• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.07.2018

12:19

PALMA U BAJI: Srbija i Mađarska maksimalno da iskoriste dobre odnose!

Politika

PALMA U BAJI: Srbija i Mađarska maksimalno da iskoriste dobre odnose!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma razgovarao je u mađarskom gradu Baji, sa rektorkom Visoke pedagoške škole „Etveš Jozef“ iz Baje, dr Silađine Singer Iboljom

- Imajući u vidu da se Srbija tretira u Evropskoj uniji kao država koja može da konkuriše za EU fondove, a samim tim i za fondove vezane za prosvetu, a Mađarska ima veoma dobra iskustva u konkurisanju i privačenju EU fondova, cilj našeg današnjeg sastanka je da Visoka pedagoška škola u Baji i naši prijatelji u Mađarskoj nam pomognu da dođemo do EU fondova kako bi pomogli ne samo Fakultetu pedagoških nauika u Jagodini, već fakultetima u centralnoj Srbiji - izjavio je Marković u razgovoru sa rektorkom Visoke pedagoške škole u Baji.

informer.rs

- Srbija i Mađarska treba na svim poljima da iskoriste geografski položaj i da se maksimalno iskoriste nikada bolji odnosi između dve zemlje, zahvaljujući odličnim odnosima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana kao i šefova diplomatija dve zemlje Petera Sijarta i Ivice Dačića

- poručio je Marković i predložio razmenu studenata između dva pedagoška fakulteta, istakavši da u Jagodini studiraju studenti iz 62 grada iz Srbije i nekoliko studenata iz Grčke.

Marković je predložio i da se na Visokoj pedagoškoj školi u Baji uvede i srpski jezik.

Rektorka Visoke pedagoške škole u Baji, dr Silađine Singer Ibolja izrazila je spremnost da mađarska prosveta pomogne srpskoj u realizaciji EU fondova i složila se sa predlogom o razmeni studenata. Ibolja je istakla odličnu dosadašnju saradnju Fakulteta pedagoških nauka u Jagodni i Visoke pedagoške škole u Baji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija