• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/informer.rs

03.08.2018

15:04

EVO ZAŠTO ŠIPTARI HOĆE DA OTMU GAZIVODE! Čije su Gazivode, NJEGOV JE I SEVER KOSOVA!

Politika

EVO ZAŠTO ŠIPTARI HOĆE DA OTMU GAZIVODE! Čije su Gazivode, NJEGOV JE I SEVER KOSOVA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je zvaničnicima EU da neće da potpiše niti će pristati da se Prištini prepusti 100 odsto vlasništva nad Gazivodama

Pitanje upravljanja se ne pominje ni u jednom sporazumu sa Prištinom, a reč o je o veoma važnom hidropotencijalu. Oko samog veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode, kod Zubinog Potoka, i trafostanice Valač koplja se lome zapravo jer onaj ko ih kontroliše ima pod kontrolom energetske resurse za sever Kosova, ali i vodne resurse za teritoriju celog KiM.

Njima upravlja "Elektroprivreda Srbije" i Srbi struju na severu praktično ne plaćaju, odnosno nivo naplate je oko 11 odsto. Gazivode, inače, prihoduju desetine miliona evra godišnje samo od vode, a da ne govorimo o radnim mestima za Srbe. Deo ovog hidrosistema je i kanal Ibar-Lepenac, koji je praktično vitalni vodni resurs za teritoriju KiM, počev od snabdevanja vodom, preko navodnjavanja do rashlađivanja Termoelektrane "Obilić". Imovina ovog celog kompleksa je od neprocenjive vrednosti, a Priština nije pristajala u Briselu ni na ideju o mešovitoj kompaniji koja bi bila novoosnovana, ali kao ćerka kompanija u sastavu EPS.

Tanjug

Priština ne želi uopšte da pregovara, tvrdeći da je reč o njihovoj imovini, koju su inače i prodali izvesnoj turskoj kompaniji, koja međutim, ne može da uđe u posed jer je pod kontrolom našeg EPS-a, dok Beograd traži da bar pola bude vlasništvo ZSO.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baki

pre 5 godina

predsednice sve sto mozes ucini za zemlju ali i sve ima svoje granice i moje misljenje je ako dodje do te tacke koja moz izazvati rat onda prihvatamo i to pa mi im dajemo prst oni nama traze celu ruku vec su dobili kosovo pa sta vise oce stvarno nema smisla ako nam i ovo otmu svako bi hteo bolji zivot i za sebe i za svoje dete ali kao sto sam reko sve ima svoje granice zato bi bilo i dobro da se naoruzamo sto pre pa makar i kredit uzeli kod rusa ali da se napravi jaka vojska .

Zlata

pre 5 godina

Ako Siptari imaju petlju da zauzmu Gazivode i mi trebalo bi da imamo petlju to da branimo! Ovako,mic,po mic stvarno ce doci do Nisa!!! Srbija se brani na Kosovu od najezde Siptara.Dzabe avioni,tehnika--kad nema neko petlju da izda naredjenje za dejstvovanje!

Dare

pre 5 godina

Sve je to srpsko. Dok se nasa drzava a posebno predsednik Vucic zalaze za mir i kompromis sa druge strane albanci samo prete i ne zele nikakav dogovor.

Doca

pre 5 godina

Videće se ovih dana da li je neko sposoban i ima srce ili su samo priče. Da ne bude da nas je sneg iznemadio u januaru.

Stojan

pre 5 godina

Na sta su Srbi spali, da sa teroristima, ubicama i kriminalcima pregovaraju o svojoj imovini. Do cega je dovela Amerika i Evropska Unija i to samo zato sto taj smrad nece u svojim drzavama. Siptari bi se iselili ali ih oni niposto nece.

sladjan

pre 5 godina

neplacaju struju!a sto mi onda da placamo srbi iz srbije!bruka i sramote,vecito su kosovari povlasceni i sve se njima daje!od kosovskog dodatka sad i neplacaju struju!!!!!

Ana

pre 5 godina

Naravno da im ne smemo dati 100 odsto vlasništva nad Gazivodama.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Само храбро...!! Ништа нас не може спречити - да се бранимо...И Одбранимо на вековним огњиштима...СМРТ ФАШИЗМУ.... СЛОБОДА СРПСКОМ НАРОДУ....!!

dasa

pre 5 godina

Sva sreca pa srbima nista ne promakne sve znaju unapred.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija