• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta/Infomer.rs

05.08.2018

13:45

DAČIĆ: Srbija se ne meša u unutrašnju politiku Crne Gore, ali je naša obaveza da brinemo o Srbima koji tamo žive

Politika

DAČIĆ: Srbija se ne meša u unutrašnju politiku Crne Gore, ali je naša obaveza da brinemo o Srbima koji tamo žive

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne želi da se meša u unutrašnju politiku Crne Gore, ali da je interesuju prava srpskog naroda u toj zemlji

Dačić je novinarima u Beogradu posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima srpskih političkih stranaka i kulturnih ustanova iz Crne Gore rekao da su pažljivo saslušane sve njihove primedbe, koje se najviše odnose na pitanje nacionalnog identiteta i zapošljavanje.

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA SRBA IZ CRNE GORE: Srbija uvek biti uz svoj narod i za očuvanje njegovog nacionalnog identiteta!

- Velike su primedbe koje ukazuje na to da su zastupljeni manje nego što Srba ima u Crnoj Gori - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je predsednik Vučić pozvao predstavnike Srba u Crnoj Gori kako bi se upoznao sa situacijom u toj zemlji, kada je reč o pravima srpskog naroda, o srpskom nacionalnom identitetu, jeziku i kulturi. Poručio je da je ne samo obaveza već i pravo Srbije da brine o svom narodu koji živi izvan Srbije.

- Obaveza je Srbije i naše pravo, koje i druge države koriste, da se brinemo o našem narodu koji živi van Srbije, da pomažemo u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, jezika, kulture i u tom smislu će se i dalje nastaviti ova saradnja - kazao je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 5 godina

Boli me za CG I za sve njeno,uključujući I politiku.Samo tražim reciprocitet.Kako oni nama mi njima I gotovo.Nećemo valjda do kraja sveta izigravati idiote I izigravati, kobejagi, neke demokrate u stilo one idiotske izreke:"Ko tebe kamenom ti njega hlebom"

DEDA RAKA

pre 5 godina

Naša BIVŠA BRAĆA su u slast izgubila obraz jer su se uvukli u (BIĆU FIN) u guzu prokletih Amera , to im je ibila namera. Nova filozofija "djetića" od sada glasi: BOLJE SAČUVATI GUZU NEGO SVIJETLI OBRAZ.- Valjda će im to uči i u škole jer Arnaute najviše vole. Voda sve pere sem obraza to im još Njegoš kaza. A sad brže pred ogledalo, pogledajte se malo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija