• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2018

21:59

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE, JEVTIĆ: Albanci na Kosovu imaju junaka Vuka Jeremića!

Politika

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE, JEVTIĆ: Albanci na Kosovu imaju junaka Vuka Jeremića!

Podeli vest

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da Albanci na Kosovu imaju junaka Vuka Jeremića, kojem se zahvaljuju zbog mišljenja Međunarodnog suda pravde.

Jevtić je na TV Pink komentarisao navode poslanice DSK u prištinskom parlamentu Vjose Osmani, koja je ocenila da je najveci srpski državni neuspeh mišljenje MSP iz 2010. godine.

On je rekao da 23. jula, na godišnjicu masakra u Starom Grackom, u albanskim medijima vest nije bio taj događaj, već zahvalnost Vuku Jeremiću i Borisu Tadiću na tome što su učinili.
Prema njegovim rečima, Albanci na Kosovu najgorim rečima pričaju o predsedniku Vucicću, dok sa druge strane, kako kaže, imaju junaka Vuka Jeremića, kojem se zahvaljuju.

Dalibor JevtićPrintscreen TV Pink

Dalibor Jevtić

- Oni koji se najviše junace u Beogradu, koji kada su se bavili Kosovom, ucinili su najgore moguce stvari u politickom smislu i doveli nas u još teži položaj, ti junaci su isti junaci i za Albance, dok je predsednik Vučić đavo i o njemu govore sve najgore reci, a to je dovoljan dokaz ko je šta ucinio za Srbe i srpski narod na Kosovu i Metohiji - istakao je Jevtić.
On je, nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem, rekao da se razgovaralo o životu Srba na prostoru Kosova i Metohije, kao i o planovima za buducnost i poboljšanju života Srba na Kosovu i Metohiji.

- Razgovarali smo o svim onim temama koje se ticu života Srba na KiM. Retki su oni koji mogu da razumeju život Srba na Kosovu i Metohiji, kao što to može gospodin Vucic. Danas smo razgovarali o svim temama koje su ovih dana aktuelne u javnosti, ali i o planovima za buducnost, o tome na koji nacin možemo da razvijamo sredine u kojim Srbi žive i da poboljšamo život Srba na Kosovu i Metohiji - kazao je Jevtić.

RAKIĆ: Vučić ima podršku Srba sa KiM


On je povodom najava Albanaca o oružanim akcijama rekao da nakon marta ove godine, kada je na brutalan nacin uhapšen, to jest, kako kaže Jevtić, kidnapovan Marko Đuric u Kosovskoj Mitrovici ne treba ignorisati cinjenicu da neko destabilizacijom i izazivanjem nemira želi da dođe u priliku da sebi poboljša poziciju.

- Važno je to, što smo i danas culi od predsednika Vučića, da država Srbija nece dozvoliti ni na koji nacin napad na Srbe. Mi kada to cujemo imamo cvrsta uverenja da ce to tako i biti. Cinjenica da smo samo u mesecu maju imali preko 20 incidenata u kojima su meta bili Srbi, pogotovo južno od Ibra, govori da je ocigledno da postoji plan, da postioji neciji cilj da na taj nacin ne samo unesu nemir, nego da na neki nacin, poboljšaju sebi poziciju - istakao je Jevtić.
Prema njegovim rečima, stice se utisak da oni koji ne znaju ništa o životima Srba na Kosmetu, a koji sebe nazivaju politickim predstavnicima u centralnoj Srbiji itekako pomažu drugoj strani.

SIMIĆ, SRPSKA LISTA: Vučić otvoreno da nema opipljivog rešenja za KiM


- Ljudi koji gotovo nikada nisu bili na Kosovu i Metohiji, ili su bili jednom, ili dodu jednom godišnje, za Vidovdan, su prvi u tome da komentarišu naš život i položaj, ali u lošem smislu. Kada god imaju priliku oni ce napasti naši državno rukovodstvo, predsednika Vucica, ne razmišljajuci o tome šta time cine i koliko štetu cine Srbima na KiM - naglasio je Jevtić.
On dodaje da u ovom trenutku svi treba da budu jedinstveni u onom što je naš nacionalni interes, a da zamrznut konflikt to nije.

Povodom toga što se približava 4. avgust, rok koji je Evropska unija dala Prištini za postizanje statuta o ZSO, ali i toga što je danas iz Brisela stigla informacija da je to važna stvar, kao i da ona zahteva vreme, Jevtić je rekao da se zna da taj datum nije krajnji rok.

- Mi to znamo, mislim da je i predsednik Vucic nekoliko puta rekao da ne ocekuje da se ispoštuje taj zadati rok. Nismo iznenadeni, nemamo velika ocekivanja. I danas smo pricali na tu temu, kao i o samom procesu dijaloga, ZSO, oko situacije i položaja Srba. Želim da istaknem da, kada govorimo o Briselu i tome što zatvaraju oci na poteze Prištine, to drugoj strani daje pravo da nastavi - ocenio je Jevtić.
Kako kaže, kada se razgovara sa predsednikom Vučićem, on uliva sigurnost u vremenima koja su itekako teška.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Od tog belosvetskog bandita možemo svašta očekivati,pa čak i saradnju sa Albancima.

Alhemičar

pre 5 godina

Имају они поред Јеремића и Борка Стефановића и Тадића , као и Јанковића све сами шиптарски плаћеници.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Јеремић је више добра урадио Албанцима , него Србима са КиМ,.

Ivan

pre 5 godina

To je opšte poznato da Jeremić podržava Albance. Kakav to čovek treba da bude i da radi protiv svoje zemlje, to je ono što je najstrašnije. Takve, građani Srbije nikada neće podržati.

Sanja

pre 5 godina

Jeremić ništa dobro ovoj državi iza sebe nije ostavio,samo probleme,da ispaštamo sada zbog njega

Sale

pre 5 godina

Posledice Tadićevog lopovluka se i dalje osećaju.

Luka

pre 5 godina

Evo i potvrde onog u šta smo svi mi iz Beograda sumnjali. Sada nam stiže potvrda sa Kosova i Metohije, da je Vuk Jeremić sve vreme radio za albanske interese.

Ljuba

pre 5 godina

Jeremić nas je tu politički unakazio! Sva sreća pa nije fatalno.

dasa

pre 5 godina

Jos samo da se preseli kod njih jer takav Jeremic nije potreban Srbiji.

mala

pre 5 godina

Jeftic je lepo rekao da Albanci na KIM imaju Jeremica.

LuizaH

pre 5 godina

Pa po necijim herojima mozes videti kakvi su to ljudi...

Dragan R

pre 5 godina

Jeremić i njemu slični će, ako treba, pogaziti integritet sopstvene zemlje kako bi zadovoljili svoje novčane interese.

nikodije

pre 5 godina

Ovo je ogromna sramota za citav srpski narod, sto imaju takve političare poput Jeremica, koji bi sve uradio zarad sopstvene zarade.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija