• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2018

20:41

RAKIĆ: Vučić ima podršku Srba sa KiM

Politika

RAKIĆ: Vučić ima podršku Srba sa KiM

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je večeras da su predstavnici Srba sa KiM danas razgovarali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o politicko-bezbednosnoj situaciji i da ih raduje to što će se do rešenja za KiM doći kompromisom uz konsultacije sa srpskim narodom

Rakić je za RTS naveo da se do kompromisnog rešenja može doći samo uz konsultacije sa državom i dodao da su predstavnici Srba preneli poruku Vučiću da ima njihovu podršku.

- Raduje nas što neće biti iznet nijedan stav koji se tiče održivog rešenja i boljeg života, bez konsultacija sa nama - naveo je Rakić i zamolio je sve da puste srpski narod da sam odlučuje o sudbini svoje dece.

SIMIĆ, SRPSKA LISTA: Vučić otvoreno da nema opipljivog rešenja za KiM


Istakao je da su Srbi na KiM uznemireni zbog ćutanja međunarodne zajednice na incidente kao što je otmica Marka Đurića, kada su specijalne jedinice upale na sever Kosmeta, iako to ne smeju.

- Svedoci ste do čega je to dovelo - rekao je Rakić.
Istakao je i da ih je predsednik Vučić upoznao sa tokom briselskog dijaloga i da Srbi osećaju zabrinutost za dalju situaciju.

Goran RakićTV Pink

Goran Rakić
- Dosta nam je politike ranijih vremena kada Srbi nisu imali sagovornika u Beogradu - rekao je Rakić i poručio da je to dovelo do toga da smo sada u težoj situaciji nego što smo bili.

Rekao je da je pedsednik Vučić dobio otvoreno pismo u kojem se kaže da su podela i razgraničenje loši, i da su to pismo verovatno poslali oni koji imaju i kosovske i srpske licne karte, a možda i lične karte nekih zemalja koje su bile sponzori kosovske nezavisnosti. Kako kaže, moli ih da ostave Srbe da žive dole sa svojim porodicama, i da zajedno sa predsednikom Vučićem odluče o svojim životima.

Osvrnuo se i na to što "Vučića nazivaju izdajnikom" i takođe na to što ga u vestima iz Prištine nazivaju "sotonom i đavolom", ističući da su predsednik Vučić i Vlada Srbije dobili podršku oko 80 odsto Srba na KiM.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Podrska je najbitnija za dalji napredak u pregovorima i vetar u ledja za postignute rezultate!

Queen038

pre 5 godina

U ovom momentu najbitnije je da naš narod sa Kosova veruje svom predsedniku,svestan njegovog istinskog zalaganja za bolji život Srba na Kosovu!

Fudbaler

pre 5 godina

U ovom trenutku predsednik Srbije ima podršku naroda na KiM, jer se jedini brine o njihovim problemima, rešava pitanje KiM.

Rasa

pre 5 godina

Veruju i Srbi sa Kosova, verujemo i mi u predsednika. Ima punu podrsku i on nam je jedina nada za resavanje pitanja KIM.

marija lagundzin

pre 5 godina

Svak podrska je jako bitna za nas u ovakvim momentima i zato moramo biti uporni.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Подршка је оправдана , јер знају Срби са Космета коме могу да верују.

Alhemičar

pre 5 godina

Политичко-безбедносна ситуација на КиМ , је главна тема , јер се мора спречити насилни упад шиптара на север Коисова.

Ivana

pre 5 godina

Predsednik zna sta radi, potrebno je samo malo vere u njegov rad. Vetar u ledja mu daju i drzave koje povlace svoja priznanja nezavisnosti Kosova, tako da ce se sigurno naci neko normalno resenje kako bi obe strane bile zadovoljne

aca

pre 5 godina

Kako bi se dalje nastavilo podrska Srba sa Kosova je veoma bitna!

djuka

pre 5 godina

Složno,pametno,racionalno i mirno uz pomoć predsednika Vućića postići rešenje .

Deja

pre 5 godina

Srbi na KiM hoce svoja prava,predsednik se bori za ista i zato ima njihovu podrsku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17