• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

26.07.2018

17:53

KFOR NAPRAVIO GRANICU IZMEĐU SRBIJE I KOSOVA: Rusi upozoravaju na opasan plan ZAPADNIH MOĆNIKA!

Politika

KFOR NAPRAVIO GRANICU IZMEĐU SRBIJE I KOSOVA: Rusi upozoravaju na opasan plan ZAPADNIH MOĆNIKA!

Podeli vest

Vojnici KFOR u južnoj srpskoj pokrajini, koje je NATO pakt poslao da štite građane i budu statusno neutralna misija, prave granicu između Srbije i Kosova

Ovo tvrdi ruski "Komersant", ugledni list blizak Kremlju, navodeći da vojnici zapadne vojne alijanse bez nadležnosti postavljaju i menjaju stare saobraćajne znakove i sve putokaze duž administrativne linije. Prema ovim informacijama, Albanci tvrde da je ovo početak definitivne demarkacije između Kosova i Metohije (?!?), dok su Srbi u pokrajini u neviđenom strahu!

Ne može van 1244Albanci će sve tehničke detalje odraditi kako bi zaokružili nezavisnost koju im je neko obećao. Međutim, uveren sam da se to neće desiti i da će se naš politički vrh čvrsto držati Ustava Srbije i Rezolucije 1244, ističe Ivan Kostić iz Odbora za Srbe u regionu.

Sledeći uslov EU

Ovaj list piše da je KFOR iznenadnu akciju, bez bilo kakve prethodne najave ili saopštenja, započeo u selu Karačevo u opštini Kamenici, uprkos tome što se lokalno stanovništvo oštro usprotivilo.

"KFOR je postavio granicu između Kosova i Srbije u selu Karačevo, u opštini Kamenici. Prištinska štampa tvrdi da je to samo početak definitivne demarkacije između Kosova i Metohije i centralne Srbije, što će biti sledeći uslov koji će Evropska unija postaviti obema stranama", navodi ruski "Komersant".

MOSKVA SE OBRUŠILA NA VAŠINGTON ZBOG KRIMA: Vreme je za deklaraciju SAD DA JE KOSOVO SRBIJA!

Da se nešto zaista opasno ispod brda valja, indirektno je priznao i portparol KFOR Kvendron Kastrati, koji je u svojoj kontradiktornoj i nejasnoj izjavi čak upotrebio izraz "granica"!?!

- KFOR je samo zamenio znakove, jer su stari bili oštećeni i služili su kao putokaz za KFOR i UNMIK da je granica sa Srbijom blizu. KFOR ne iscrtava granice. Zamena znakova duž administrativne linije nema veze za iscrtavanjem granice, a lokalno stanovništvo bilo je zabrinuto zato što se to dogodilo bez najave... - pokušao je da objasni Kastrati ovu sumnjivu akciju.

Referendum je rešenje 

Pregovori o kosovskom problemu ulaze u završnu fazu i održavanje referenduma svakako je bolja opcija u ovom trenutku nego novi izbori. Onima koji se protive referendumu odgovara zamrznuta situacija, jer u tome vide priliku za zadovoljavanje sebičnih interesa, smatra lider LDP Čedomir Jovanović.

I dok u vrhu vlasti juče niko nije želeo zvanično da komentariše ove navode, politikolog Aleksandar Pavić kaže da se čak i najmanji gestovi mogu protumačiti kao najava nečeg krupnog.

- Najvažnije je to što se animirala javnost, da se ne dogodi da se nešto što bi imalo trajne posledice dešavalo u mraku. Svakako da u KFOR glavnu reč vode oni koji podržavaju nezavisnost Kosova i oni će uvek koristiti priliku da mešetare. Ipak, pošto u NATO ima država koje se tome protive, važno je alarmirati na svaki gest koji se može protumačiti kao štetan za srpsku stranu ili protivan Rezoluciji 1244, za koju je komandant KFOR više puta rekao da je važeća. Po tom dokumentu, ne postoji granica između Kosova i Srbije - podvlači Pavić.

Sve više nervozni

Politikolog Jelena Vukoičić smatra da očigledno i na Zapadu i kod kosovskih Albanaca raste nervoza zbog činjenice da pregovori, odnosno pritisci na Srbiju, ne idu dinamikom koja njima odgovara.

ŠIPTARI U PANICI! Tramp odustao od politike svojih prethodnika, HOĆE DA PODELI KOSOVO!

- I ovu poslednju najavu o granici treba posmatrati u svetlu pritisaka na Beograd, kako bi se srpska strana primorala da pristane na ultimatum u što kraćem vremenskom periodu. Pritisci će se povećavati s obzirom na to da sve više zemalja povlači ili razmišlja da povuče odluke o priznanju Kosova i da nema novih priznanja. Vreme ne ide naruku Zapadu i Prištini - zaključuje Vukoičić.

Vučić: Ne daju podelu jer
ne žele da nešto dobijemo

Printscreen TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da Srbiji niko neće dozvoliti podelu Kosova, ali ne zbog toga što se plaše eventualnih posledica, već zbog toga što žele da je spreče da ostvari bilo kakav uspeh.
- Čini mi se da nema šanse da Srbija bilo šta dobije, a smatram da je bolje da Srbija ima nešto nego da nema ništa, iako me kritikuju zbog takvog stava. A sutra? Koga briga za sutra! Nećete etničke granice i razgraničenje s Albancima? Nema problema, da se onda spremimo za Vranje za 40 godina. Bolno je ovo što govorim. Ali ko može da kaže da nije istina? Devedeset odsto Srba južno od Ibra ima i kosovska dokumenta. Je l' to novost? - upitao je Vučić, koji je juče imao hitan sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova koji je trajao više sati.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija