• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

25.07.2018

10:00

(VIDEO) ŠEŠELJ NA PINKU: S Hrvatima nema prijateljstva, a s Albancima nema kompromisa!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ NA PINKU: S Hrvatima nema prijateljstva, a s Albancima nema kompromisa!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ističe da Srbi moraju znati "ko su i kakvi su Hrvati", da je sa njima odnos bio bolji samo kada je Boris Tadić pokušavao da ih podupre. Sa Albancima, takođe, nema dogovora oko kompromisnog rešenja, jer oni insistiraju samo na kapitulaciji Beograda i priznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ističe da ga ustaštvo u Hrvatskoj ne iznenađuje, te da je Livno poznati ustaški kraj u Herceg-Bosni.

- Moramo uvek biti načisto ko su kakvi su Hrvati i ništa ne sme da nas iznenadi. Nema prijateljstva sa Hrvatima i ne treba da gazimo naše nacionalne interese da bismo se njima približili - kaže Šešelj i podseća da ih je Boris Tadić podupirao, te je tada odnos sa Hrvatima bio bolji. Kaže da je Tadić zanemario pitanje imovine i ponašao se kao da u odnosu sa njima "nema ništa sporno".

Podseća da se Tadić njima i izvinjavao, ali da se ne može "izviniti Bogu" zbog slanja Srba u Hag.

- On je svaki put kada su hapsili morao da se pohvali preko televizije kako srpske glave šalje u Hag - kaže lider SRS za "Novo jutro".

Kada je reč o sastanku Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, Šešelj kaže da Albanci nikada neće prihvatiti kompromis, da žele kapitulaciju Beograda i priznavanje nezavisnosti Kosova.

- Zabluda je traganje sa Albancima za kompromisnim rešenjem. Prema mom mišljenju, jedino moguće kompromisno rešenje je da damo albanskom delu KiM maksimalnu autonomiju, sve osim države, ali da se ista takva autonomija da Asocijaciji srpskih opština. Obavezali su se da do 4. avgusta formiraju ZSO, ali od toga nema ništa i to niko u Beogradu koje ozbiljan ni ne očekuje - kaže lider SRS.

Izjava Grega Delavija je jedna od izjava koje treba da Srbiji otvore lažne nade, poremete nam pažnju, smatra Šešelj, i ponavlja da je jedina varijanta Kosovo u sastavu Srbije sa onim stepenom autonomije koju ima 12 srpskih opština.

- Albanci mogu imati svoj novac, biti u svim sportskim asocijacijama, da imaju svoju policiju, ali sve to treba da imaju i Srbi u Asocijaciji srpskih opština. Srbija bi onda mogla da zadrži granične prelaze, zaštitu vazdušnog prostora, zaštitu države, a da oni da imaju sva moguća prava, uključujući i pasoše - kaže Šešelj, dodajući da postoji nekoliko država koje ovako funkcionišu.

Ističe da Srbiji nije cilj da upravlja Albacima, ali da ne smemo da damo našu teritoriju.

- Oni žele veliku Albaniju, ali u tome ne treba da budu uspešni - kaže lider radikala.

pink.rs


Kada je reč o ubistvu Olivera Ivanovića, Šešelj podseća da je ubijen prozapadni političar koji nije imao veliku podršku srpskog naroda i da je ubijen sa jednim ciljem koji je nagovestio još onda kada je političar ubijen.

- Pripisuju ubistvo režimu u Beogradu i nije im u cilju da se otkrije ubistvo, jer onda ubistvo gubi smisao. Međunarodna zajednica ćuti jer drži stranu Albancima - kaže Šešelj. Ističe da sve konce drže Amerikanci i Britanci, a da EU ima sporednu ulogu.

Kada je reč o naoružavanju kosovskih bezbednosnih snaga od strane Amerike, Šešelj kaže da su jedva dočekali da prodaju svoje oružje.

- Amerikanci jedva čekaju prodaju svog oružja i naoružavanje kosovskih bezbednosnih snaga je lako i ne mnogo opasno. Ipak, treba imati u vidu činjenicu da su Amerikanci spremni da ih naoružavaju, ovaj put lakim naoružanjem, a jednog dana moguće je i teškim. Cilj im je da imaju remetilačku tačku u Evropi odakle mogu da isprovociraju sukobe - kaže Šešelj.

Invazija na sever Kosova je, kaže, moguća i ovu crvenu liniju ne smemo propustiti bez jake i odlučne reakcije Beograda.

Kada je reč o otkazanoj poseti Bedžeta Pacolija Novom Pazaru kojeg je pozvao Sulejman Ugljanin, Šešelj kaže da muslimani na prostoru Raške imaju tri političke opcije.

- Muslimani na području Sandžaka imaju tri političke opcije, dve su civilizovane, iako međusobno suprotstavljene, dok je Ugljaninova potpuno ludačka i nenormalna. Ugljaninu je sve potaman u Srbiji kada je ministar, a kada nije onda je Srbija nikakva, odvratna. Sve se vrti oko ministarske fotelje i degutantno je primiti ga u Vladu - kaže Šešelj.

Ističe da se treba sporazumevati sa civilizovanim opcijama, te da muslimani treba da su ravnopravan narod.

- Želimo da se politički problemi rešavaju u okvirima institucionalnih sistema - kaže Šešelj.

Poseta Pacolija Novom Pazaru bila bi, kaže, provokacija Srbije. Ugljanina, podseća, podržava deo ljudi, te se represija isključuje. Podseća da je Ugljanin bio glavni za naoružavanje u Sandžaku, pa je pred pretnjom policije pobegao.

Kada je reč o Savezu za Srbiju, Šešelj kaže da je ovo poslednji pokušaj da opozicija nešto uradi bez intervencije Zapada, koji još nije našao odgvarajućeg lidera opozicije u Srbiji.

- Đilas ima mnogo novca, a ima i menadžerske sposobnosti. Jeremić takođe ima puno novca, ranije je imao Obradović puno, ali Đilas je odstranio remetilačke faktore, Jankovića, Radulovića, Tadića, a nema ni Jovanovića i Čanka. On pravi koaliciju koja može da bude određena alterenativa, ali još uvek ne prava alternativa - kaže Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ŽAC

pre 5 godina

Sa doticnim gospodinom malo sto se slazem ali u ovome je apsolutno u pravu

Michael

pre 4 godine

Hvala bogu dasu ti pradjedi "postali" veliko Srbi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija