• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

02.08.2018

12:49

ĐURIĆ O ALBANSKOJ PROVOKACIJI: Enver Hodža je mrtav, od Velike Albanije nema i neće biti ništa!

Politika

ĐURIĆ O ALBANSKOJ PROVOKACIJI: Enver Hodža je mrtav, od Velike Albanije nema i neće biti ništa!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas da je izjava ministra dijaspore Albanije Pandelija Majka, da će od prvog januara biti otvorena granica između Albanije i Kosova, neozbiljna i neodgovorna i da služi samo da dodatno pogorša odnose u regionu

- Enver Hodža je mrtav, a od Velike Albanije nema i neće biti ništa. Kosovo i Albanija nemaju granicu, već je granica između Srbije i Albanije i to u dužini od 111 kilometara - naveo je Ðurić. 

On je podsetio da se granica između Srbije i Albanije proteže od tromeđe Makedonije, Albanije i Srbije, do tromeđe Srbije, Crne Gore i Albanije i istakao da je to jedina granica koja postoji i koja može postojati. 

- Po Rezoluciji 1244 mi smo ti koji imamo prava da koristimo granične prelaze Chafa, Prušit i Vrbnica i da tamo imamo naše osoblje, ali za to izgleda više nikoga nije briga. Isto kao što nikoga u međunarodnoj zajednici nije briga za takve huškačke i preteće izjave koje svakog dana dolaze od različitih albanskih predstavnika", rekao je Ðurić i podsetio da je ova izjava data u prisustvu najviših predstavnika KiM - Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. 

(VIDEO) ŠIPTARSKI PAKLENI PLAN: 1. januara ukidaju granicu između Kosova I Albanije!


Ðurić je istakao da ta izjava ruši nastojanja da se krhki odnosi u regionu normalizuju, te da se izgrade bolji donosi Srba i Albanaca. 

Ðurić je kazao da očekuje i zahteva reakciju međunarodne zajednice i postavlja pitanje "šta bi bilo da je neko od srpskih predstavnika rekao da će biti ukinuta granica, ne između Srbije i neke susedne zemlje, već da će biti ukinut administrativni prelaz". 
On je naveo da ovakve izjave pokazuju koliko je neozbiljno i neodgovorno nastojanje nekih političara u Centralnoj Srbiji koji zagovaraju tezu da se ne treba ništa rešavati o pitanju Kosova i Metohije i koji "lažu narod da sve može da ostane po starom". 

- Ne znam šta misle. Da li misle da treba da sačekamo da Albanci jednog dana ispune jednu od svojih pretnji - zaključio je Ðurić. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maki

pre 5 godina

Naravno da nema nista od Velike Albanije. Pokusavaju da provociraju ali Srbija se trudi da ocuva mir i stabilnost u regionu sto je za svaku pohvalu.

Tadašin

pre 5 godina

Veoma neozbiljno od njih,rade šta im volja. Treba im stati na put.

aca

pre 5 godina

Albanci mogu samo da sanjaju o velikoj Albaniji.....

Ana Ilic

pre 5 godina

Jedno su želje, drugo su mogućnosti. Neće ni oni baš doveka moći da rade šta hoće. Prvo su umislili da je Kosovo država, a sad su umislili da tek tako mogu da otvore granicu.

Miodrag

pre 5 godina

Albanci su navikli da drugi rade za njih ali je prošlo to veme i svet drugim očima gleda na stanje na Balkanu.

Alhemičar

pre 5 godina

Добиће велику Албанију када Енвер Хоџа устане из гроба ..

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Албанци провоцирају и траже да се уједине са Косовом , то морају сви да осуде јер ће се створити још једно ратно жариште у Европи.

Zvezdana

pre 5 godina

Tako je kao što je rekao Đurić! Ne postoji granica izmedju Kosova i Albanije već granica izmedju Srbije i Albanije!

sima

pre 5 godina

Necemo nasesti na te provokacije. Od Velike Albanije nema nista.

Kaja

pre 5 godina

Naravno da nema nista od velike Albanije, smatarm da se nas predsednik trudi da mirnim putem resi problem sa Kosovom.

Lara

pre 5 godina

Ne razumem ove albance uopste. U kom vremenu oni zive? Nece im uspeti to sto su naumili.

Jana

pre 5 godina

Sa takvim stavom Pristinski zvanicnici ukazuju da ne zele normalizaciju odnosa.

Katrin

pre 5 godina

Moraju se preduzeti ozbiljnije mere što se tiče Albanaca. Plašim se da se ovo neće završiti samo na provokacijama.

Olga

pre 5 godina

O tome mogu samo da sanjaju. Velja kruška u grlo zapadne sto kaze Njegos. Veliki zalogaj, pa se Albanci zagrcnuli.

dana

pre 5 godina

Cemu nove provokacije politicara iz susedne Albanije, granica je izmedju R.Srbije i Albanije, Kosovo nema granicu jer nije drzava?!

Dragan

pre 5 godina

Ne smemo dozovoliti da situacija izmakne kontroli.

Mitar

pre 5 godina

Situacija na KiM je zaista ozbiljna,a situacija je napeta zbog nasilnickog i neprijateljskog ponasanja Albanaca na tom prostoru.

Velja

pre 5 godina

Kako se Albanci zanose i sanjare. Dok je Vučića i njegovog tima granica će biti samo između Srbije i albanije na tom potezu i nikada se neće brisati.

mira

pre 5 godina

Dobro mu je odgovorio.Ovo su smesne provokacije Albanaca.

mila

pre 5 godina

Dokaz da Alabanci ne zele pregovore, vec pokusavaju provokacijama da mi nasednemo

Mašnica

pre 5 godina

Još jedna provokacija koja ima za cilj da destabilizuje mir.

Slađa

pre 5 godina

Taj njihov san o Velikoj Albaniji će im ostati nedosanjan , jer je Srbija sada u mnogo boljem položaju nego što je bila ranijih godina !

spale

pre 5 godina

Sama proporcionalnost pokazuje nameru, treba je samo videti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17