuznedeljevTanjug

Kuznedeljev

Ruska Federacija, kazao je, prati dijalog Beograda i Prištine, u kom, prema njegovim rečima, Srbija ima konstruktivan pristup, nasuprot radikalne pozicije Prištine.

Rezolucija 1244  kamen temeljac mira

Balkanski ekspert Viktor Kolbanovski ovim povodom ocenjuje da je Rezolucija 1244 kamen temeljac mira i stabilnosti na ovim prostorima. 

- Rezolucija 1244 je kamen temeljac pisan krvlju nekoliko hiljada srpskih i crnogorskih civila i vojnika koji su poginuli tokom NATO agresije. Ova rezolucija nešto manje od 20 godina obezbeđuje mir i stabilnost Balkana i pokazuje da svaki potez otklanjanja od položaja i principa ovog suštinskog sporazuma o normalizaciji, donosi dramatične posledice. Napori spoljnopolitičke službe EU za postizanje takozvanog sveobuhvatnog pravno-obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine danas izgleda kao veoma loš pokušaj maskiranja istine o vojno političkim ciljevima i blokovskim ambicijama zapada za pretvaranje KiM i ostatka Srbije u protektorate NATO - poručuje Kolbanovski.

(FOTO) ĐURIĆ SA JENČOM: Do rešenja kompromisom i mirnim putem


Đurić je Kuznedeljeva upoznao sa tokom i temama dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da Beograd nastavlja da traga za kompromisom, odnosno rešenjem koje ne bi u potpunosti zadovoljilo nijednu od strana u dijalogu. 

Đurić i KuznedeljevTanjug

Đurić i Kuznedeljev

Đurić je još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci koju na međunarodnom planu pruža Srbiji u borbi za zaštitu njenih državnih i nacionalnih interesa, izrazivši očekivanje da će ta podrška biti potvrđena i intenzivirana u predstojećim fazama dijaloga, saopšteno je iz vladine Kancelarije za KiM.

KANCELARIJA ZA KIM: PACOLI JE TAJKUN NEPOSTOJEĆE DRŽAVE, koji ni u čemu ne može da se poredi sa Đurićem!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija