• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.07.2018

10:21

LJAJIĆ: ŠTO VIŠE ODLAŽEMO REŠENJE ZA KIM GORE JE PO NAS, treba se pomeriti s mrtve tačke!

Politika

LJAJIĆ: ŠTO VIŠE ODLAŽEMO REŠENJE ZA KIM GORE JE PO NAS, treba se pomeriti s mrtve tačke!

Podeli vest

Što se više odlaže rešenje kosovskog pitanja, svaki novi predlog biće gori i radikalniji za Srbiju, izjavio je danas ministar Rasim Ljajić i istakao da zato treba pomeriti stvari sa mrtve tačke pre svega zbog Srba, koji žive na Kosovu i zbog napretka zemlje

- Ako pogledate istorijski u zadnjih 25 godina, svaki svaki sledeći predlog za Kosovo je bio gori od onog predhodnog. Svaki legitimni predstavnik Albanaca je bio radikalniji od predhodnog. Nije se pregovaralo sa onima sa kojima se možda moglo pregovarati zato što se polazilo sa maksimalističkih pozicija - kazao je Ljajić gostujući na RTS-u.

VUČIĆ U SEPTEMBRU SA SRBIMA NA KOSOVU

Prema rečima ministra, pregovaračka pozicija Srbije slabi što se više odlaže rešenje pitanja Kosova.

- Mislim da sve treba staviti na sto kao opcije. Mislim da je podela dobro, ali zakasnelo rešenje. Bilo je ranije prilike, devedesetih godina kada ste imali realnu i vlast, moć i uticaj na Kosovu, ali sada toga nema. Prema tome, naša pregovaračka pozicija je sada daleko slabija i što više odlažemo (rešenje) mislim da će biti sve gore po nas - istakao je on.

SRBI SA KIM: Puna podrška Vučiću za kompromis na Kosovu i Metohiji!


Ministar je ponovio da realizam po pitanju Kosova podrazumeva sagledavanje objektivnih okolnosti onoga sto je moguće u aktuelnoj situaciji.

 - Mi ovde imamo, rekao bih, orkestriranu mantru da ''ne damo Kosovo'', ''Kosovo je srce Srbije'', da je ''najbolje da ostane ovako kako jeste'', kao da je stanje idealno. Dakle ''hajde da zadržimo zamrznuti konflikt'', kao da mi u ovom zamrznutom konfliktu sada uživamo, a posebno Srbi koji na Kosovu žive. Dakle treba da pomerimo stvari sa mrtve tacke. I zbog ljudi koji dole žive i zbog napretka Srbije - precizirao je Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBIN iz SRBIJE

pre 5 godina

Po mom misljenju ne treba zuriti sa resenjem i prebijati preko kolena.

samo polako

pre 5 godina

da, sad se niti meni ne žuri od kada sam preselio u Svedsku, lepše i lakše mi je čekadi da se naši dogovore i nešto urade

Laza

pre 5 godina

Moramo sto pre naci kompromisno resenje, buducnost Srbije je u pitanju. Podrska Vladi i predsedniki Vucicu u tom teskom poslu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija