• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić - B. Babić

20.07.2018

18:11

RAT ĐILASA I JANKOVIĆA: PSG pravi drugi opozicioni blok, NEĆE SA DVERIMA!

Politika

RAT ĐILASA I JANKOVIĆA: PSG pravi drugi opozicioni blok, NEĆE SA DVERIMA!

Podeli vest

Propali političar Saša Janković otkrio da pravi svoju koaliciju jer ne želi sa Draganom Đilasom zbog njegove saradnje s ljotićevcem Boškom Obradovićem

Propali političar i predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ušli su u otvoreni rat oko toga ko će od njih dvojice biti lider raspale srpske opozicije!

Samo nekoliko dana pošto je Đilas ozvaničio svoju "žuto-crnu koaliciju" sa ljotićevcem Boškom Obradovićem iz Dveri, demokratama i nekolicinom minornih stranaka i pokreta, Saša Janković je žestoko napljuvao Savez za Srbiju i najavio formiranje sopstvene opozicione grupacije?!

TADIĆEVA SAVETNICA OPLELA PO ĐILASU, JEREMIĆU I LUTOVCU: Kakva su oni crna osovina, gde su bili do 2012?

S KIM ČEŠ MUČENIČE?!

Janković je u intervjuu za "Nedeljnik" rekao da njegov PSG već tri meseca ne učestvuje u dogovorima oko stvaranja Đilasovog saveza.

- Nismo bili pristalice ujedinjenja sa ekstremnim nacionalističkim i antievropskim političkim organizacijama. Mi ćemo ponuditi Srbiji dogovor političkih organizacija, grupa i pojedinaca udruženih oko političke platforme za modernu, građansku, evropsku Srbiju. Napravićemo dogovor što pre kako bismo organizacijama i ljudima ovakvih shvatanja dali nadu i bazu za okupljanje. 

- Taj građanski blok biće spreman za saradnju sa opozicionim političkim organizacijama drugačijih političkih vizija kada za to dođe vreme, da bi Srbija što pre izašla iz diktature, ali, uvereni smo, nepovratno pošla baš putem izgradnje evropskog, prosvećenog i otvorenog društva - rekao je Janković i time vrlo jasno poručio da neće sa Đilasom zbog njegovog pakta s Dverima.

Dveri razdora

Nismo bili pristalice ujedinjenja sa ekstremnim nacionalističkim i antievropskim političkim organizacijama.

Saša Janković, lider PSG

Janković, doduše, nije otkrio koje su to preostale stranke i pokreti ionako izmrvljene i nepostojeće opozicije koje planira da pozove u svoju koaliciju. Ni Janković ni Đilas juče nisu bili dostupni za komentar ovim povodom.

Na drugoj strani, šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kaže da opoziciji i ne preostaje ništa drugo nego da se deli.

JEŠIĆ NE PRESTAJE DA ZAJEBAVA ĐILASA I JEREMIĆA: JOŠ VAM SAMO TOMPSON FALI!

- Ne znam s kim to Janković planira da se udružuje? Da neće s onim Odžićem, vojvođanskim separatistom?! Samo mu je još on ostao. Opozicija na sve moguće načine pokušava da se dokopa fotelja, pa sada dele ionako minorno biračko telo. Janković je prozreo tajkuna Đilasa, Jankovića su prozreli svi njegovi saradnici, a sve su ih davno pročitali građani Srbije. Dok se oni svađaju i dele, naše je da radimo i gradimo za ovu zemlju - poručuje Martinović.

Janković optužuje Srbiju za rat?!

Saša Janković je izgleda načisto pogubio kompas, pa se juče otvoreno stavio na stranu kosovskih Albanaca i optužio Srbiju i direktora kancelarije za KiM Marka Đurića da hoće rat?! 

- Vlast je počela da preti ratom ukoliko joj se ne dozvoli da radi šta hoće i kako hoće. Plašenje ljudi ratom s jedne i ratnohuškačka politika s druge strane znakovi su krajnjeg kukavičluka i nesposobnosti za državnički posao - saopštio je Janković povodom najnovije opstrukcije briselskog dijaloga od strane Prištine.

USAMLJENI KAUBOJ

Politički analitičar Miroslav Šutić ocenjuje da Janković sve radi na sopstvenu štetu.

- Ovaj blok je nastavak njegovog lutanja, ali kroz bespuće. On je potpuno ispao iz koloseka. Šta god radio, nema više smisla. Što bi rekli u kaubojskim filmovima: "On ide u zalazak sunca"... Diktira nekakvu nerealnu priču koja nema uporište u stvarnosti. Tužno je to. 

- I oni koji su uz njega ostali sasvim su se razočarali i pasivizirali. Na kraju će ostati on sam sa još pet saradnika. Nema s kim da sarađuje, niti koga da okuplja. Mislim da s Jankovićem više niko ne bi ni hteo da ulazi u razgovore, jer je pokazao talenat da rasturi sve dogovore - smatra Šutić i dodaje da ni okupljanje oko Đilasovog pokreta nema preveliki potencijal.

- Taj savez opstaje, ali veoma sporo i sa slabom energijom to ide. Nema tu žara. Okupili su se jer nemaju alternative. I to je vrlo problematično jer sužavaju zajedničke teme i ne znam na čemu će na kraju ostati - zaključuje Šutić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija