• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

02.08.2018

11:00

(VIDEO) MATIĆ NA PINKU: ANTIDOT NE TVRDI DA SE PLANIRA ATENTAT NA VUČIĆA, ali mu se kači meta i poziva se na ubistvo predsednika!

Politika

(VIDEO) MATIĆ NA PINKU: ANTIDOT NE TVRDI DA SE PLANIRA ATENTAT NA VUČIĆA, ali mu se kači meta i poziva se na ubistvo predsednika!

Podeli vest

Medijska mreža "Antidot" objavila je rezultate istraživanja koje je pokazalo da su ubijeni premijer Zoran Đinđić i aktuelni predsednik Aleksandar Vučić mete napada koji nastaju i kreiraju se po identičnoj matrici, a sve to u najvećem broju slučajeva čine isti akteri. Istraživanje izazvalo burne reakcije, pa čak i napade

Glavni urednik medijske mreže “Antidot” Marko Matić je ocenio da grupa ideološki suprotna reformskoj vladi, to radi zbog političkih motiva koji zbog nemogućnosti da na izborima postignu rezultate posežu za etiketiranjem i optužbama. 

-Nismo se bavili legitimnom kritikom, koja je poželjna, i deo je demokratskog procesa, već etikiteranjem, koje podrazumeva da političke protivnike nazivate olako kriminalcima, optužujete ih za izdaju nacionalnih intesa, kačite im mete - naveo je Matić. 

Kako je dodao ponavljaju se iste matrice i obrasci.

ANTIDOT OTKRIVA: NAPADI NA VUČIĆA ODVIJAJU SE PO ISTOM OBRASCU KAO I NAPADI NA ĐINĐIĆA!

Kako je naglasio, “Antidot”ne tvrdi da neko planira atentat na Vučića, ali kada predsedniku države kačite metu ne znači da planirate da ga ubijete, ali pozivate nekoga da to učini i stvara se atmosfera gde ljudima to postaje normalno. 

Matić je naveo da su nakon objavljivanja istraživanja, usledili napadi na “Antidot”, pre svega sa sajta “Peščanik”, koji je još nije objavio njegov odgovor.  

On je primetio i da list “Danas” koji nastao na antiratnim tradicajama, danas promoviše ratnu opciju. 

- Jedino što ih spaja sa Amfilohijem, Boškom Obradovićem i Markom Jakšićem je mržnja prema Vučiću koja nadilazi njihove političke vrednosne siteme - rekao je Matić i dodao da su svi ujedinjeni protiv pregovora i kompromisa.

Printscreen TV Pink

Nakon objavljivanja tog istraživanja, “Peščanik” je objavio tekst čiji je autor Ljubodrag Stojadinović, inače portparol vojnog krila Miloševićevog režima, u kojem je napao “Antidot” i ponovne napade na predsednika.

 - Optužio nas je da smo izjednačili Vučića i Đinđića, mada jasno piše da ih ni na koji način ne izjednačavamo. Očigledno nije čitao tekst “Antidota” pripisao nam je i citate kojih nema u tekstu - naveo je Matić i dodao da njegov odgovor nisu još objavili.

 - Sa kojim pravom on daje sebi za pravo da proziva predsednika Srbije jer je bio ministar informisanja 1999. godine. U međuvremenu je Vučić sazreo, postao racionalan političar i vodi najbolju politiku za Srbiju. Taj Ljubodrag Stojadonović koji je bio do 1995. portparol Miloševićeve vojske u vreme najstrašnijih dešavanja, koju je ideološki podržavao nema moralni kredibilitet da to komentariše - smatra Matić. 

(VIDEO) MILAN DOBROMIROVIĆ NA TV PINK: Opozicija vuče paralelu između Vučića i Đinđića, rade sadašnjem predsedniku isto ono što su RADILI POKOJNOM PREMIJERU

On je istakao da je “Peščaniku”, “Danasu” i Savezu za promene zajedničko licemerje.

 - U decembru 2002. godine, nekoliko meseci pre ubistva Đinđića Legija je poslao otvoreno pismo javnosti gde je zatražio da se njemu i njegvoj jednici odbori da se obračunaju sa narko kartelima. Posle nekoliko meseci smo saznali da je on bio jedan od predvodnika jednog od narko klanova, da su likvidirali konkurenciju. Ovo strašno podseća na to. Kada Đilas kaže mi ćemo proterati rijaliti, a to je čovek koji se na tome obogatio…Kako misli da ukine rijaliti, da uvede cenzuru u medije? - navodi Matić. 

Kako je dodao, Saša Janković i Vuk Jeremić godinama odbijaju da objave informacije o poreklu imovine i izvoru prihoda - to su politički tajkuni. 

Govoreći o novcu koji je Jeremić dobio od Katarske ambasade u Berlinu, Matić je rekao da je to, prema nezvaničnim saznanjima,  bio novac za lobiranje za Muslimansku braću jer su verovali da će se dobro pozicionirati ili pobediti na izborima za Generalnog sekretara. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Honda

pre 5 godina

Svakodnevno se poziva na ubistvo predsednika, opozicija to redovno cini indirektno.

sasa

pre 5 godina

Predsednik Vucic ide svuda glavom i ne plasi se kriminalaca niti opozicije

aca

pre 5 godina

Predsedniku Aleksandru Vucicu prete smrcu oni koji ne zele dobro za ovaj narod

zvonko

pre 5 godina

moramo da cuvamo naseg predsednika,a tajkunima koji to nameravaju u zatvor.

ljilja

pre 5 godina

Tesko je biti uspesan i pravedan u Srbiji,a predsednik se trudi i bori najbolje za Srbiju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija