• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

03.08.2018

18:36

DA LI IM VERUJETE? Kfor i Kosovska policija "objasnili" šta to rade u južnoj srpskoj pokrajini, ali je u njihovim porukama NEŠTO MNOGO SUMNJIVO!

Politika

DA LI IM VERUJETE? Kfor i Kosovska policija "objasnili" šta to rade u južnoj srpskoj pokrajini, ali je u njihovim porukama NEŠTO MNOGO SUMNJIVO!

Podeli vest

Kfor izvodi „planirane vežbe“ širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – ovom porukom se NATO vojna misija na Kosovu i Metohiji obratila javnosti uz fotografije i video snimak svojih jedinica kako krstare putevima. Oglasila se i Kosovka policija

Što se Kfora tiče, vidljivi su – američki hameri, jedinice italijanskih Karabinjera, pripadnici ukrajinske vojske. Američke jedinice viđene su tako posle dužeg vremena i na Jarinju. Kadrovi kretanja jedinica Kfora dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu.

Vežba se izvodi kako bi se „održala spremnost“ i „operativna sposobnost“ kojima se „garantuje mirno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja“ – saopštio je Kfor.

Ove nedelje je na Severu Kosova boravio i admiral Džejms Fogo, komandant Komande združenih snaga u Napulju, zajedno sa komandantom Kfora, Salvatoreom Kuočijem.

- Vojnicima Kfora, kojih je na Kosovu više od 4.000, mogu da se priključe i timovi za brzo reagovanje. Ne očekujemo probleme ni kratkoročno, ni dugoročno – naveo je on.

Septembra će na Kosovu da bude raspoređeno i preko 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde vojske Tenesija.

Juče se oglasila i Kosovska polivija, saopštenjem u korem "reaguje na informacije i izjave" da je "uključena u različite scenarije" koje su, kako su naveli – objavili pojedini portali.

Iz policije nije precizirano na koje konkretno informacije reaguju, ali navode da su one "neosnovane" i "štetne", te pozivaju građane da ne budu "žrtve dezinformacija i spekulacija".

Portal Veriu.info objavio je sinoć vest da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na Severu u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi". Poslanik u kosovskoj skupštini iz redova Samoopredeljenja, Dželal Švecla, sinoć je u emisiji KTV-a naveo da se boji "eskalacije situacije na Severu", podsećajući na to da je Kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima.

BRITANCI SPREMAJU 'OLUJU' NA KOSOVU! London napravio strašnu grešku, NA POMOLU NOVI POGROM SRBA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 5 godina

Ništa im ne verujem jedni drugima drže stranu i to otvoreno, žele da zauzmu sever Kosova.

deda Raša

pre 5 godina

A ko im veruje, taj bi trebao na ispitivanje. Cim su tzv, srbina postavili za glavnog u bon stl, znao sam da tim postupkom treba uspavati Srbe. Nama u ovom konfliktu moze pomoci samo Rusija ili konacno krenuti na Kosovo kao i oni koji predjose Albaniju peske. Poslusajte HRISTE BOZE, ako tako nesto uradimo, nasa pokoljenja ce biti mirna u narednih 500 godina.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Njima se ne sme verovati sve su to produžene ruek terorista koji žele da na silu zauzmu sever Kosova.

Govedarica

pre 5 godina

Njima nikada ne treba verovati. Sve mora da se uzme sa velikom rezervom i obazrivošću.

Simo

pre 5 godina

Panika, taci se unervozio netso mnogo.bar ova vlada to uspela,ne kao prethodno sa osmehom su nas sisali.Cuo taci za srpsku izreku kako doslo tako i otislo.

Markoni

pre 5 godina

Videćemo kako će reagovati ako dođe do nereda, puno obećanja, ali u njih poverenja nemam kada je zaštita Srba u pitanju.

Realnost

pre 5 godina

KFOR-u i Albancima nista ne verujem. Nazalost, moramo pregovarati sa njima.

Zoran 52

pre 5 godina

Ako nemaju namere što se kreću u blizini granice sa srbijom. Što ne vežbaju na granici sa Makedonijom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija