• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.07.2018

10:58

VULIN U PEKINGU: Srbiji u Kini otvorena sva vrata zahvaljujući Vučiću

Politika

VULIN U PEKINGU: Srbiji u Kini otvorena sva vrata zahvaljujući Vučiću

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Pekingu sa potpredsednik Centralne vojne komisije general Džang Jousjiaom, koji je izrazio punu podršku daljoj saradnji između dve vojske i obećao da će se lično založiti da se Srbiji i više pomogne nego do sada u svim oblastima - od obuke do sredstava

Centralna vojna komisija je u Kini najvažniji organ kada je u pitanju upravljanje Narodno oslobodilačkom vojskom Kine, a izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS ministar Vulin, koji je u višednevnoj poseti Kini, kaže da sve može da bude na raspolaganju našoj zemlji.

(FOTO) SRBIJA IMA VELIČANSTVENU VOJSKU, A SRBI SU VELIK NAROD! Naša zemlja je za Kinu strateški partner, neko ko zaslužuje poštovanje i svaku pomoć!


- Zahvaljujući izuzetnim odnosima koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspostavio sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, mi ovde imamo svuda otvorena vrata - rekao je Vulin.
On je kineske domaćine obavestio o razvoju razgovora i pregovora koje Srbija vodi u Briselu.

- Još jednom sam podvukao da je za nas vojska Kosova apsolutno neprihvatljiva, kao i svako kršenje Rezolucije 1244, za šta sam dobio punu podršku naših domaćina. I oni smatraju da ništa što nije u skladu sa Rezolucijom 1244 ne sme i ne može da se desi na prostoru Kosova i Metohije - istakao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

VULIN: Cilj nam je da dostignemo nivo obučenosti i opremljenosti kineske vojske


Tom prilikom domaćini su uputili poziv ministru Vulinu za učešće na međunarodnom bezbednosnom forumu koji se održava ove godine u oktobru u Kini.

Ministar odbrane NR Kine kao i potpredsednik Centralne vojne komisije prihvatili su poziv ministra Vulina da posete Srbiju u narednom periodu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cica

pre 5 godina

Iako mnogi to ne priznaju, mnoga su vrata Srbiji otvorena zahvaljujući Vučiću.

Sara

pre 5 godina

Kina i Srbija imaju odlicne odnose i tako ce biti i u buducnosti.

aca

pre 5 godina

Kina i Srbija imaju odlican odnos zahvaljujuci predsedniku Vucicu!

BeliOrao

pre 5 godina

Vucic se bori za svoju zemlju i narod, neka samo tako nastavi.

Lazar Ilic

pre 5 godina

Kina je strateski partner Srbiji,tako da treba ocekivati neke zajednicke projekte u vezi vojne industrije.

Maja

pre 5 godina

Predesdnik Vucic je najvise uradio na uspostavljanju cvrstih prijateljskih odnosa sa Kinom. Vodi odgovornu spoljnu politiku zahvaljujuci kojoj Srbija uspesno napreduje.

ana

pre 5 godina

Veoma je dobro sto imamo takvog prijatelja kao sto je Kina.Od njih mozemo dosta nauciti.Mudrom politikom predsednika to cemo i postici.

Vodolija

pre 5 godina

Vučić je napravio jako važne korake u odnosima sa Kinom,

beba

pre 5 godina

Zahvaljujemo se na izuzetnoj saradnji izmedju dve zemlje.

Panta

pre 5 godina

Srbija i Kina imaju čelično i neraskidivo prijateljstvo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija