• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.07.2018

15:02

POPOVIĆ U MOSKVI: Kompanija Kasperski zainteresovana za širenje na tržištu Srbije!

Politika

POPOVIĆ U MOSKVI: Kompanija Kasperski zainteresovana za širenje na tržištu Srbije!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa rukovodstvom jedne od najvećih ruskih tehnoloških kompanija - Kasperski, i tom prilikom poručio da je ova kompanija zainteresovana za širenje na tržište Srbije

- Ova kompanija, koja se bavi  razvojem softvera  za bezbednost  podataka u  sajber prostoru, zapošljava 4.000 ljudi i opslužuje  preko 400 miliona  korisnika  u 200 zemalja sveta. To je jedna  od najvećih  tehnoloških  i inovacionih kompanija, ne samo u Rusiji, već i u svetu - rekao je Popović.

mbpi.gov.rs

On je istakao da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u Južnoj Evropi.

- Visoko profesionalni inzenjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT - naveo je ministar.

mbpi.gov.rs

On je istakao da je zaštita sigurnosti sajber prostora, bilo da je reč o terorističkim pretnjama ili sajber sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbednost jedne države.

- Zato bi dolazak Kasperskog u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera, oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti. To znanje bi ostajalo u Srbiji, koja bi sutra mogla da postane regionalni centar za razvoj softvera u oblasti sajber bezbednosti - istakao je Popović.

mbpi.gov.rs

Rukovodstvo kompanije Kasperski potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska ove kompanije na tržište Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija