• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

23.07.2018

15:19

SL: Po ugledu na Izrael, proglasiti Srbiju nacionalnom državom srpskog naroda

Politika

SL: Po ugledu na Izrael, proglasiti Srbiju nacionalnom državom srpskog naroda

Podeli vest

Srpska liga podržava proglašenje Izraela za nacionalnu državu jevrejskog naroda i usvajanje ustavnog zakona kojim je definisan novi, prioritetno nacionalni, karakter te zemlje, što predstavlja značajan istorijski trenutak za Izrael koji je i nastao kao izraz višemilenijumske želje i težnje Jevreja da ponovo imaju vlastitu državu – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL

On je istakao da se, po ugledu na Izrael, Srbija takođe mora, u okviru najavljenih promena Ustava, redefinisati kao, pre svega, nacionalna zemlja celog srpskog naroda, čime ćemo jasno poslati poruku svim Srbima širom sveta, ma gde oni da se nalaze i žive, da smo jedinstven narod i da imamo rodnu srpsku državu.

- SL je uverena da bi se ovim činom još više ojačao srpski nacionalni identitet i osećaj pripadnosti istoj naciji, i da bi to pomoglo u povezivanju našeg naroda, u  vremenu kada nam moćne zapadne sile otimaju deo teritorije, rasparčaju državu i pokušavaju da razore celokupno istorijsko, versko i kulturno nasleđe – zaključuje Đurđev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija