• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/telegraf.rs

30.07.2018

21:24

ISTINA O ČIČI: ​Amerikanci traže da se objave dokumenta o SUĐENJU I UBISTVU DRAŽE MIHAJLOVIĆA?!

Politika

ISTINA O ČIČI: ​Amerikanci traže da se objave dokumenta o SUĐENJU I UBISTVU DRAŽE MIHAJLOVIĆA?!

Podeli vest

Kopredsedavajući srpskog Kokusa u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po iz Teksasa, uručio je pismo premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem traži da se objave dokumenta vezana za suđenje i pogubljenje Dragoslava Draže Mihajlovića, piše Telegraf.rs

Portal navodi da je kongresmen Po premijerki pismo uručio u sredu, 25. jula, tokom njenog boravka u SAD.
- U duhu prijateljstva izmedu SAD i Republike Srbije, najlepše vam upućujem zahtev da obelodanite materijal koji se odnosi na suđenje i ubistvo Draže Mihailovica - piše u pismu iz Vašingtona u koje je Telegraf.rs imao uvid.

U pismu se navodi da je general Mihailović igrao ključnu ulogu u spasavanju stotine stranih pilota tokom Drugog svetskog rata, uključujući i američke službe. 

"On i ljudi kojima je komandovao pokazali su izuzetnu hrabrost u odbrani naših pilota za vreme misije "Halyard", tako da verujem da bi u čast i uspomenu na njega trebalo da se učine javnim okolnosti njegove smrti", piše u pismu.

"Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da edukujemo buduće generacije Amerikanaca i Srba o našem dugom istorijskom prijateljstvu kako bi opstalo u godinama koje dolaze", napisao je Po, prenosi Telegraf.rs.
Premijerka Srbije bila je u poseti SAD povodom stogodišnjice od podizanja srpske zastave nad Belom kućom, a Telegrafu je, kako se navodi, u kabinetu premijerke potvrđeno da joj je kongresmen Po uručio pismo i da će ono biti prosleđeno u redovnu proceduru.

ANA BRNABIĆ O TRODNEVNOJ POSETI AMERICI: Srbija konačno ima sagovornike u administraciji SAD!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladdimir

pre 5 godina

Nije toliko važan srpski narod, koliko borba protiv komunizma...

Bane

pre 5 godina

Tako treba da se ispita stvarna uloga Draze Mihajlovica u drugom svetskom ratu.Dali je stvarno potpisao pakt sa Nemcima dali je bio na strani sile Rusije Engleske i Amerike dali ga je Tito likvidirao zbog straha da mu neuzme vlast.Ispitati te dogadjaje mada je u to vreme svetskig rata nije se znala jasna politika rukovodstva naroda.Narod je ginuo bez veze zbog ideologije koju nije shvatao

Jure

pre 5 godina

Nema dobra u Srbiji nikada. Sve dok postoji i jedan fašista.

Musa

pre 5 godina

Nema dobra u Srbiji sve dok postoji i jedan komunista ili potomak komunjarskog sljama! Ovo se Srbiji i dogodilo od strane Amerikanaca zbog odijuma koji su kod njih izazivali komunisti. Oni su tukli komunisticku Jugoslaviju jer se niko ( Milosevic ) nije potrudio da Ameici i svetu objasni interese Srbije i Srba. Mi smo bili okovani u lancima titove zlocinacke jugoslavije! Komunisti koji drugima ( Hrvatima, Slovencima, Siptarima, Muslimanima ... ) pokusavaju da uskrate slobodu! Bojim se da Amerikancima pravu istinu o Srbima u poslednjim dogadjajima na verodostojan nacin moze pruziti premijerka Brnabic, pa cak i vlada pod pokroviteljstvom Aleksandra Vucica! A tu lezi veliki potencijal u oslobadjanju Srbije! Cak ni Rusi nemaju tacan uvid u polozaj Srbije danas, pogotovo ne u pitanjima delikatnih srpskih nacionalnih i drzavotvornih interesa, te definisanja pojedinih krucijalnih pitanja ( Kosovo )!

SARA

pre 5 godina

ON JE BIO PRAVI SRBIN I UBIJEN TITOVIH KOMUNISTA. ISTINU O GENERALI TREBA DA ZNA SRPSKI NAROD. MORA NEKO DRUGI TO DA ZAHTEVA KAO USA. NE SRBI I CEO NAROD U SRBIJI ZELE ISTINU O TOM VELIKOM GENERALU.

moma

pre 5 godina

" u duhu prijateljstva SAD i Srbije", ha ha ha ha ha ha ha. Pa mi smo bombardovali SAD sa osiromasnim uranijom i oni nas nazivaju prijateljima. Bas dobri ljudi

Janko

pre 5 godina

Не верујемо у америчке слатке речи о пријатељству. Оне не могу сакрити њихове крваве трагове исписане по Србији током 20. века. Истог тог Чичу, чије име сада славе, издали су заједно са својим подлим британским савезницима, а Србију изручили као ратни плен србомрсцу Титу. Претходно су по Титовим захтевима на српске градове изручили тоне бомби. Исто су поновили и 1999. године. Велики Вудро Вилсон, који је уздигао српску заставу на врх Беле куће, застидео би се опскурног Била Клинтона. Мудри Теодор Рузвелт би црвенео видевши тупавог Џорџа Буша. Подржавам све што води сарадњи или бољим односима, али до тога се неће доћи лажним причама о пријатељству, ако их дела демантују.

argamedon

pre 5 godina

zar nisu amerikanci i englezi podrzavali i naoruzavali hitlera , prodavali mu naftu bas kao sto i danas americki NATO i britansko roovlasnicko drustvo podrzavaju hrvatske naciste i islamske teroriste na srpskom Kosovu .

Ljubo

pre 5 godina

Dok se Tito ne osudi i ne protera iz Srbije ,a sa druge strane General Draza Mihajlovic ne pronadje mrtav ,sahrane posmrtni ostaci kako dolikuje ,ne objavi istina o tome i sudjenju ,nema zivota ni napretka Srbima ni Srbiji ,ni Republici Srpskoj .Zivio General ,Zivela Srbija ,Zivela Rusija.

gago m

pre 5 godina

Jure,ne trudi se .... Zna se ko si i koga podržavaš a to sigurno nisu Srbi!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija