• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

21.07.2018

17:44

BEDŽET PACOLI PISAO UGLJANINU: Dozvoli mi da izrazim SVOJ GNEV! UGLJANIN ODGOVORIO: Gospodine ministre, žao mi je...

Politika

BEDŽET PACOLI PISAO UGLJANINU: Dozvoli mi da izrazim SVOJ GNEV! UGLJANIN ODGOVORIO: Gospodine ministre, žao mi je...

Podeli vest

Bedžet Pacoli, ministar inostranih poslova samozvane države Kosovo, kazao je da mu je zabrana dolaska u Novi Pazar stigla četiri sata pre polaska na put i to je, kako je kazao, u suprotnosti sa Sporazumom iz Brisela

- Dozvoli, molim te, da izrazim svoj gnev za vest koju sam primio, da zbog pozivnice koju ste uputili meni, premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić, je zvaničnim pismom pretila vama i BNV, nalazeći se u SAD, zemlji koja je prva priznala Republiku Kosovo zajedno sa više od polovinu zemalja sveta, napisao je Pacoli u pismu upućenom Sulejmanu Ugljaninu.

- Budite ubeđeni da neće prestati moji napori za jedan Balkan i Evropu gde neće biti zabrane prelaska granica, napisao je Pacoli.

Ugljanin odgovorio Bedžetu: Poštovani gospodine ministre...

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin uputio je pismo Bedžetu Pacoliju u kojem je izrazio žaljenje što nu nije bilo dozvoljeno da, u svojstvu ministra inostranih poslova Kosova, poseti Novi Pazar. Ugljanin se u pismu Pacoliju obratio rečima "poštovani gospodine ministre", čime je još jednom pokazao da je priznao državu Kosovo.

- Izražavam vam veliku  zahvalnost zbog pokazane spremnosti da posetite Sandžak i pored svih prepreka nametnutih od strane velikosrpskog nacionalističkog režima. Posebno nas raduje vaša pokazana spremnost da omogućite građanima Sandžaka da čuju i drugu stranu u vezi normalizacije odnosa Kosova i Srbije i da predstavite građanima Sandžaka vašu viziju procesa regionalne sigurnosti i saradnje zemalja zapadnog Balkana, napisao je Ugljanin.

On je naveo da je sa velikim žaljenjem primio informacije da je, kako je napisao, aktuelni srpski nacionalistički režim  iz Beograda sprečio Pacolijev dolazak.

- Nespremnost aktuelnog srpskog režima da svim građanima omoguće da čuju i drugačije mišljenje najbolje odslikava karakter tog režima. 

Gospodine ministre, nemoj da vas uznemire pretnje koje je srpska premijerka Ana Brnabić uputila bošnjačkom narodu povodom našeg poziva da posetite Sandžak. Ove pretnje su izraz netolerancije prema bošnjačkom narodu Sandžaka i nepoznavanja pravne regulative, naveo je Ugljanin.

PACOLI NE DOLAZI U NOVI PAZAR! Ugljanin otkazao svečani prijem i tribinu BNV!

BRNABIĆEVA IZ AMERIKE UPOZORILA ČELNIKE BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VEĆA: Poštujte zakone svoje države!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

obojica mi dozvolite da vam izrazim svoju sucut ili ti saucesce sto ne stigoste da se sastavite u raskoj oblasti ali leto je i imate vremena da zajedno skoknete do ulcinja e tamo se sastajte do mile volje

miki

pre 5 godina

Jos malo i nece te biti vise...kao ni siptara.Djubrad jedna...

Miki

pre 5 godina

Ovakav lažov do sada nije rođen, da ovako laže i ljaga Srbiju je nedopustivo. Neće mu proći ova provokacija.

Jevta74

pre 5 godina

Sto nisi presao Pacove..... Ne brini Jadransko more bice vam malo jednog dana...... Polako.... U Slavu Hrista Boga Naseg.... Ne otima se Bozije.... Zapamti...

dvije maloumne fukare

pre 5 godina

ja tebi vojvodo ti meni serdare , hahaaaaaaaaa a nevide da su dvije fukare .

goga

pre 5 godina

Šta je Srbija, pijaca, pa da na nju dolazi svaka jajara s cegerom i skuplja šta mu treba! Takvi kao Pacoli nam nisu potrebni!

Glasinac

pre 5 godina

Gospodine Ugljaninu, Pacoli je ministar nepostojeće države pa bi tako trebao i da mu se obraćaš.

Petar Pan123

pre 5 godina

A, mi nismo gnevni kad nam na ocima celog sveta uzimate nase Kosovo!!!! Hapsite nase drzavne zvanicnike kao najvece kriminalce, uzas!

gabrijel

pre 5 godina

Rasplakase me, jeli ko je od njih dvojice furundzija a ko topdzija?

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

I treba da mu zabrane ulazak u Srbiju , pacoli nije priznat kao ministar jer Srbija ne priznaje Kosovo.

didi

pre 5 godina

smradu prestani da trućaš gluposti nisi poželjan u Srbiji ni ti ni tvoji krimosi

Sanjica

pre 5 godina

Dva olosa se nasla pa misle da mogu da rade sta hoce i da ce im Srbija to dozvoliti!

Ljube

pre 5 godina

U bilo kojoj normalnoj zemlji Ugljanin bi već bio uhapšen i bio bi u zatvoru zbor narušavanja ustavnog poretka, samo u Srbiji može da radi šta mu je volja bez posledica, a samo zato da bi rukovodstvo Srbije dokazalo da je demokratsko ... Bruka

el

pre 5 godina

Pacoli i Ugljanin ocigledno zele sukobe na Balkanu! Oni su najveca pretnja miru i dva najveca zlocinca!

Tijana

pre 5 godina

Podrzavam zabranu zvanicne posete samozvanog ministra nesuverene drzave.

Marko

pre 5 godina

Ulazak u Srbiju je omogucen svakom slobodnom gradjaninu, ali zvanicna poseta u svojstvu ministra spoljnih poslova drzave Kosova je provokacija i ne treba biti odobrena jer lazna i nesuverena drzava ne moze imati svoje ministre.

Marko

pre 5 godina

Srbija i Beograd mora da reaguje na ove provokacije i skandal.

Novak

pre 5 godina

Ovaj gnev ,mržnju i ogromnu provokaciju ne smemo da prećutimo.Reagujmo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija