• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.07.2018

18:54

POTENCIJALNI AGRESORI ĆE PROGUTATI KNEDLU, kad naiđu na mnogo jači otpor nego što očekuju: Država ulaže u vojsku više od MILIJARDU EVRA

Politika

POTENCIJALNI AGRESORI ĆE PROGUTATI KNEDLU, kad naiđu na mnogo jači otpor nego što očekuju: Država ulaže u vojsku više od MILIJARDU EVRA

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država za potrebe odbrane uložiti ove godine "svakako milijardu evra, možda i više"

On je dodao i da je to više od svih drugih zemalja u regionu osim Rumunije.

VUČIĆ NAJAVIO BRUTALAN RAT DRŽAVE PROTIV KRIMINALA! Uzrujan sam zbog ubistva advokata i brine me rat dva klana oko tržišta narkotika! ZATO ĆEMO IMATI JOŠ ŽEŠĆE AKCIJE POLICIJE!

Vučić je u Nikincima, gde je prisustvovao pokaznoj vežbi gađanja iz streljačkog naoružanja, kazao da će pre kraja godine Vojska Srbije "prvi put posle mnogo godina" imati najmanje osam ili devet modernizovanih aviona MiG-29 koji će biti u letnom stanju. 

VučićTanjug

Vučić

- Nabavljamo i devet Erbasovih helikoptera H-145 za vojsku i policiju, još transportnih helikoptera Mi-17 pored dva koje smo već kupili u Rusiji, kao i četiri jurišna Mi-35 koje do sada nikada nismo imali - kazao je Vučić novinarima.

On je kazao i da se razgovara o nabavci još nekih "veoma modernih" odbrambenih sistema ali nije hteo da iznosi detalje. 

Mig 29mod.gov.rs

Mig 29

- Radićemo na novim sistemima, posebno vođenim raketama, a dogovaramo sa Francuskom za dodatno oružje koje može ići na sistem PASARS. Razgovarali smo i o nabavci naoružanih bespilotnih letelica jer tu naša pamet nije dovoljno odmakla - kazao je predsednik Srbije. 

Po njegovim rečima, cilj modernizacije i opremanja Vojske Srbije je odvraćanje svakog potencijalnog agresora.

 - Hoćemo da proguta knedlu u grlu i da razume da bi naišao na mnogo jači otpor nego što očekuje. Zato ćemo ovakve vežbe imati mnogo češće i na to će svi morati da se naviknu - kazao je Vučić, dodavši da se nabavka novih oružja i oruđa za potrebe VS ne odražava na stanje u budžetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jocaa

pre 5 godina

Vazno je ulagati u vojsku jer srbija je stabilna i jaka zemlja koja bi mogla u svakom trenutku da se suprodtavi agresoru

Alhemičar

pre 5 godina

Samo neka šiptari prete ratom, mi ćemo im adekvatno odgovoriti ukoliko se osmele da krenu.

Filip

pre 5 godina

Otpor će biti žestok samo neka probaju da krenu na Srbe na severu Kosmeta .

Slađa

pre 5 godina

Jaka vojska = bezbedna država ! Svako ulaganje u vojsku je ulaganje u sigurnu budućnost naše dece !

Sanja

pre 5 godina

Dobro je da imamo sto jace naoruzanje,biti vojno potkovan je jako bitno.

Dada

pre 5 godina

Ulaganje u vojsku je veoma bitno za stabilnost zemlje.

Milan Savić

pre 5 godina

Nadam se da ne dodje do rata, ali ako dodje imaćemo ćime da se branimo i odbranimo.

Nindža

pre 5 godina

Naša vojska je dobra. Okupila je mnogo mladih ljudi i sve je bolje opremljenija. Spremni smo da se branimo od bilo kakvih napada agresora.

Vladislav

pre 5 godina

Ako zelis da je glas drzave bitan/vazan u svetskoj politici, onda moras imati snaznu vojsku. Prosto!

Ognjen

pre 5 godina

I treba uložiti u vojsku mnogo novca. Svet je na pragu novog rata.

Radex

pre 5 godina

Svaka stabilna i moderna drzava ima jaku vojsku da stiti svoj narod.

Jovana

pre 5 godina

Svako ko misli da je Srpska vojska kao pre deset godine u teškom stanju, baš se prevario. Dosta se ulaže u modernozaciju što je za svaku pohvalu.

Danka Dimitrijevic

pre 5 godina

lepo je sto se ulaze u vojsku, ali jos lepse da se ne ratuje.

mico

pre 5 godina

Ulaganjem u vojsku,ulažemo u mir i bezbednost u našem regionu!

Maki

pre 5 godina

Vojska Srbije je profesionalna i spremna da odgovori svim izazovima kako sada tako i u budućnosti i svako ulaganje u istu novim i modernijim naouružanjem je samo pokazatelj svima u regionu da je Srbija čvrsto rešena za mir i stabilnost celog regiona.

Beki

pre 5 godina

Rešenost države da ulaže u opremanje Vojske Srbije je za svaku pohvalu i poštovanje. Jaka i stabilna država je reprezent jake i rešene vojske iste da brani svaki metar svoje teritorije.

kontesanera

pre 5 godina

Mi smo spremni da branimo interese svoje zemlje i nećemo dozvoliti nikome da nas zastraši.

Reka

pre 5 godina

Vojska i zasluzuje svako ulaganje. Ona je ponos Srbije i mora nam bezbednost biti na najvisem nivou.

Marko

pre 5 godina

Sta li Srbija trazi od Francuske. Ta zemlja ne postuje potpisani ugovora, zar nije bilo jasno kada Mistrali nikad nisu zavrsili kod Rusa po ugovoru a takodje su dobili novac, kako Francuzi rece, zbog Ukrajinske krize. Sutra se nesto desi na Kosmetu, i da Srbija uplati novac za naoruzanje, nikad ga nece dobiti. Naivna i senilna Srbija.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija