• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2018

09:11

LONDON NAM OPET ZABIO NOŽ U LEĐA! Britanija ne dopušta raspravu o Kosovu u SB, NE INTERESUJE IH SRPSKI STAV!

Politika

LONDON NAM OPET ZABIO NOŽ U LEĐA! Britanija ne dopušta raspravu o Kosovu u SB, NE INTERESUJE IH SRPSKI STAV!

Podeli vest

Velika Britanija, koja od sutra, 1. avgusta, preuzima predsedavanje u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, namerava da spreči da se tokom avgusta održi redovna sednica o situaciji na Kosovu i Metohiji

To bi bilo prvi put da se na Ist Riveru o ovoj temi ne diskutuje u tromesečnom intervalu.

Prema saznanjima Novosti, trenutno se vodi rasprava o programu rada SB za naredni mesec i London nije kandidovao temu za KiM, a i neće, jer smatraju da je stanje u našoj južnoj pokrajini dobro i da za to nema potrebe.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je to očekivano i da je očigledno da Veliku Britaniju "ne interesuje srpski stav". 

- To je za nas jasna poruka - istakao je Dačić za Novosti.

Tanjug


Izvori lista tvrde da se tome žestoko protive Kina i Rusija, a ishod ove diplomatske bitke trebalo bi da bude poznat do kraja ove nedelje.

Bez obzira na to generalni sekretar UN Antonio Gutereš svakako priprema redovan tomesečni izveštaj o KiM.

MOĆNA PORUKA IZ KINE! Mančang: Za Peking je Kosovo Srbija i TAKO ĆE BITI!

Prethodna sednica posvećena KiM bila je 15. maja i već tada je Beograd došao do informacija da će Velika Britanija pokušati da ovo pitanje skine sa dnevnog reda kada bude na čelu SB UN.

Pošto su sada rešili da to sprovedu u delo, Srbija je poslala upozorenje da će ovaj čin tretirati kao antisrpski akt, pišu Novosti.

BRITANIJA ŠALJE VOJSKU U REPUBLIKU SRPSKU: London bi da zaštiti Srbe od PUTINA I RUSKOG MEŠANJA!

Međutim, prema navodima lista, ako u avgustu ne bude bilo rasprave o Kosovu, moglo bi se lako dogoditi da rasprava izostane i u septembru, jer tog meseca predsedava Amerika.

Izveštaji generalnog sekretara UN o stanju u južnoj srpkoj pokrajini su po Rezoluciji SB 1244 obavezni, ali se u njoj ne precizira koliko često treba da se podnose, već se ukazuje da to treba da bude u odgovarajućim vremenskim intervalima, napominje list.

Tanjug

Savet bezbednosti UN

Britanci, kao i druge zapadne zemlje (Sad, Holandija, Švedska), već duže ističu da sednice SB o KiM treba da se prorede.

Kako je utvrđivanje dnevnog reda tehničko, a ne političko pitanje, na njega se ne može uložiti veto i on se usvaja prostom većinom.

CIA I TRAMP OVAKO VIDE BUDUĆNOST BALKANA: Srbija i Albanija biće u "PRAVOSLAVNOJ EVROPI"?!

To znači da ruski i kineski glas imaju istu težinu kao i ostali, a među 15 članica koje trenutno čine SB UN Kosovo je kao državu priznalo njih devet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni bot

pre 5 godina

Tako je pa ni ovom "jako pametnom" na vlasti,on ce prvi da izda i proda sve da on i braca zive kao bubreg u loju.

Stefa

pre 5 godina

Kada ne deluju protiv Rusije, deluju protiv Srbije. Osvedočeni mrzitelji Srba. Odgvorni su za mnogo zločine na planeti. Karma je čudo.

Alhemičar

pre 5 godina

To je zato što je stanje na KiM po pitanju slobode kretanja i bezbednosti kao u 12 veku, i to sve zbog šiptarskih terorista koje sede u Prištini , a koje Velika Britanija podržava.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Nas ne interesuje želja Velike Britanije , imamo mi jaču podršku u UN-a od kosovskih Albanaca.

Lazar Ilic

pre 5 godina

A kada nam oni nisu zabili noz u ledja,setite se prvog i drugog svetskog rata.

Simo

pre 5 godina

Sta se drugo moglo ocekivati od njih.Kao sto je rekao predsednik,oko kosova nemozemo ocekivati nista spektakularno i dobro za nas,kosovo je reseno za vreme DS.Sad je pitanje samo sta mozemo izvuci za srbe dole, a britanija kad tad ce se u svoim problemima daviti.Ide sve da se vrati.

Markoni

pre 5 godina

Stav Velike Britanije nam je dobro poznat, nade polažem samo u Rusiju i Kinu.

Milojica Tasić

pre 5 godina

Opt svi protiv Srba. Zašto ceo svet mrzi srbe?

Neša

pre 5 godina

Samo polako... Ovo nije ništa što nas može iznenaditi ili naneti veću štetu. Položaj Srbije u samim pregovorima je težak, ali i daleko bolji nego što je bio.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Kako bre opet? Oni su nama zabili noz jos pre 200 godina. Sada ga samo vrte da se ne naviknemo na bol.9

mico

pre 5 godina

Svo zlo koje je išlo prema Srbiji išlo je na inicijativu Engleza,a ne da bi nam oni pomogli.

Crni

pre 5 godina

A kada Englezi nisu zabadali nož u ledja? Znaju li drugačije? Mislim da ne

Niki

pre 5 godina

Englezi su svima neprijatelji,valjda su samozivi i misle da su superiorniji od ostalih drzava.

Maja

pre 5 godina

Bezobrazluk!Misle da mogu da se igraju sa manjim drzavama i da kroje tudje sudbine.

Sekul

pre 5 godina

Reče veliki Nikola Pašić: ko nam je bio najveći neprijatelj u našoj historiji. Kao obično, naša glasila "nešto rade" tim/ovakvim moćnicima i ne objavljuju istinu ko su i što su Englezi za srpski narod. Jedino "netko" skriveno nabaci što je veliki Pašić govorio: kako treba učiti našu decu. Naš bivši presednik Tomislav Niolić, jednom reče: "Da je Engleska htela, Srbija bi prije 100 godina bila oslobođena od Osmanlija". Možda je je Engleska puno manje zlo od ovih naših vajnih rodoljuba, tipa: Janković, Jerenmić, Obradović; posebno umišljena "klasa" tipa Marišćanin.

Fudbaler

pre 5 godina

London nam ne bi zabijao noževe u leđa jer je opozicija izdajnička koja preko ambasada radi protiv naše države i našeg naroda.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Енглеска (Вел.Британија) је само умишљена велика сила...?! Они су одавно, нико и ништа

nele

pre 5 godina

Engleska nema ni prijatelje ni neprijatelje,ima samo interes To je prva račenica koju svaki engleski političar mora da upamti. Ne mogu da verujem da naši političari ne znaju za tu rečenicu nego se svaki put iznenade kada je englaski političari primene u praksi.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija