• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.07.2018

10:24

VUČIĆ PORUČIO UGLJANINU: SULJO, ZA TEBE NEMA FOTELJE, NE MOGU TI POMOĆI NI ŠOLAK, NI ĐILAS!

Politika

VUČIĆ PORUČIO UGLJANINU: SULJO, ZA TEBE NEMA FOTELJE, NE MOGU TI POMOĆI NI ŠOLAK, NI ĐILAS!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je sa kineskim i azerbejdžanskim izvođačima obišao radove započete na izgradnji nedostajuće leve trake autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica i obe trake do Bubanj Potoka

Nakon obilaska početka radova obilaznice oko Beograda Vučić rekao je da je ovo važna stvar za našu zemlju. Predsednik se zahvalio kineskim izvođačima i partnerima, jer obilaznica oko Beograda ima ogroman značaj.

Predsednik je posle obraćanja odgovarao na pitanja novinara. 

Aleksandar VučićTanjug

Aleksandar Vučić

Na pitanje  novinarke Pinka da li je tačna činjenica da su Englezi najčešći protvnci sporazuma sa Albancima, predsednik je rekao: 

- Oni, iako ne bi to definisali na takav način, žele da Srbija prizna nezavisnost KiM. Iz njihovog ugla to je za njih rešenje i to da Srbija ne dobije ništa. To za nas nije kompromisno rešenje, a Srbija je za kompromis.To je bio njihov stav i od ranije, ali su se pravili Englezi do 2008, kada su konačno priznali svoj stav. Oni se nadaju da Srbija prizna Kosovo u punom kapacitetu. Ne moram da govorim koliko je to realno - objasnio je Vučić.

Nema nigde da "prelaziš", dok ne pobediš na izborima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da u Srbiji neće biti nikakve prelazne vlade, kao što to zamišlja Savez za Srbiju, jer se vlade formiraju samo na osnovu poverenja građana i pobede na izborima. 

- Nema nigde da prelaziš dok ne pobediš na izborima. Nema prelazne vlade, to kod mene ne funkcioniše. Moras da dobiješ poverenje naroda. To što ćes na ulici da vičeš, viči koliko hoćeŠ - rekao je Vučić u izajavi novinarima u Beogradu. 

VUČIĆ SA KINESKIM I AZERBEJDŽANSKIM IZVOĐAČIMA OBIŠAO RADOVE NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA

Na pitanje o opoziciji koja priča da za Kosovo nema rešenja, Vučić je rekao: 

- Ne mogu pred našim stranim gostima da govorim o opoziciji. Čekam ih na izbornom megdanu u Majdanpeku, ali mi se sve čini da će pobeći.

Predsednik je dodao da je u njegovo vreme izgrađeno više autoputeva  nego za vreme Tita.

Na izjavu Sulejmana Ugljanina da Vučić nije predsednik Bošnjacima u Srbije, predsednik je odgovorio:

- Nema Suljo za tebe fotelje, džabe ti sve bilo! Ne mogu da ti pomognu ni Šolak ni Đilas! Fotelja je za vredne i odgovorne ljude. A ja jesam predsednik i Srbima i Bošnjacima i Mađarima. A ja sam predsednik i Srbima, i Bošnjacima i Mađarima i više sam izgradio škola i obdaništa, stadiona i puteva nego što je Ugljanin uspeo da obiđe - rekao je predsednik. 

Upitan da li je saglasan sa ocenom patrijaraha Irineja o stanju i položaju srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori, predsednik je rekao da ne može da komentariše ono što izgovara patrijarh, ali da pozicija srpskog naroda svakako nije idealna.

- Nadam se da ćemo uskoro imati prilike da o tome razgovaramo i sa legitimnim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i da ćemo imati priliku da o svim bilateralnim stavrima razgovaramo sa legitimnim i legalnim predstavnicima Crne Gore - rekao je Vučić.

NAJLAKŠE JE KRITIKOVATI SVAKI PREDLOG REŠENJA ZA KIM

- U Srbiji niko nikada nije ni za kakvo rešenje. Svi znaju da su protiv svega, ali niko ne zna zasto je to. Kada ih pitate koje je to resenje - ne znaju i nemaju sta da kažu - rekao je Vučić u izjavi novinarima u Beogradu. 
Dodaje da on zna sta traži, šta bi mogao da ponudi narodu, ali da sve to tesko ide, da nije siguran i nije optimista da će uspeti, jer o tome mora da se postigne dogovor sa drugom stranom i svim međunarodnim faktorima - SAD, EU, Rusija, Kina.

- Najlakše je govoriti protiv i kritikovati sve - primetio je Vučić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pjer

pre 5 godina

U duhovitom i šaljivom tonu,Vučić je rekao suštinu nezadovoljstva Ugljanina,ali je morao da mu skrene pažnju na pravne posledice takvog ponašanja !!!

Dario

pre 5 godina

Zivo me zanima dali ste Vi građani Srbije zadovoljni načinom na koji vlada Vaša vlada odnosno, činjenica da gosp.Vučić iako je predsjednik države a ne vlade i dalje je njegova zadnja u svemu pa evo i ova izjava da nema fotelje za nekog Sulju neznam tko je on i nebitno, ako moze netko da pusti konentar?Hvala

ivan

pre 5 godina

RESENJE ZA KOSOVO MORA IMATI 100 POSTO ZASTITU SRBA KOJI ZIVE STA TO ZNACI BEZBEDNOST ZIVOTA ZASTITU OD SVIH ORGANA POMOC U ZDRAVSTVU SKOLSTVU, PRAVOSUDJU,BEZBEDNO KRETANJE A MANASTIRI I CRKVE GROBLJA TO JE TEK OD POSEBNOG ZNACAJA ,E SAD TO SIPTARIMA NE ODGOVARA I MI ISA NJIMA NEMA STA DA RAZGOVARAMO DA UBIJAJU PLJACKAJU RUSE TO IM TREBA DOZVOLITI I DA NAS SIKANIRAJU PROTERUJU .MI CE DA ZMURIMO A TO KAD SHVATE U EU POJEDINE ZEMLJE I AMERIKANCI IMA TAD OSNOVA ZA DIJALOG OVAKO SIPTARI NEKA MASTAJU O NEZAVISNOSTI UN I O DRUGIM INSTITUCIJAMA .

Katja

pre 5 godina

Opet i opet treba opoziciji pokazati da ne vredi da galame i zauzimaju prostor bez pokrica. Izbori i rezultati uvek pokazu svima mesto!

elazivkovic

pre 5 godina

Sulejman Ugljanin je obican foteljas i materijalista, najverovatnije je za ovavu provokaciju pridobio ekonomsku korist od shiptara

Izzy

pre 5 godina

Oni što huškaju Ugljanina da daje neodmerene izjave loše mu misle.

Ani

pre 5 godina

Iz Ugljanina govori neko drugi, a svi mi dobro znamo ko je to.

hogar

pre 5 godina

Vučko,pazi!!!Mogao bi ti Suljo uzeti još jedan dio Srbije,kao Tači i Haradinaj!

Sasa Djuric

pre 5 godina

Sve mi se vise dopada stav vucica. Samo kad bi malo vise saradjivao sa rusijom. Da imamo rusa u srbiji kao kineza, bilo bi na nivou.

Ljubo

pre 5 godina

Ocekivao sam da ce Vucic sa svojom ekipom ,timom ,stvoriti Srbiju drzavu Srba i svih kojih zive u njoj ,da nece pasti na pamet da neko pljuje po Srbima pravoslavcima ,srpskoj Crvi koja predstavlja telo i krv Isusovo na zemlji ,da velicaju i masu zastavama drugih drzava a po srpskoj pljuju ,da niko ne sme pokusati a ne aktivno baviti na daljem razgradjivanju Srbije .Medjutim ,on za mene je kopija Tita ,koji ce buducnosti Srbije ostaviti kada dodje vreme ,posto nije ocistio Srbiju od djubreta ,ponovo Srbi biti premlacivani ,izbacivani iz kuca ,rodjenih gradova ,sa funkcija ,pa mozda i da nam se u Crkvu zabranjuje kao u komsilucima .Daj Boze da nisam u pravu ,ali sve mi na to mirise .Tolika pompa na one sto su unistili Srbiju ,a oni cekaju na slobodi ,zdravi ,pravi ,slobodni prave spiskove koga ce na odstrel kad dodje ponovo prilika .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija