• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hongkongfp.com

25.07.2018

14:02

ODMOTAVA SE KLUPKO! Otkrivene of-šor firme Patrika Hoa, TREBA ISTRAŽITI IMA LI U DOKUMENTIMA VUKA JEREMIĆA!

Politika

ODMOTAVA SE KLUPKO! Otkrivene of-šor firme Patrika Hoa, TREBA ISTRAŽITI IMA LI U DOKUMENTIMA VUKA JEREMIĆA!

Podeli vest

Pajtaš Vuka Jeremića, bivši ministar unutrašnjih poslova Hong Konga Patrik Ho, koji je optužen u SAD zbog podmićivanja viskoh afričkih zvaničnika u ime kineskog energetskog konglomerata, suvlasnik je sumnjive kompanije iz Hong Konga koja je investirala u energiju preko drugih pravnih lica, otkriva FactVire

Datoteke koje su otkrivene u "Panamskim papitima" takođe pokazuju da je Ho više puta ignorisao zahteve svojoj of-šor advokatskoj firmei da otkrije izvore finansiranja.

AFERA O IZBEGAVANJU PLAĆANJA POREZA NASTAVLJA: U Panamskim papirima i 34 adrese iz Srbije!

Ho je uhapšen u Njujorku prošlog novembra zbog navodne operacije "višegodišnje, multimilionske" afere podmićivanja kako bi se osigurala prava na naftu u Čadu i Ugandi za CEFC China Energy, koju je finansirau zamenik kineskog komiteta za energiju.

print screen

Izgleda da je Ho, koji je služio kao sekretar za unutrašnje poslove u Hong Kongu između 2002. i 2007. godine, godinama kontrolisao najmanje dve kompanije na Britanskim Devičanskim ostrvima, jednom od nekoliko poreskih rajeva koji omogućavaju izuzetne nivoe finansijske tajnosti.

O MAHINACIJAMA VUKA JEREMIĆA GOVORI SE I U UJEDINJENIM NACIJAMA! Korupcionaška afera trese UN!

Zatim, u septembru 2013. godine, dok je vodio energetsku nevladinu organizaciju, on je sarađivao sa velikim brojem investitora iz celog sveta kako bi formirali kompaniju iz Hong Konga pod nazivom China United Resources, u kojoj njegova firma sa Devičanskih ostrva Queenmart Investment ima 10% udela.

PRLJAVE PARE BIVŠEG ŠEFA DIPLOMATIJE! NATO VUK SKRIVA KEŠ ISIS TERORISTA?!

Detalji o poslovnim interesima Hoa pojavili su se u više od 300 datoteka u "Panamskim papirima". Dokumenta, koja je sa Međunarodnim konzorcijumom istraživačkih novinara podelio FactVire, sadrže podneske kompanija, registre akcionara i korespondenciju elektronske pošte između Hoove računovodstvene firme i Mossack Fonseca, sada nelegalne panamske advokatske kancelarije koja se nalazi u centru skandala "Panamski papiri".

DOKAZI PROTIV AZIJSKOG TAJKUNA HOA VODE DO JEREMIĆA: Američko tužilaštvo našlo nove dokaze korupcije u VRHU UN?!

Dakle, klupko se odmotava. Sada ostaje da se vidi da li će država reagovati i zatražiti da se istraži da li u tim papirima ima i Vuka Jeremića ili sa njim povezanih lica.

Jer, upravo Jeremić se javno hvalio bliskim prijateljstvom sa Hoom, a njihova saradnja se po svemu sudeći odnosila i na neku vrstu finansiranja Jeremićevog instituta CIRSD. Tako da postoji ozbiljna mogućnost da se u novootkrivenim dokumentima kriju još neke tajne veze Jeremića i Hoa.

print screen





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Polako i Jeremić će doći na optuženičku klupu.

Alhemičar

pre 5 godina

Ovde mora da ima prstiju Vuka Jeremića, kako inače da objasni onoliko bogatstvo koje je stekao.

Vladica

pre 5 godina

Pa naravno da ga ima, On je Hoov glavni kompanjon.

Miloš

pre 5 godina

Gotov je Jeremić, provali su ga ljudi da je lopov! Potrebno je da odgovara pred nadležnim organima!

SS

pre 5 godina

Mnogo je jazavcu dugačko to klupko,kad će da se odmota pa da trenira u nekom od američkog sing singa .

Miroslav

pre 5 godina

Tu je on negde. Sakrio se ko zmija sto krije noge. Ugradio se covek sigurno, ko sto se ugradio svuda

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija