• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ekspres

28.07.2018

20:04

ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI MILOŠEVIĆEVOG HAPŠENJA: Evo za koliko su para DOSOVCI prodali Slobu i KO JE POTPISAO IZRUČENJE!

Politika

ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI MILOŠEVIĆEVOG HAPŠENJA: Evo za koliko su para DOSOVCI prodali Slobu i KO JE POTPISAO IZRUČENJE!

Podeli vest

Izručenje Slobodana Miloševića Haškom tribunalu na Vidovdan 2001. godine plaćeno je 30 miliona dolara, a pare su završile kod nekih od čelnika DOS, tvrdi da je čuo Obren Joksimović, koji je kao kadar DSS-a bio ministar zdravlja i životne sredine u prvoj Đinđićevoj vladi, a njegove reči potvrđuje i Miloševićev branilac Toma Fila

Joksimović je rekao nedeljniku Ekspres da su dve trećine novca platile SAD i Velika Britanija, dok su ostatak dali Arapi.

– Po onome što ja znam, ne mogu da tvrdim i nemojte ni da napišete, ja to ne tvrdim, ali sam čuo više puta i na više mesta od vrlo odgovornih ljudi da je zapravo Milošević prodat. Amerikanci su nudili pet miliona za njega, Englezi još toliko, a Saudijska Arabija ili neko od Emirata dodao je 20 miliona – naveo je Joksimović, jedini ministar koji je na sednici Đinđićeve vlade bio protiv Miloševićevog isporučenja.

Toma Fila ističe da je od početka znao da iza otmice Miloševića stoji ogroman novac koji su razgrabili i međju sobom podelili dosovci.

– Bio sam sa Miloševićem u noći kad su ga hapsili, pokušavao sam da mu sačuvam glavu. Međutim, oni su ga na brzinu spakovali i prodali, a ne predali Hagu, kako žele da se i dalje misli. Priču da je upravo reč o sumi od 30 miliona dolara čuo sam iz nekoliko ruskih izvora i do dana današnjeg niko me nije u tome demantovao. Mnogi funkcioneri DOS i ministri tadašnje vlade posle izručenja naprasno su se obogatili – rekao je Fila.

Joksimović je naveo i da je Đinđić na sednici vlade bio bled kao kreč i da se znojio, a da je dokument o isporuci potpisao Vojislav Koštunica.

ŠOKANTNE TVRDNJE BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ ZORANA LILIĆA: Gadafi je poslao Koštunici ček od 1.000.000 dolara, TE PARE SU NETRAGOM NESTALE

DOS OBORIO MILOŠEVIĆA u savezu sa Legijom i Zemunskim klanom: Draškovićeva izjava uoči godišnjice devetomartovskih demonstracija




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

Verujem da Koštunica nije znao. On nikada ništa nije ni znao. Ali neznanje ne oslobađa krivice. Bilo bi dobro da kaže javnosti šta zna o .5-to oktobarskom državnom udaru. Tako bi bar malo oprao svoje ime u istoriji.

Roos

pre 4 godine

Sve DOS izdajnike treba izvesti pred lice pravde jer su zarad para ukajali obraz celoj srpskoj naciji!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17