• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.07.2018

14:08

VUČIĆ O OPOZICIJI: Izbori su za njih uvek laki jer na njima stalno gube!

Politika

VUČIĆ O OPOZICIJI: Izbori su za njih uvek laki jer na njima stalno gube!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o najavljenom ujedinjenju opozicije, rekao je da uskoro imamo lokalne izbore i da će taj desničarsko-tajkunski savez pokazati šta može, samo im sitnica nedostaje - mora narod da glasa za nekoga od njih

- Oni uvek znaju kad su izbori. Za njih su uvek laki, a mogu da budu laki samo za one koji na njima gube. Za mene su svi izbori teški, morali smo na nekoliko da idemo i pre vremena, jer smo sprovodili reforme. Ali ja sam na sve reforme, ma koliko bolne bile, ponosan - rekao je Vučić i dodao da su svi ministri obavljali i da će ubuduće obavljati dobar posao, iako su svi bili protiv teških mera.

- Svi su bili protiv tih mera, misleći da postoji ćup iz kojeg izlazi novac. Nisam želeo da sporovodimo teške reforme bez podrške naroda. Danas imamo izuzetno dobro stanje, ekonomija nam ozbiljno napreduje, plate i penzije rastu i biće drastično veće nego danas - rekao je Vučić i dodao da ne vidi razlog za prevremene izbore.

- Ali ako oni insistiraju, zašto da im ne izađemo u susret? Imamo uskoro lokalne izbore, siguran sam da će taj desničarsko-tajkunski savez pokazati šta može, samo im sitnica nedostaje - mora narod da glasa za nekoga od njih. Za nas je glas naroda najvažniji, nema tu velike filozofije - poručio je predsednik Vučić.

On je potom rekao da se pita "odakle Đilasu 100 miliona evra" i istakao da je teško "suprotstaviti se tajkunskoj familiji".

Odgovarajući na kritike koje mu iz opozicije upućuju zbog Kosova, Vučić je upitao zašto prihvatali Rezoluciju 1244.

- Jesam li ja prihvatio premeštanje razgovora u EU, ili neko drugi? Ja ili Jeremić, Đilas i Tadić? Je l neko smeo da ih pita bilo šta oko Rezolucije 1244 - rekao je Vučić.

- Ponekad me terate da otežavam našu pregovaračku poziciju, a u Rezoluciji nigde ne piše Srbija, već Savezna Republika Jugoslavija, a jesam li je ja uništio? Jesam li ja dao krila Crnoj Gori da ode ili isti oni 2006. godine - upitao je predsednik i konstatovao da su pored svega "doneli odluku da upute kretensko pitanje Međunarodnom sudu pravde i dali legitimizaciju albanskoj nezavisnosti na Kosovu".

- A posle svega kažu: "E, Vučiću, to je loše rešenje, katastrofalno!" Drže mi predavanja oni koji su postavili granice na Jarinju i Brnjaku. A onda kažu da ih ne ukidamo, da vole te granične prelaze, samo da u virtuelnom svetu zadržimo uverenje da je to naše, jer nam je tako lepše, iako je Srba tamo sve manje - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 5 godina

Ostavili nam lesinu od države i sad kad se polako vraća na pravi put znaju da nalaze mame i prozivaju čoveka koji je to postigao. Nikada im neće poći za rukom, narod nije glup da ih vrate da ponove sve upropaste.

Jeca

pre 5 godina

Smesno je koliko opozicija zna da nikad nista ne uradi,a iznova pokusava.

Maja

pre 5 godina

Kako kazu,sto ga vise pobedjujes sve vise gubiSmesni su svi koji cine opoziciju!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija