• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

23.07.2018

18:29

VOJNI KOMENTATOR MIROSLAV LAZANSKI OTKRIVA: Šutanovac prodavao minolovce za kafane, rakete i tenkove PRETVORIO U STARO GVOŽĐE!

Politika

VOJNI KOMENTATOR MIROSLAV LAZANSKI OTKRIVA: Šutanovac prodavao minolovce za kafane, rakete i tenkove PRETVORIO U STARO GVOŽĐE!

Podeli vest

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac naplatio dva minolovca po ceni sekundarnih sirovina, računao kilogram broda kao kilogram aluminijuma, tvrdi Lazanski. Ovi minolovci sada su u Brčkom, pretvoreni u splavove na Savi. Šutanovac i PVO, rakete i tenkove dao u staro gvožđe

Bivši ministar odbrane i lider DS Dragan Šutanovac tokom svog mandata na funkciji prodao je dva vrhunska minolovca "neštin" za kafane!

Ovu šokantnu informaciju otkriva vojni komentator Miroslav Lazanski, koji tvrdi da su ova dva vrhunska broda naplaćena kao sekundarne sirovine, po jednom kilogramu aluminijuma (!?!). Dva nekada najmodernija plovila sada se nalaze u Brčkom, pretvorena u splavove na reci Savi!

 "Mudraci"
Neverovatno, ali ti "mudraci" su zaključili da im minolovci ne trebaju
Miroslav Lazanski, vojni komentator

Diktat NATO pakta

Lazanski kaže da je ovo samo vrh ledenog brega u lošim odlukama koje je bivši režim preduzimao kad je reč o vojsci, a sve po diktatu NATO pakta.

- Za vreme dok je Dragan Šutanovac bio ministar, dva najmodernija minolovca klase "neštin" prodata su po ceni od jednog kilograma aluminijuma privatniku u Brčkom za kafiće na Savi. Ti "mudraci" su zaključili da im ne trebaju... Ministarstvo odbrane jeste uzelo neki novac, a Šutanovac je odobrio prodaju. Ipak, to je bila jako loša odluka - ističe naš sagovornik.

Tanjug

Prema njegovim rečima, Srbija se sada opredelila za politiku vojne neutralnosti, dok je u Šutanovčevo vreme model vojske izdiktiran od strane zapadne vojne alijanse.

Vulin: Obnavljamo vojnu infrastrukturu
Ministar odbrane Aleksandar Vulin za vikend je u prisustvu načelnika Generalštaba VS generala Ljubiše Dikovića otvorio rekonstruisanu i modernizovanu pištoljsku streljanu u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu. Kako je istakao Vulin, zahvaljujući velikom razumevanju i podršci predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića krenulo se u proces obnavljanja vojne infrastrukture.

- Osim prodaje dva minolovca privatniku za kafiće na vodi, tu je bilo i prebrzog i kriminalnog otpisivanja složenih borbenih sistema kao "neperspektivnih". Uništili su brojne protivvazdušne sisteme i rakete, kao i mnogo tenkova T-55... - podvlači Lazanski.

Dragan Šutanovac juče se nije oglašavao povodom optužbi Lazanskog. Na drugoj strani, general Božidar Delić ističe da je nešto od ovih navoda svakako istina.

- Šutanovac jeste velika štetočina i uništitelj vojske. Tačno je da su mu Amerikanci izdiktirali model vojske, pri čemu su tražili da se ugase sve brigade, a među njima i tri koje su posle NATO agresije proglašene herojskim. Umesto toga, uvedena je bezlična organizacija brigada bataljonskog tipa. Prodali su šta su stigli i teško je pobrojati sve ono što je uništeno ili prodato. Čak su prodavani čitavi vojni kompleksi, pa i oni za koje se vojska izjasnila da su joj potrebni - podvlači Delić, dodajući da je svakako najveća krađa posao sa Izraelcima:

Činjenice o minolovcu * DUŽINAa 26,94 m
* ŠIRINA 6,5 m
* GAZ 1,08 m
* MAX. BRZINA 24 km/h nizvodno
* BROJ POSADE 17

- To je bila kupovina neupotrebljivih sredstava veze za koja su Šutanovac i Tadić bacili oko 130 miliona evra, ali i dobili proviziju od više desetina miliona evra. Iako ima dokaza, niko nije procesuiran, a oprema se nalazi po skladištima!

Materijalna šteta

I Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da su u Šutanovčevo vreme stratezi NATO definisali novi model srpske vojske.

mojugao

Miroslav Bjegović

FAK. ZA BEZBEDNOST "EDUKONS"

Za vreme Šutanovca vojska je degradirana, a sredstva inženjersko-pontonskih jedinica u Šapcu i Obrenovcu su uništava i prodavana. To se pokazalo katastrofalnim tokom poplava. NATO je ostvario interes i uništio vojni sistem Srbije.

- Od korpusa su pravili brigade, a od brigada bataljone, i tako veštački stvarali viškove naoružanja koje je po nalogu uništavano. Teško naoružanje prodato je u staro gvožđe, a pešadijsko je gaženo tenkovima, sve pred kamerama kako bi se dodvorili Zapadu i ponizili Vojsku Srbije. Vreme je da neko odgovara, jer je naneo veliku materijalnu štetu Srbiji i namerno drastično smanjio njene odbrambene sposobnosti - zaključuje Karan.

LAZANSKI: Zašto me je bivši ministar Šutanovac duboko razočarao!

LAZANSKI O ULASKU BOSNE U NATO: Nema tajne, krajnji cilj približavanja Sarajeva Alijansi je UDAR NA SRPSKU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija