• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

23.07.2018

22:49

(VIDEO) SRBIJA UZIMA U KINI AVIONE, HELIKOPTERE, DRONOVE... AMERI I NATO će poludeti, od Rusa ih boli glava, a sad stižu i Kinezi!

Politika

(VIDEO) SRBIJA UZIMA U KINI AVIONE, HELIKOPTERE, DRONOVE... AMERI I NATO će poludeti, od Rusa ih boli glava, a sad stižu i Kinezi!

Podeli vest

Naša zemlja zainteresovana je za osvajanje tehnologija kojim bismo i mi bili u stanju da proizvodimo različite oružaner sisteme, ali i za određene gotove borbene sisteme koji i te kako mogu da znače srpskoj vojsci 

Za Vojsku Srbije jako je važno da uhvatimo korak sa svetom, poručuje ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Podsetimo, Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin započeo je zvaničnu posetu Narodnoj Republici Kini.

Prvog dana posetio je dve kineske kompanije namenske industrije, "AVIC" i "CASIC", koje se bave razvojem i proizvodnjom aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i PVO sistema.

CRNA GORA U ŠOKU! IZA NAPADA NA ĐUKANOVIĆA STOJI CIA: Specijalno tužilaštvo našlo američki trag u aferi "državni udar", MOSKVA O OVOM PRIČA MESECIMA!

- Danas sam ovde da bih video šta kineski partneri proizvode, šta mogu da nam ponude. Na prvom mestu smo zainteresovani za osvajanje tehnologija kojim bismo i mi bili u stanju da proizvodimo različite sisteme, a onda naravno i za određene gotove borbene sisteme koji i te kako mogu da znače našoj vojsci. Za Vojsku Srbije jako je važno da uhvatimo korak sa svetom - izjavio je ministar Vulin.

HARADINAJ PRIZNAO PORAZ, TRAŽI OD SRBIJE PRIMIRJE: Terorista moli BEOGRAD da obustavi akciju PONIŠTAVANJA NEZAVISNOSTI LAŽNE DRŽAVE!

Vulin je podsetio i da Vojska Srbije dugi niz godina nije obnavljana.

Za vreme posete Vulin će se sastati sa ministrom nacionalne odbrane generalom Vei Fengheom, potpredsednikom Centralnog vojnog komiteta generalom Džang Jousjaom i direktorom kompanije SASTIND Džang Keđianom, saopštilo je Ministarstvo. 

ZUKORLIĆ RASTURIO UGLJANINA: Suljo ruši Srbiju samo da bi profitrao, a PLAŠI SE I DA ĆE PUĆI NA IZORIMA!

Planirano je da delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poseti nekoliko kompanija namenske industrije zemlje domaćina i pripadnike Treće divizije garnizona Peking. 

Naša zemlja im pomogla da naprave nevidljivi

Kinezi su otkrili tajnu formulu farbe i konstruisali nevidljiv avion koristeći, između ostalog u svom opsežnom istraživanju, i ostatake aviona F-117 koga je 1999. godine u Sremu oborila 250. protivraketna jedinica tadašnje Vojske SR Jugoslavije.
Delovi raznetog aviona tada nisu tretirani kao dragoceni ratni plen koji se može unosno eksploatisati, već ih je sa terena, u opštem slavlju, dok je na olupini letelice svirao harmonikaš, uzimao kako je ko hteo i koliko je prikupio.
- Uzimali su ih ne samo Kinezi već svi koji su to hteli. Rusi su dobili gotovo celo krilo - izjavio je ranije za "Blic" Milovan Azdejković, tadašnji šef odseka za eksplozive Vojnotehničkog instituta.
Šta su Kinezi mogli da iskoriste? Podaci o specijalnoj farbi nevidljivog aviona F117, koja upija radarsko zračenje u najvećoj meri i odbija ga u mnogo smerova, najznačajnije su informacije koje su kineski inženjeri mogli dobiti iz Srbije sa aviona oborenog u Buđanovcima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija