• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernje novosti

01.08.2018

20:01

IZ LONDONA NOŽ U LEĐA SRBIJI: Britanci izbacili pitanje Kosova iz dnevnog reda SAVETA BEZBEDNOSTI!

Politika

IZ LONDONA NOŽ U LEĐA SRBIJI: Britanci izbacili pitanje Kosova iz dnevnog reda SAVETA BEZBEDNOSTI!

Podeli vest

Velika Britanija uspela je da sprovede svoj podmukli plan i da pitanje Kosova, praktično, izbaci sa dnevnog reda Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

London koji je danas preuzeo predsedavanje SB, sproveo je svoju zamisao da se tokom avgusta na Ist Riveru ne raspravlja o situaciji u našoj južnoj pokrajini. Kako prenose naši izvori, tokom zatvorenih konstulatacija u SB nije ni bilo glasanja, već su Britanci nametnuli svoj stav, uprkos otvorenom protivljenju Kine i Rusije, koje su zastupale poziciju Beograda da se izveštaji o stanju na KiM razmatraju kao i dosad - triput godišnje.

S obzirom na to da je utvrđivanje mesečnog plana rada proceduralna stvar, čak i da je došlo do glasanja Rusija i Kina ne bi imale pravo veta. Uz to, odnos snaga u SB je trenutno nepovoljan po Srbiju, jer od 15 članica, njih devet priznaje lažnu državu Kosovo.

U prvoj reakciji na ovaj potez Londona, šef diplomatije Ivica Dačić kaže, za "Novosti", da je to akt direktno usmeren protiv srpskih interesa.

- Britanci su se ovim činom direktno stavili na stranu Prištine i došli smo u paradoksalnu situaciju da od nas, s jedne strane traže ubrzamo dijalog u Briselu, a da se, istovremeno, pitanje Kosova izbacuje sa dnevnog reda u Njujorku. Ovo je slučaj bez presedana i zloupotreba funkcije predsedavajućeg SB - ističe Dačić.

VUČIĆ O KOSOVSKOM PROBLEMU: Fašističko-tajkunska koalicija je protiv svakog rešenja, JEDINO NISU PROTIV TOGA DA SE BOGATE!

BRNABIĆ O NAMERAMA LONDONA: Neozbiljno i politički neiskreno, IZLAZE IZ EU a žele da rešavaju evropske probleme!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Snezana

pre 5 godina

A zasto se uopste cuditi.LOVA, nasa bratska ljubav sa Rusijom a to sto smo sve dali za njih koga briga.A dali smo zivote nasih predaka, nasu krv.

Dragan

pre 5 godina

Nbritanskom Ambasadoru ukinuti gostoprimstvo i proterati iz srbije.

Novi Sad

pre 5 godina

I sta je tu čudno?! Britanci bili i ostali Britanci.

Janko saraku

pre 5 godina

I? Samo toliko na recima? Proterajte ambasadora Eng_govnske drzave!

Rade

pre 5 godina

Kome je britanija prijatelj, ona samo gleda koga će da pomuze, da ima koristi. Kada bi se ona ućutkala, svet bi živeo u miru !!!!

SS

pre 5 godina

Šta od bednika možeš da očekuješ.Nije ih pojeo hitler,ali će nadam se Merkelova ili već neki novi SS lider.

dragan

pre 5 godina

nista cudno za engleze od krala milana do danas oni se mesaju u unutrasnje stari srbije njihova rezija 27 marta 41. stace njihovi oficiri 43 u visokoj,bjelusi i brekovu. vojvodi bozi javorskom na cemernuci spustaju oruzje a posle se okrecu titu.

mirko

pre 5 godina

Treba gospodinu Kifu dati šut kartu iz Srbije.

viki

pre 5 godina

Pa ovaj Savet vise niko ne zarezuje ni 1%, dodje mu kao kucni savet!!

Toca

pre 5 godina

Nije to jedini noz od njih, jedva da su nasli slobodno mesto na nasem telu za ovaj danasnji.

Zoro

pre 5 godina

Nemaju oni pojma ozivotu KO su srbi.. vidimi ih po parizu setaju kao curani Glupi !! Ali bogati . Smrad.. !!! Turisti ..

ARiki

pre 5 godina

Šta očekivati od LOPOVA, svuda po svetu su samo krali. Govna ostaju govna i ništa drugo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka
opravdano odsustvo?!

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka

Suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niške tekstilne firme „Niteks“, odloženo je danas pošto je okrivljeni posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. Nastavak suđenja zakazan je za 4. jul.

18.04.2024

14:32

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija