• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2018

12:08

50 SRPSKIH VOJNIKA NAPUŠTA KOSOVSKU VOJSKU! Beriša potvrdio: Predali su zahtev, odluka na razmatranju

Politika

50 SRPSKIH VOJNIKA NAPUŠTA KOSOVSKU VOJSKU! Beriša potvrdio: Predali su zahtev, odluka na razmatranju

Podeli vest

Ministar u kosovskoj vladi Rustem Beriša izjavio je da 51 pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti želi da napusti tu instituciju, što svedoči o tome da broj srpskih pripadnika koji nameravaju da napuste KBS raste

U izjavi za Indeksonline, međutim, portparol MKBS-a Ibrahim Šalja, ikao je potvrdio izjavu svog šefa, ne navodi tačne podatke o ovom pitanju.

SPECIJALCI SE OKUPLJAJU U JUŽNOJ MITROVICI! U bazu Belvedere stigle i SNAGE IZ PRIŠTINE!

- Mogu da potvrdim ovu izjavu ministra da je 51 pripadnik srpske nacionalnosti. Ali mi kao Informativna kancelarija kažemo da je broj srpskih pripadnika koji su podneli zahtev za napuštanje KBS-a oko 50 - rekao je Šalja.
Pripadnici srpske nacuionalsnoti najčešće podnose zahtev za napuštanje KBS navodeći da ne mogu da izdrže spoljne pritiske, a Šalja kaže da još nije doneta nikakva odluka o tim zahtevima, jer se, kako navodi, oni razmatraju "u skladu sa predviđenim procedurama, za koje je potrebno 6 meseci".



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Viktorija Vikica

pre 5 godina

Ovde je u pitanju veliki pritisak i pretnje od strane kosovske vlasti. Brinu se za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice.

Alhemičar

pre 5 godina

Тако и треба , не могу Срби да служе у илегалној и злочиначкој војсци.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Подржавам одлуку свих Срба који су је напустили.

Pjer

pre 5 godina

Samo 6 meseci,ja sam mislio da nepismenima treba više !???

Ana

pre 5 godina

Srbima na Kosovu nije lako, tesko je ziveti i raditi u takvim uslovima. Dobro je sto Vucic vodi mudru politiku kada je Kosovo u pitanju kako bi sacuvali mir za nas narod.

snezana

pre 5 godina

Treba ih pustiti i razresiti jer ne zele da budu u vojsci nepostojece drzave Kosovo.Ovo je bilo i ocekivano da ce traziti da napuste njihovu vojsku jer ne zele da idu protiv svog naroda

Milos

pre 5 godina

Kosovska vojska zvanicno ni ne moze biti formirana bez glasova Srba u Pristini. Napustanjem jos vise gubi na legitimitetu.

Dragan

pre 5 godina

Ma to su samo cisraci masinci i tako radna snaga koja je prikazana kao vojska nijednom srbinu nije dato oruzje a svaki je pod ogromnom lupom tako da nema srbina vojnika.

Fudbaler

pre 5 godina

Mogu da potvrdim ovu izjavu ministra da je 51 pripadnik srpske nacionalnosti. Ali mi kao Informativna kancelarija kažemo da je broj srpskih pripadnika koji su podneli zahtev za napuštanje KBS-a oko 50.VS je uvek u pripravnosti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija