• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2018

11:57

ÐURIĆ: Ubistvo u Starom Grackom - mrlja na obrazu međunarodne zajednice

Politika

ÐURIĆ: Ubistvo u Starom Grackom - mrlja na obrazu međunarodne zajednice

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je, povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, saopštio da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni

- Od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini, koji nečinjenjem zapravo štite teroriste, zahtevam da prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji - ističe se u saopštenju.

Ðurić je dodao da porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

On je napomenuo da odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

- Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu - istakao je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gaga

pre 5 godina

Pririvanje zlocina nad Srbima je saucesnistvo u zlocinu.

paramonte

pre 5 godina

Kada su srbi zrtve,mendjunarodna zajednica samo cuti.

Ivana

pre 5 godina

Da su se tada pohapsili krivci za zlocin, mozda sada ne bismo bili u situaciji da razmisljamo o Kosovu. Da su za svaki zlocin koji se desio nad srpskim narodom krivci stavljeni iza resetaka, Albanci bi imali strah

Ranko Markovic

pre 5 godina

Србија и наш народ никада неће одустати од инсистирања на истини о страдањима нашег народа на Косову, или приликом ратова деведесетих, треба се о томе говорити што више како ви и светска јавност коначно отворила очи.

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Medjunarodna zajednica treba da ispravi nepravdu prema Srbima i da privede pravdi pripadnike OVK, koji su počinili ogromne zločine nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom, a jedan od tih gnusnih zločina je i ubistvo starih žetelaca koji su vredno radili u Startom Grackom!

loki

pre 5 godina

Imaju oni mnogo mrlja i prljavi su veoma. Srbiji vratiti KiM, i opraće sve mrlje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija