• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.08.2018

17:14

EU: Bez tenzija na terenu, koje bi ugrozile dijalog!

Politika

EU: Bez tenzija na terenu, koje bi ugrozile dijalog!

Podeli vest

Evropska unija smatra da na Kosovu i Metohiji treba izbeći tenzije, koje bi ugrozile zajednički cilj - normalizaciju odnosa i postizanja pravno obavezujućeg sporazuma

- U trenutku kada su obe strane, zajedno sa visokom predstavnicom, potpuno angažovane na definisanju pravnoobavezujućeg sporazuma, a u skladu sa dogovorom dva predsednika na prethodnom sastanku, 18. jula u Briselu, na terenu ne bi trebalo da postoje tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj normalizacije odnosa - izjavila je portparolka EU Maja Kocijančić.

Na pitanje Tanjuga o rezultatima rada na izradi nacrta statuta ZSO, za koji rok ističe sutra, Kocijančić je podsetila da su se sve strane dogovorile i o “jasnim parametrima i vremenskom okviru” rada Upravljačkog tima, uključujući i izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština, u roku od četiri meseca od početka njegove izrade.

- Kada Upravljački tim zvanično obavesti EU o statusu svog posla, to će biti razmotreno na sledećem sastanku na visokom nivou u Briselu. Razumemo da je posao još u toku - poručila je Kocijančić. 

On je ponovila da EU u međuvremenu nastavlja "posao sa obe strane, kako bi se osigurala implementacija svih dogovora postignutih do sad u okviru dijaloga kome posreduje EU". 

SAD BEZ MILOSTI: Odbačen zahtev Evropske unije za izuzeće OD SANKCIJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kaja

pre 5 godina

Neka se obrate Albancima da ne izazivaju nasilje i tenzije!

goga

pre 5 godina

Gospoda iz EU nek posalju svoje parole Albancima. Srbija vodi mirnu politiku.

bg

pre 5 godina

Albanci su ti koji podizu tenzije, na njih EU treba da utice!

jasminajo

pre 5 godina

To bi trebalo posebno naglasiti Albancima, oni su ti koji na sve nacine pokušavaju da provociraju Srbe.

hanzaplast

pre 5 godina

EU bi morala malo zustrije da reaguje i da opominje albance i siptare na vise polja:smanjivanje tenzija i malo aktiviranje na polju pregovora sa Srbijom. Ovo sto Albanija radi je samo provokacija i pokusaj daq se izazove neki incident..

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Znate vi iz EU ko pravi tenzije i zbog čega , ne pravite se naivni , to sigurno nismo mi.

Alhemičar

pre 5 godina

Šiptari opet vrše pritisak i pokušavaju da na silu uzmu sever Kosova, to se neće desiti .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija