• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2018

20:18

GORAN VESIĆ: Umesto da deli lekcije Đilas da objasni građanima KAKO SE OBOGATIO!

Politika

GORAN VESIĆ: Umesto da deli lekcije Đilas da objasni građanima KAKO SE OBOGATIO!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da bi Dragan Ðilas morao da objasni građanima Srbije kako se obogatio dok je bio ministar i gradonačelnik, a tek onda bi, poručuje, imao pravo da bilo šta prigovara vlastima

Reagujući na intervju za nedeljnik "Vreme", u kojem je Ðilas rekao da budući Savez sa Srbiju "nije protiv predsednika Srbije Aleksandra Vucica lično nego protiv onoga što on i njegov režim rade", Vesić mu je poručio: 
- Neka lepo kaže kako je 2007. godine kada je postao ministar u Koštuničinoj vladi prijavio ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine, a kako se ta imovina uvećala pa je po silasku sa vlasti 2016. prijavio da u nekretninama ima dva miliona i 22.000 evra vrednosti i četiri i po miliona evra za jednu zgradu. Kako je to Ðilas zaradio? Od plate gradonačelnika?".

Ðilas bi, dodao je, građanima Srbije trebalo da objasni i odakle mu 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom na svim firmama od oko 180 miliona evra.

- Kada govori o mladim ljudima i njihovoj perspektivi danas Ðilas bi da se zaboravi kako je kada je on bio gradonačelnik tada desetogodišnja devojčica Tamara Džolić na protestu stanovnika Resnika, ispred Skupštine grada, dobila batine od njegovog obezbeđenja. On misli da smo zaboravili na Miroslava Rankovića iz Ralje, koga su Ðilasovom nalogu tukli funkcioneri njegove tadašnje stranke - rekao je Vesić.

On je ocenio da većina građana Srbije živi bolje i ocenio da Ðilas misli da je zaboravljeno kako je nagrađivao sebe i svoje saradnike, kada je posao rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra dao kompaniji čija je ponuda bila skuplja za milijardu dinara od drugih.

- Tako je Ðilas vodio Grad Beograd a tako bi vladao Srbijom da se kojim čudom ponovo dočepa vlasti. Dok je on bio gradonačelnik upravljački vrh JKP Gradska čistoća imao je generalnog direktora, zamenika generalnog direktora, dva izvršna direktora, tri pomoćnika generalnog direktora, 12 savetnika generalnog direktora, osam direktora raznih sektora, dvadesetak pomoćnika direktora sektora, sijaset raznih rukovodilac službi sa visokim koeficijentom - rekao je Vesić.

Dodao je da bi Dilas pre nego što bilo kome deli lekcije trebalo da odgovori građanima Srbije na ta pitanja i dodao šta očekivati od čoveka koji je sopstvenu stranku, prema zvaničnom izveštaju opljačkao za milion evra, koji je Rome stavljao u limene kontejnere i kupovao nagrade za Grad Beograd.

"Ðilas stvarno misli da smo zaboravili kako se u njegovo vreme kupovina Solarisovih autobusa i KAF-ovih tramvaja ugovarala u kafiću u Strahinjića Bana, kako su njegovi prijatelji otvarali kafane po Beogradu i kako je na pitanja novinara odgovarao sa ''zini da ti kažem''", rekao je Vesić.

Dodao je i da ništa od toga nije zaboravljeno, zbog čega je, kaže, doživeo debakl na gradskim izborima održanim u martu.

- Zato sam zapanjen da se ovaj čovek usuđuje da bilo kome deli lekcije - zaključio je Vesić.

(VIDEO) BAHATI ĐILAS DIVLJA PO AUTO-PUTU! Pretiče kolonu preko pune linije, MISLI DA JE NEDODIRLJIV!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sneza

pre 5 godina

Djilas se zalaze za dokazivanje porekla imovine, eto ima priliku da krene od sebe

kornjacarade

pre 5 godina

siroti djilas sigurno se obogatio poštenim radom

BeoGradjanin

pre 5 godina

Obogatio se od Politike i demokratske pljačkaške privatizacije!

Fredo

pre 5 godina

Tu nema šta da se objašnjava, zato što je sve jasno kao dan a sreća i građani su to videli na vreme.

Kiza

pre 5 godina

Neće taj nikad da to pokaže ljudima, krije te informacije kao zmija noge. Neka sam sebi će udeliti lekcije, a narod će ga naučiti pameti na idućim izborima.

Jana

pre 5 godina

Bio covek na vlasti,sad mu zapadnjacki partneri daju pare da rovari po zemlji.

Jana

pre 5 godina

Đilas je završio političku kaijeru jer birači mu neće pružiti priliku za ponovnom pljačkom.

Markoni

pre 5 godina

Pa stvarno mogao bi da da koji savet kako da se smuva, utali, napravi kombinacija.

Dragan R

pre 5 godina

Ne može neko ko je tako amoralan kao što je upravo Đilas da polaže račune, naprosto bitno je samo uzeti što više i potrošiti

Eki

pre 5 godina

Djiki kako si stekao tu imperiju a i one kokoske sto jedu organsku hranu? HTEO BIH I JA DA BUM KAO TI.

namematej

pre 5 godina

Pa, realno, i ja mogu da kazem kako se Điki obogatio - krao je. Prodavao drzavne firme, placeve, davao svojim pajtosima iz kriminalnih krugova ispod cene, gradio kucu za Velikog Brata od drzavnih para i tako to. Zato on nece nikad preci cenzus, a ni jadnici oko njega.

Dario

pre 5 godina

Nema Đilas ni savest, ni obraz... I ponaša se kao da je bio na vlasti pre 100 godina i mi svi pojma nemamo šta i kako je bilo...

BBrdo

pre 5 godina

Dovoljno je samo da pogledate koliko stanova u svom vlasnistvu ima Djilas i svima ce sve biti jasno.

Nikolina

pre 5 godina

Đilas u izmaglici 90-tih po jednoj verziji početni kapital stiče pranjem prozora u Londonu, a potom osnivanjem firme u Češkoj, koja se navodno bavila proizvodnjom bižuterije.

psihološkinja

pre 5 godina

Ne zna ni on više sa koje strane mu kapa novac koliko se nakrao.

Katarina

pre 5 godina

Djiki poznati lopov!!Obogatio se na grbaci naroda!!

kontesanera

pre 5 godina

Đilas se bogatio na račun građana zato je i ostavio praznu državnu i gradsku kasu.

draga

pre 5 godina

Djilasova imovibna bi trebalo da se preispita.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17