• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2018

09:53

VULIN OBJASNIO: TOMPSON NIJE KONTROVERZAN, ON JE USTAŠKI PEVAČ - ZARAĐUJE OD MRŽNJE PREMA SRBIMA!

Politika

VULIN OBJASNIO: TOMPSON NIJE KONTROVERZAN, ON JE USTAŠKI PEVAČ - ZARAĐUJE OD MRŽNJE PREMA SRBIMA!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da očekuje nastavak provokacija s prištinske strane i smatra da je kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine razgraničenje i zaustavljanje širenja "velike Albanije"

- Očekujem da će Priština nastaviti s provokacijama i pokušajima da se prekine dijalog. Oni znaju da pregovori s Vučićem nisu dobri po njih. Briselski sporazum ne radi za njih, a to teško prihvataju - rekao je Vulin za Kurir.

Na pitanje šta je za Srbiju prihvatljivo, kompromisno rešenje, Vulin kaže da je njegov stav da nam je potrebno "razgraničenje i zasutavljanje širenja "velike Albanije"".

Upitan da li podržava ideju o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani izjasnili o predlogu za rešenje KiM, ministar odbrane kaže da je predsednik Vučić "hrabar čovek, koji se ne krije", te ocenjuje da je "izaći pred naciju sa stavom o kome treba da se izjasni čin političke i lične hrabrosti".

- Da hoće da se krije, imao bi Skupštinu i Vladu na koje bi mogao da prebaci odgovornost, ali on nije takav. Podržaću ga jer znam da nema nikoga ko bi se kao on borio za položaj Srba i interese Srbije - poručio je Vulin.

Komentarišući to što ni šest meseci posle ubistva Olivera Ivanovića istraga prištanskih vlast nema rezultat, Vulin ocenjuje da Prištini, a i mnogim činiocima međunarodne zajednice, odgovara da ne dođu do rešenja.

- Ovako se uvek lako mogu optužiti Srbi, izvršiti pokušaj smene Srba u KPS sever jer nisu rešili slučaj i puštati laži i poluistine - rekao je ministar.

Kako je naglasio, nikome kao Srbiji nije stalo da se zločin razreši i krivci kazne.

- Voleo bih da imamo punu kontrolu koja bi nam omogućila da razrešimo zločin, ali nemamo i zato su naše mogućnosti sužene. Nećemo prestati da tragamo i bez podrške Prištine i međunarodne zajednice - naglasio je Vulin.

Upitan kako mu se čine "hrvatski ispadi" tokom proslave uspeha njihove fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji i činjenice da je na dočeku bio "kontroverzni Tompson", Vulin odgovara kontrapitanjem:

- Po čemu je to Tompson kontroverzan? Nije on kontroverzan, on je vrlo jasan, on je ustaški pevač, čovek koji živi od mržnje prema Srbima i, nažalost, u Hrvatskoj nije jedini.

Smatra da je proslava hrvatskih fudbalera pokazala da oni, i kada igraju sa Argentinom ili Engleskom, i dalje igraju protiv Srbije i da misle da je svaki njihov uspeh prilika da pokažu koliko mrze Srbe.

- Zamislite da su naši fudbaleri pevali pesme u kojima se vređaju Hrvati nakon pobede nad Kostarikom, cela Srbija bi ih osudila. U Hrvatskoj, nažalost, napadi na Srbiju se podrazumevaju, pa makar igrali protiv Nigerije. Tužna slika mladih ljudi koji se ne stide francetićevih ustaša i pevaju o koljaču Maksu Luburiću - rekao je ministar.

Na konstataciju da se mnogo govori o nabavci nove opreme za Vojsku Srbije, da se pominje i S-300, "migovi", helikopteri.. , te na pitanje šta će Srbija dobiti i kada, Vulin kaže da se o tome ne priča u medijima.

- Znaćete na vreme. Budite sigurni da pažljivo biramo i da smo spremni da branimo Srbiju i Srbe gde god da žive - poručio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan NS

pre 5 godina

Vulin je potpuno u pravu i ne treba vise obracati paznju na te ustase i njihova nacija i ideologija je zasnovana na osnovu mrznje prema Srbima a sad posle ovih dogadjaja to je jasno i celom svetu

Abe

pre 5 godina

Apsolutno tačno. Tomson je samo jedan veliki promoter ustaštva i na tome je izgradio svoju karijeru "pevača".

DraganR

pre 5 godina

Nažalost, antisrpstvo je tamo profitabilna privredna grana. Tuga i žalost, s obzirom da je 21. vek.

Djordje

pre 5 godina

Otvoreno promovisanje ustaštva i negiranje ratnih zločina definitivno neće uticati na proces pomirenja naša dva naroda.

paramonte

pre 5 godina

Tompson hrani pokvarene ljude mrznjom prema srbima.

Presuda

pre 5 godina

Sud RH je presudio da Čavoglave nemaju veze sa ustaštvom 40ih nego sa odbraniom od velikosrpske agresije 90ih i to je razloga zašto FIFA nije mogla da kazni hrvatske fudbalere koji su pevali Čavoglave u svlačionici odmah posle utakmice sa Argentinom i to je razlog zašto će neprijatelji hrvatske da kukaju dok su živi dok će Tomson sa hrvatima da peva i slavi i ratne i sportske pobede i to tako i treba biti i.

Goran

pre 5 godina

Ustase se bude pod okriljem Unije, i niko ne reaguje?! Zapad zeli nestabilnost na Balkanu, pa ce to ponovo biti jos jedan od uslova..itd.

DarkoCG

pre 5 godina

Vulin je potpuno u pravu.Po meni je Tompson za zatvor,a ne kontroverzan.

Goran

pre 5 godina

Баш тако! Живи од мржње према Србима! Јад и беда!

Nikola

pre 5 godina

Niko neće da profitira od mržnje prema Srbima pa neće ni Tompson. Nikoga nije usrećila mržnja prema Srbima.

nisam robot niti bot

pre 5 godina

Ako mi itko pokaže snimak na kojem itko iz hrvatske reprezentacije ove generacije pjeva o ustašama, francetiću, klanju srba ili slično...prestat ću navijati za hrvatsku, promjeniti ću nacionalnost u srpsku i to službeno, i postat ću najvatreniji delija i srbin!!! PS: ...znam da ovaj portal neće objaviti moj komentar jer vam je u interesu raspirivati mržnju a ne objektivno inforniranje Srba! Pozdrav iz srca Hrvatske od Hrvatskog nacionalista koji ne mrzi Srbe

braća

pre 5 godina

Oni pjevaju o ustašama ,a vi rehabilitujete najveće ratne zločince.

Jaca

pre 5 godina

Jedina je opozicija u Sbiji koja je i protiv EU i za EU i levicari i desnicari,a saradjuju medjusobno, fale im samo Jogi letaci .

Ime

pre 5 godina

Gdje je on vidio da nogometaši pjevaju ustaške pjesme? Ima neka snimka?

Crni

pre 5 godina

Skoro da nema razlike između Hrvata i Šiptara.Oboje su krvožedni i surovi,sa manjkom civilizacijske svesti.Samo je razlika što su se Hrvati ostvarili u Jasenovcu i drugim stratostima ali šipci su dobri učenici.Jedini hendikep im je što Hrvati imaju podršku Vatikana.Braca po oružju,braća po zločinu.

Anabell

pre 5 godina

Mrznja nije nikome dobro donela.Svojim ponasanjem su pokazali zapravo svoje pravo lice.Sta reci.

Sika

pre 5 godina

Hrvate i ustase treba ostaviti po strani. Mislim da oni svojim ispadima vise sebi nanose stete.

istina

pre 5 godina

Pa vuline ni ti nisi bolji od tompsona on peva nacionalisticke pesme a ti dajes nacionalisticke izjave to dodje na isto

pop

pre 5 godina

To sto on peva zaradu samo moze da ocekuje od ustasa,

mienko

pre 4 godine

Koliko je to mrznja ili potreba pokatolicenih da su veci hrvati od hrvata! Odkad postoji svet oni su do dan danas jedini imali logor za decu, gde su klali decu! To moze samo bolestan mozak! I zato netreba obracati paznju na bolesike! Neka njih nagriza mrznja! Budali se samo nasmesi!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija