• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.07.2018

19:06

ZAJE*AVAJU NAS U ZDRAV MOZAK: Đilas i Jeremić sami istražuju svoje milione?!

Politika

ZAJE*AVAJU NAS U ZDRAV MOZAK: Đilas i Jeremić sami istražuju svoje milione?!

Podeli vest

Tajkuni Dragan Đilas i Vuk Jeremić najavljuju da će, čim dođu na vlast, doneti zakon o poreklu imovine po kojem će političari morati da objasne kako su stekli imetak od 1990. godine do danas

Usvajanje ovog zakona je jedna od 30 tačaka programa Saveza za Srbiju, u kome su Đilas i Jeremić, a to znači da su dvojica tajkuna praktično najavili da će sami istražiti poreklo svojih miliona!?!

Njih dvojica, inače, prema dostupnim informacijama, poseduju hiljade kvadrata stambenog i poslovnog prostora, kao i hektare zemljišta, više firmi i nevladinih organizacija...

PRIČINJAVAJU MU SE ZAVERE: JEREMIĆ BI OPET DA SVAĐA SRBIJU SA SVETOM

Bogatiji od ruskih tajkuna

Vuk Jeremić

1.107 kvadrata nekretnina
11 hektara zemljišta

Dragan Đilas

11 stanova
2 garaže
2 automobila
22,6 hektara zemljišta
635 kvadrata pomoćnih objekata

AVIONI, KAMIONI...

Prema podacima antikorupcijske mreže Antidot, samo Đilas je prijavio na svoje ime čak 11 stanova, dve garaže, dva automobila i 22,6 hektara zemljišta širom Srbije, kao i još 635 kvadrata pomoćnih objekata.

Đilasov koalicioni partner Vuk Jeremić i njegova porodica, na drugoj strani, poseduju fantastičnih 1.107 kvadrata i još 11 hektara zemljišta. Naravno, ni Đilas ni Jeremić nikada nisu do kraja objasnili kako su stekli ovu pozamašnu imovinu.

Komentarišući ove navode, urednik antikorupcijske mreže Antidot Marko Matić kaže da je Đilasova i Jeremićeva platforma vrhunac njihovog licemerja.

- Upravo su oni ti koji godinama unazad izbegavaju da građanima i javnosti objasne svoje izvore i poreklo basnoslovnog bogatstva koje poseduju. To licemerje istovremeno otkriva i stvarne motive tih ljudi, čiji su lični interesi iznad svega i koji bi, poput piromana koji podmeću požar, sada o trošku građana hteli taj isti požar navodno da gase. Mislim da je ovo jasno upozorenje građanima Srbije šta bi se dogodilo s opštim dobrom i nacionalnim interesima u slučaju da pomenuti tajkuni dođu na vlast. Bez ikakve sumnje, u tom slučaju bi državu podelili kao plen - podvlači Matić.

ČISTA DEMAGOGIJA

Mario Spasić, predsednik Saveta za monitoring, ocenjuje da je potpuno jasno da je ovo demagoški potez.

- Većina lidera tog saveza su 12 godina bili na vlasti i imali su priliku da sprovedu ovaj zakon. Kada su vladali, ćutali su i nezakonito sticali bogatstvo, a nekakav zakon koji su doneli prestao je da važi. Dakle, ne treba biti licemeran kao Đilas, Jeremić i ostatak njihove ekipe. Neka oni objasne otkud im milionsko bogatstvo. Ne moraju ponovo da zamlaćuju građane Srbije. To je neprincipijelno, demagoški i već viđeno - zaključuje Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija