• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2018

11:25

SRPSKA LISTA:Teodosije se "kamenom bacio" na Vučića

Politika

SRPSKA LISTA:Teodosije se "kamenom bacio" na Vučića

Podeli vest

Srpska lista saopštila je danas da se njeni predstavnici nisu "bacili kamenom na vladiku Teodosija", nego da se on "bacio kamenom na Aleksandra Vučića", koji je, kako navode, i kao predsednik vlade, i kao predsednik države i lično više uradio za crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i Eparhiju Raško-prizrensku nego bilo koji političar ili predstavnik Srba 

"Niti je vladika jednom pre nego sto se bacio kamenom na Vučića, svojim nevešto prikrivenim napadima protiv politike sopstvene države, makar pokušao da sa nama o ovim pitanjima i iskušenjima za ceo narod razgovara", navodi SL u saopštenju.

Kažu da je njima sada potpuno jasno i sa kime, na žalost, jeste. 

"Kao što nam je sada potpuno jasno i zašto ste prećutali šta smo sve, boreći se da zaustavimo izgradnju puta pored manastira Dečani, uradili", ističe SL u saopštenju.

Iguman manastira Visoki Decani Sava Janjic, napisao je prethodno na svom Fejsbuk profilu da su predstavnici SL "potrcali da bace kamen na Vladiku Teodosija koji nosi krst sa svojim narodom".

On je izneo tvrdnju i da oni nisu pomogli Dečanima oko problema sa putem niti su se interesovali.

Poslanik SL Igor Simic reagovao je na ovaj komentar i napisao na društvenoj mreži da je Srpska lista insistirala kod svih međunarodnih predstavnika da se gradnja zaustavi, kao i kod nadležnih ministarstava, ali i javno osudila ove aktivnosti.

Inače u četvrtak je u manastritu Visoki Dečani boravilo nekoliko predstavnika ambasada u Prištini, kako bi se upoznali sa zabrinutošcu sveštenstva i problemima koje taj srpski manastir ima zbog gradnje puta Dečani - Plav.

Ranije je i Srpska lista putem saopštenja "osudila protivzakonitu gradnju unutar zaštićene zone oko manastira Visokih Dečana", navodeći da time kosovska vlada sprovodi "otvoreno institucionalno nasilje nad imovinom Srpske pravoslavne crkve".

Episkop raško-prizrenski Teodosije nedavno je u otvorenom pismu ocenio da bi podela koja se pominje u vezi rešenja Kosova i Metohije, kao i svaka druga razmena teritorija u istoriji, dovela do masovnog iseljavanja Srba s juga KiM i stradanja vekovima stare duhovne i kulturne baštine našeg naroda. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija