• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2018

09:51

(FOTO) POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE OSUDIO IZRAEL ZBOG UČEŠĆA U USTAŠKOJ PROSLAVI "OLUJE": Ni jedna strana država nikada nije PROSLAVLJALA NEČIJI ZLOČIN!

Politika

(FOTO) POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE OSUDIO IZRAEL ZBOG UČEŠĆA U USTAŠKOJ PROSLAVI "OLUJE": Ni jedna strana država nikada nije PROSLAVLJALA NEČIJI ZLOČIN!

Podeli vest

Ugledni izraelski istoričar, Efraim Zurof, koji je i direktor Centra "Simon Vizental" u Jerusalimu, je na svom Tviteru oštro kritikovao izraelsku vladu jer njihovi avioni učestvuju u proslavi zločinačke operacije Oluja

- Veoma sam uznemiren što će avioni Izraelskog vazduhoplovstva leteti na obeležavanju operacije "Oluja", tokom koje je Hrvatska proterala 250.000 Srba iz svojih domova u Hrvatskoj. Do danas, ni jedna strana država nikada nije učestvovala! - ogorčen je Zurof. 

Tvit Efraima ZurofaTviter

Tvit Efraima Zurofa

OBELEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE "OLUJE"! Srbija se u Palanci moli za ubijene i prognane!

Izraelski istoričar, koji inače nosi nadimak ''poslednji lovac na naciste'', je osim ove kritike svojoj zemlji, ranije uputio bezbroj osuda Hrvatskoj. 

Poslednja u nizu njegovih kritika, bilo je pismo Kolindi Grabar Kitarović, koja je prilikom posete Argentini rekla "da je ponosna na sve generacije Hrvata koje su došle u tu zemlju".

Zurof je napisao da "to znači da ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu. 

Njenu izjavu je nazvao običnim prikrivanjem jezivih zločina ustaškog režima u NDH!

LOVAC NA NACISTE ZUROF PISAO KOLINDI: Ponosni ste na Pavelića i ostale zloglasne USTAŠKE ZLOČINCE?!

Zurof je u Evropi posebno poznat po tome što je ušao u trag zapovedniku ustaškog logora Jasenovac Dinku Šakiću, koji se krio u Argentini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sane

pre 5 godina

Šta je njega briga bitno je samo da on dobro zarađuje na srpskoj propagandi jada i bede i kukanja dok pobednici slave.....

Roki

pre 5 godina

Problem je to šta se taj "zločin" izučava i na vojnim učilištima u Izraelu ko i u Americi.

Drago

pre 5 godina

To vam nije uteha.. I drugi zločini se izučavaju glupi ustašo... Baš zato što su ZLOČINI !!!

Serbia

pre 5 godina

U kojoj vojnoj školi se izučava taj zločin? Koja to vojska mora da uči taktiku kako se napada teritorija koja nije branjena drugom vojskom? Kako se ubija nenaoružan narod! Kako se lovačkim avionima bombarduje opasna kolona traktora sa izbeglicama. Baš imaju šta da nauče.

Vo Nguyen Giap

pre 5 godina

Pa kada toliko uče i predaju navedenu "vrhunsku" vojnu taktiku, zašto je onda ne primene na npr. Donjecku i Lugansku? Zašto ta tzv. "Oluja" nije prošla i kroz Vukovar 1995. god.? Bila je dovoljna jedna kolona VBR da krene ka Slavoniji, i nečija pobednička odlučnost se u trenutku pokolebala, da ne kažem raspala. Sve to uprkos obilatoj logističkoj pomoći NATO. Uvek ste svoju "slobodu" ostvarivali u blokovima (Centralne sile) i paktovima (Trojni, NATO). Ovaj put ćete do kraja deliti sudbinu istih.

mirko

pre 5 godina

Pa gospodo Izraelci samo prodajte Ustašama što više aviona i oružja da vas imaju čime lakše pobiti. Zar ste zaboravili Jasenovac, Ako su vam pare važnije od časti i života onda im poklonite te avione i to dobro naoružane da vas lakše pobiju.

Čekaj

pre 5 godina

Te su ustaše ubile i tačno 4255 hrvata u Jasenovcu i zašto onda da ne prodaju hrvatima?

Mita

pre 5 godina

A, šta ćemo sa silnim našim ratnim profiterima, koji su, dok su im sunarodnici krvarili, našli za shodno da se "omaste" , bez morala... Vidimo preko našeg smeća, tuđe dvorište... a, neretko, čistije od našeg...

Istina

pre 5 godina

Strogo povjerljivo!!! Ustaška Hrvatska sprema napad na Srbiju i Izrael!!!

goran

pre 5 godina

uvek su im pare bile vaznije od svega pa i od zivota.

Zlata

pre 5 godina

Ovo nisam ocekivala od Izraelaca,koja sramota!Pa zar su oni zaboravili sva zvetstva ustasa nad njihovim narodom??? Sta se tu promenilo,ustase bi opet isto ponovile...

sumadinac neprskani

pre 5 godina

" pari moji lepi pari " rece kir janja koji istini za volju nije bio jevrej ali mozete to da primenite i na onoga gospodina predsednika . jer zrtve su zrtve a pare su pare pogotovu sto je od ovih prvih u hrvatskoj ostao skoro niko a pola miliardi evra i to za krntije iz sredine 80-tih su uvek i svuda polamiliare evra .

Frki

pre 5 godina

Treba uputiti ostru notu ambasadi Izraela u Srbiji, sto ucestvuju u proslavi nad patnjama Srba u Hrvatskoj.

Miki

pre 5 godina

Izrael je pokazao po ko zna koji put svoje lice, zato ih i mrzi ceo svet ! Nisu nam neljudi prijatelji vec neprijatelji! Ono su zlo za ceo svet i vise mi ih nije zao... Ustase im sigurno nisu prijatelji......sram te bilo predsednice Izraela jer to nisi smeo dozvoliti zbog zrtava iz Drug sv rata. Danas si ih ponovo ubio, bruko ljudska !

RINGISPIL

pre 5 godina

Umesto da Izrael kao i sve druge antifasisticke zemlje zabrane prodaju oruzja fasistickim drzavama IZRAEL je ovim cinom pljunuo na svoje zrtve iz drugog svetskog rata. Ako je samo novac bitan onda su i oni koji su jevrejima vadili zlatne zube imali isti motiv NOVAC. Ne ide to tako Sutra ce tim avionima nekoga ubijati.

Mb

pre 5 godina

Zašto naša vlast nije poslala protestnu notu Izraelu? Koga to oni podrzavaju i cine im čast svojim prisustvom.? Jesu li i oni kratkog sećanja i još krace pameti , ko i mi ? Nikada nismo reagovali , ni na šta , pravovremeno . Naše MIP ko uspavana lepotica...

ISTINA

pre 5 godina

Зашто медији користе бројку од 250 000 кад то није тачно,ако је по попису У хрватској 91 било 590 000 Срба ,106 000 Југословена и 74 000 неопредељених ,значи Срба би трбало да буде 700 000 .Ако су усташе 95 прогнали СРБЕ у питању је број преко 700 000 .

nisu svi Srbi Četnici

pre 5 godina

zato što je većina Srba ipak ostala u Hrvatskoj preko 800 Srba je poginulo u uniformi Hrvatske Vojske braneći Hrvatsku od Martićevih idijota

hercules

pre 5 godina

Pitanje za Efraim Zurofa, da li su izraeslki piloti ucestvovali u nato agresiji na Srbiju 1999 godine?

Ante

pre 5 godina

Hrvatska i Izrael su prijatelji! Premijer Netanyhu je još prije 2 godine osobno došao da zahvali hrvatskim pilotima kanadera, i rekao tada : " Vi ste od danas naša BRAČA! Nisam mogao vjerovati da ste svoje živote riskirali da ugasite požare u Izraelu! Hvala vam bračo!" Avioni F-16 su samo jedna od stvari koje su od tada stigle iz Izraela. Tu su i borbene stanive za Patrije, bespilotne izviđačke letjelice, itd...

Marko

pre 5 godina

Srbi rađajte se i samo se rađajte. Da nikad ne bude više rata i da nas opet bude bar 10 miliona. Broj stanovnika je uvek respektna sila. Briga me za sve drugo, samo se rađajte i ulažite što više u mlade i njihovo pravo patriotsko vaspitanje.

Dejjan

pre 5 godina

Jos jedan dokaz da je od naciste do zrtve tanka linija. Pitanje je samo istorijskog zrenutka, i naravno para. Mozda bi i oni one da su mogli.

MareSrbija

pre 5 godina

Koji 'pobednici slave '?Jado jadni mizerni,mislim na ovog Sane.

Neša

pre 5 godina

Izreal je uvalio kante hrvatskoj i uslovio je da narednih decenija bude zavisna od njih i da u ime toga da milijarde evra. Pametan Izreal glupa,uvlakačka hrvatska. Veličanje ustaša nikad nije ni prestalo.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija