• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2018

21:24

MIROSLAV JENČA UN: Hrabrim odlukama do kompromisa između Beograda i Prištine!

Politika

MIROSLAV JENČA UN: Hrabrim odlukama do kompromisa između Beograda i Prištine!

Podeli vest

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za politička pitanja Miroslav Jenča završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio je posvećenost UN iskrenom pomirenju i promovisanju mira i stabilnosti kroz preventivnu diplomatiju na zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju portparola UN dostavljenom medijima.

Jenča je izrazio snažnu podršku dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije i istakao potrebu za hrabrim odlukama koje će dovesti do kompromisa Beograda i Prištine, što će, kako navodi, postaviti istorijski primer za region i šire o izgradnji zajedničke mirne i prosperitetne budućnosti.
On je snažno pohvalio doprinos Srbije mirovnim misijama UN i izrazio poštovanje prema vođstvu predsednika Vučića, njegovoj posvećenosti regionalnoj saradnji kao i podršci koju pruža reformama UN.

U saopštenju se navodi da su saradnja Srbije sa UN i regionalni razvoj bile teme sastanka Jenče i ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića.
Na sastanku, Jenča je pohvalio posvećenost Srbije ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i njenu podršku Globalnom dogovoru o migracijama (Global compact on migration).

Jenča se sastao i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i oni su u razgovoru razmenili mišljenja o situaciji u Bosni i Hercegovini i o odnosima Srbije sa susednim zemljama.

Tokom posete Srbiji, Jenča se sastao i sa predsedavajućim Odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini Milovanom Drecunom i direktorom Kancelarije za KiM Markom Ðurićem, kao i sa članovima diplomatske zajednice, dodaje se u saopštenju.

VUČIĆ O DIJALOGU S KOSOVOM: Partija nije gotova, ima još figura na tabli, IZVUĆI ĆEMO MAKAR REMI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pokahontas

pre 5 godina

Mi želimo mir i stabilnost, a za druge nisam sigurna.

Goran

pre 5 godina

Чудно је то око компромиса!У преговорима се од почетних позиција попушта али се овде не зна како јер Србија нема почетну максималну позицију! Како да се чупа из средине једно по једно? Све делује конфузно и нерешиво за нас!Они знају да чекају потпис! Ми ништа не изјављујемо осим да их молимо да нам дају нешто од наше државе. Понижавајуће! Основни папир је РЕЗ. 1244! Зашто нам то није почетак јер то брани међународно право? Нема фајде од приче шта су жути радили. Како ћемо ми докрајчити Косово?

loki

pre 5 godina

Do kompromisa nikada neće doći, ako šiptari nastave ovako da se ponašaju.

Nikola

pre 5 godina

Srbija sada samo dobija pohvale, i ova poruke od Jenče da nas podržava u pronalaženju kompromisnog rešenja nas dodatno ohrabruje.

nikola

pre 5 godina

Srbija je uvek bila zemlja koja je imala rezultate u mirovnim misijama ..

Miki

pre 5 godina

Srbija daje doprinos miru, kako u mirovnim misijama tako i na balkanu, drugi bi trebalo da se ugledaju na nju.

nikola

pre 5 godina

Srbija mnogo snage i energije ulaze da se održi mir i stabilnost u regionu i sigurno UN imaju uvid u nas rad

maca

pre 5 godina

Promovisanje mira i stabilnosti ima samo sa nase strane,dok druga strana promovise nasilje,mrznju i rat.

Aleksa

pre 5 godina

Sve države u svetu vide posvećenost miru i sposobnost našeg predsednika Vučića i vlade Srbije ,osim naše prepametne opozicije , koja samo služi da pljuje i blati nažalost !!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija