• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2018

20:23

USTAŠKOM LUDILU NEMA KRAJA: Na godišnjicu Oluje Dalić igra utakmicu sa braniteljima, KOLINDA ODLIKUJE RATNE ZLOČINCE GOTOVINU I MARKAČA!

Politika

USTAŠKOM LUDILU NEMA KRAJA: Na godišnjicu Oluje Dalić igra utakmicu sa braniteljima, KOLINDA ODLIKUJE RATNE ZLOČINCE GOTOVINU I MARKAČA!

Podeli vest

U "lijepoj njihovoj" uveliko spremaju proslavu 23. godišnjice "Oluje", kada je u zločinačkoj akciji hrvatske vojske i policije ubijeno najmanje 2.000 i proterano više od 250.000 Srba

Kolinda će 5. avgusta, povodom 23. godišnjice Oluje, u kojoj su proterani krajiški Srbi, u Kninu uručiti odličja ustaškim generalima i ratnim zločincima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Kolinda odlikuje ustašeAP/Photo

Kolinda odlikuje ustaše

U okviru programa, kako Hina navodi, "Dan pobede i domovinske zahvalnosti", dan pre toga će biti odigrana revijalna fudbalska utakmica između ratnih veterana, pripadnika Hrvatske vojske i policije i fudbalske reprezentacije sa selektorom Zlatkom Dalićem na čelu.

Tompson sa hrvatskim reprezentativcimaTanjug/AP

Tompson sa hrvatskim reprezentativcima

Nije poznato da li će hrvatski selektor na ustašku proslavu u Knin povesti i Tompsona, budući da ga u stopu prati. 

Podsetimo, Daliću je ustaša Tompson, poznat po pesmama u kojima veliča klanje Srba, pevao u Zagrebu i Varaždinu, a u utorak u Livnu na gradskom stadionu, pa bi bilo neobično da ovaj ustaški pir prođe bez njega.

NOVI USTAŠKI PIR! Tompson će o klanju Srba pevati na Dalićevom dočeku u Livnu!

Na konferenciji za novinare u upravi Grada Knina državni sekretar Ministarstva odbrane Hrvatske i predsednik Organizacionog odbora Zdravko Jakopo rekao je da "kao učesnik ''Oluje'' u Kninu želi da istakne da je to bila veličanstvena vojno-policijska operacija" koja je donela mir domovini Hrvatskoj, zbog čega taj dan mora dostojanstveno da se obeleži".

Jakopo je naveo da su "sa pripremama uspešno stigli do završne faze".

VRHUNSKI BEZOBRAZLUK! Kolinda u Jasenovcu pričala o hrvatskim žrtvama i "srpskoj agresiji"?!?

Navodi se i da je državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih ratnih veterana Ivan Vukić "pozvao sve ratne zapovednike koji su učestvovali u ''Oluji'' da dođu u Knin i budu prisutni u trenutku kada hrvatska predsednica bude davala odličja generalima Gotovini i Markaču".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mica

pre 5 godina

Nema tu mesta cudjenju. Kolinda je ustaskinja i ona to ne krije. Mi jos nismo na zemlji.

Ja

pre 5 godina

Bio bi red da Milojko Pantić i ostala građanska Srbija koja je vatreno navijala za Hrvatsku na SP dobije ulaznicu za VIP ložu na Tompsonovom koncertu u Čavoglavama. Za one koji ne znaju, postoje dve proslave oluje. Prva je ona zvanična u Kninu na kojoj budu hrvatski zvaničnici i to je više kao neka predstava za ostatak Evrope na kojoj nema ustaških pesama i obeležja. Prava proslava počinje istog tog dana uveče, u selu Čavoglave koje se nalazi između Knina i Splita. Tompsonov koncert uz ustašku ikonografiju i pozdrave, to je zapravo vrhunac proslave svake Oluje.

Lala iz Banata

pre 5 godina

У Кроацији славе КРОАСАНИ...А у Хрватској...? Будале...

Ljubo

pre 5 godina

Mi Srbi i dalje teski komunisti ( komunjare) sa ocima bez ociju ,hteli bi da ponovo vratimo Ustase Hrvate u to doba ,mi nikako da shvatimo da se Hrvati nisu promenili ,uvek isti ,vec da se mi Srbi moramo promeniti ,da znamo ko smo sta zelimo ,sta imamo ,hocemo li se vratiti nasim korenima Svetosavskoj veri pravoslavnoj ili cemo samo kukati .Gubiti teritorije ,moral ,ljude ,....

Bane

pre 5 godina

Boze ljudi, pa nek slave oni sa ponosom kazu da su fasisti.Treba i mi da slavimo svaku bitku gde smo im se majke najebali u zadnjih 100 godina,a bilo ih je mali milion-gde smo tukli ustase,naciste i handzare.Treba brate da slavimo sve datume i da pijemo i u slast sa pecenicom proslavimo!

Jovan Futog

pre 5 godina

Stambenim pravilnikom Vojske Srbije, svi vojni stsnovi nekadasnjih pripadnika JNa a koji su dosli u Srbiju pripali su tamosnjim bojovnicima-ustasama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija