• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

06.08.2018

10:34

(VIDEO) DAČIĆ O USTAŠKOJ PROSLAVI "OLUJE": Hrvatska je jedina država u Evropi koja slavi ETNIČKO ČIŠĆENJE, jadna je ta Evropa kojoj su oni MORALNI UZORI!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ O USTAŠKOJ PROSLAVI "OLUJE": Hrvatska je jedina država u Evropi koja slavi ETNIČKO ČIŠĆENJE, jadna je ta Evropa kojoj su oni MORALNI UZORI!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova podvlači da ne bi trebalo da nas iznenađuje hrvatski stav prema "Oluji", da bi trebalo gledati u budućnost, ali da su razgovori sa hrvatskim zvaničnicima jako teški s obzirom na to da stalno relativiziju i negiraju zločine, pa čak i izmišljaju teze

Govoreći o obeležavanju 23. godišnjice "Oluje", ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe da ne treba ništa da nas iznenadi kada je o Hrvatskoj reč, budući da je ona možda jedina država u EU, a verovatno i u Evropi koja slavi etničko čišćenje. 

On kaže da objektivni istorijski problemi ne treba da nam budu tema i osnov u razgovrima o budućnosti, ali Hrvatska odnosom prema prošlosti, a samim tim i odnosom prema srpskom narodu, stalno forsira tezu relativizacije i negiranja zločina, izmišljaju se teze, pa je tako Plenković juče govorio o velikosrpskoj agresiji. 

(FOTO) SKANDALČINA! Hrvati bi da smene Vučića, SMETA IM ŠTO JE SVETU REKAO ISTINU O NJIMA!

- Rat u Hrvatskoj nije nastao tako što je Srbija izvršila agresiju, već su Slovenija i Hrvatska izvršile nelegalnu secesiju, pa je usledio odgovor savezne vlade koju je vodio Ante Marković, dakle, Hrvat. U Hrvatskoj je 1991. godine živelo 580.000 Srba, oni su tu bili vekovima i niko nije otišao odavde da diže ustanak u Hrvatskoj, već su se ljudi osetili ugroženima posle proglašenja nove nezavisne države Hrvatske. Lažno se govori o velikosrpskoj agresiji. Velika Srbija nikada nije postojala, to je fikcija, i nažalost nikad je nije bilo. S druge strane, imali smo NDH ili veliku Hrvatsku koja je dolazila do Zemuna, Novog Pazara, Šapca, koja je obuhvatala celu Bosnu i Hercegovinu. Ako je neko izvršio agresiju, izvršila ju je Hrvartska u Drugom svetskom ratu. Vučić je uporedio odnos Hitlera prema Jevrejima i odnos Hrvata prema srpskom narodu. Mile Budak imao je tezu: "trećinu srba ubiti, trećinu proterati, trećinu pokatoličiti" - podseća Dačić. 

printscreen

Ne mešamo se u unutrašnje poslove CG, ali brinemo o pravima Srba

Govoreći o položaju Srba u Crnoj Gori, Dačić ističe da Srbija nema nameru da se meša u unutrašnje poslove CG, ali da ima pravo da se interesuje i brine za svoj narod. Reč je o, kako kaže, trećini stanovništva Crne Gore. 
Ovo je, kaže, obaveza Srbije i mora se ozbiljnije primenjivati u kontaktu sa crnogorskim zvaničnicima. - Treba da se interesujemo koliko Srba radi u CG, kakvo je zapošljavanje... ne smemo da budemo jedni protiv drugih iako se politička pozicija pojedinaca menjala. Srbi moraju tražiti svoj srpski politički identitet, osim nacionalnog. Treba da se baziramo na pravima i interesima Srba, a ne da ispadne da su Srbi u CG remetilački faktor - kaže ministar.

Ističe da je Franjo Tuđman svojevremeno izjavio da je srećan jer mu žena nije Srpkinja ili Jevrejka, i kaže da je žalosno što se zastava Izraela vijorila u Kninu na proslavi zločinačke akcije. 

- Ministarstvo je poručilo da je razočarano aktom. To je nemoralno i prema sopstvenom narodu, jevrejskom narodu, jer je toliko Jevreja nastradalo u Jasenovcu, a hrvatski režim relativizuje jevrejske žrtve. I dalje ispred Jasenovca stoji tabla "za dom spremni" - kaže Dačić za Pink.

Kada je reč o prisustvu crnogorskog oficira, ministar podseća da nije "on išao da ratuje u Dubrovnik, nego Crnogorci". Kaže da je to istorijska istina i da ne razume prisustvo crnogorskog oficira. Dačić podvlači da je akcija "Oluja" najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata i da su mnoge države otkazvale učešće u proslavi baš zbog ove činjenice. 560.000 Srba bilo je 1991, a od 2000. cifra je pala na 180.000.

- Gde su ti Srbi? Gradonačelnik Knina danas govori da nije reč o akciji protiv Srba nego protiv zločinačke politike. Koje zločinačke politike? On je zločinac! Gradonačelnik Knina je Hrvat u mestu koje su vekovima istorijski bio srpski! Gde su ti Kninjani? Oterali su sve Kninjane i postavili svog čoveka da mudruje! Srbija treba da trraži da se otvori generalni konzulat Srbije u Kninu, kao što treba da postoji u Crnoj Gori, u Beranu ili Kolšinu, svejedno - kaže Dačić.  

HRVATI HOĆE DA ZABRANE VUČIĆU ULAZAK U "LIJEPU NJIHOVU"! Histerišu i kukaju jer im je REKAO ISTINU U LICE!

Podseća da je juče Marko Perković Tompson svirao u Glini, a za vreme Drugog svetskog rata i NDH je tu zapaljena crkva koja je napunjena zaklanim Srbima. Odmah do crkve bio je srpski dom posle Drugog svetskog rata. Proterali su Srbe i taj objekat pretvorili u hrvatski dom. 

- I tu je pevao Tompson. Pa, kako ih nije sramota?! - zapitao je Dačić.

Podseća da Hrvatska poručuje Srbiji da sa "ovakvim liderima ne može u EU". 

- Jadna li je ta Evropa kojoj Hrvatska predstavlja moralne uzore! - kaže Dačić.

Fašisti su, kaže, u Zagrebu dočekivani cvećem. Dočekivani su i Partizani, što govori o  mentalitetu hrvatskog naroda. Ističe da tenzije moraju da se smanje, ali dodela medalja, relativizacija zločina, negiranje zločina, lažne priče o velikosrpskoj agresiji, ništa od ovoga Srbija neće prihvatiti. 

printscreen

Kaže da su američki instruktori direktno pomogli akciju "Oluja" logistički, ili na druge načine. Etničko čišćenje, kaže, oslikano je u popisima i u Evropi se samo na Kosovu i u Hrvatskoj ono slavi. 

Kaže da Hrvati Vučiću zameraju i to što koristi reč "Krajišnici" iako on termin nije izmislio. Ističe da oni žele da i u Srbiji bude neko ko će hvaliti "Oluju" i ko će čak slati svoje predstavnike na proslave.

- To je sramotno i ne želim uopšte da komentarišem ono što se juče čulo, jer je to stvarno jedan polušaj relativizacije i pranja sopstvene istorije. Niko ne može da precrta istoriju Hrvatske u Drugom svetskom ratu - kaže Dačić.

Izraelsku zastavu, kaže, ne razume, posebno nakon što je izraelski predsednik poručio Hrvatima da moraju da se suoče sa svojom istorijom. To je, kaže, beleg koji će izraelska država nositi. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dani Knin

pre 5 godina

Samo rat protiv hrvata samo da vec jednom rijesimo hrvatski zlocinacki problem tako da jih zgazimo.

Bojan

pre 5 godina

Treba prebrojati Srbe,koji su ubijeni i zaklani posle etničkog čišćenja.Mog prijatelja oca su zaklali kad se vratio u svoje mesto.Preziva se Drača.Tako je stradalo nekoliko stotina Srba,da bi se obeshrabrilo za povratak.Strašan narod!!!

Markoni

pre 5 godina

Sve od reči do reči je istina, jedina istina je da je nad Srbima načinjen pogrom i užasni zločini.

Nina

pre 5 godina

Sramno ponasanje Hrvata na proslavi godisnjice Oluje je za svaku osudu.

MareSrbija

pre 5 godina

Njima treba neka velika sila da ugasi svetlo u croaciji.Nisu za medju ljude.Oni su sramota za covecanstvo.Satanisti

rada

pre 5 godina

Lepo rečeno Dačiću. Bila ta država priznata ili ne (Krajina) imala je svoju vlast ,vojsku i policiju. Nestala je za jedan dan . Zločin za koji do sada niko nije odgovarao .Zločin prema civilima i u Bljesku i u Oluji. Sve zemlje članice Evropske unije koje ćute nad ovim zločinom stiče ih ista kletva jer oni koji zaboravljaju i čine zla dela vraća im se duplo.

deda Raša

pre 5 godina

Sve je to Daco tacno, medjutim mene zabrinjava nasa pohlepnost bas toj EU. Stara je poslovica, skim si onakav si, pa hocemo li i mi postati clanica tog ustaskog gnezda?

Bojan

pre 5 godina

Хрватска је та која је учинила агресију и започела рат .

Gvozden

pre 5 godina

Не да су само учинили агресију већ су починили и стравичне злочине .

KOCTA

pre 5 godina

НИЈЕ ЛИ ТО ОНА ИСТА ЕВРОПА КОЈОЈ ВИ СТРЕМИТЕ А ОНА ВАС ПОНИЖАВА А И САМИ ЗНАТЕ ДА БЕЗ ТИХ УСТАША НЕ МОЖЕТЕ У ЕУ ЗАТО СЕ ТРЕБА ОПРЕДЕЛИТИ ЗА БРИКС

zoran

pre 5 godina

svi znamo sta su oni uradili ,a srbija nije nista nemi posmatrac ,sad kao nesto osudjujete gde ste bili kad je grmilo junacine???

Fudbaler

pre 5 godina

To je sramotno i ne želim uopšte da komentarišem ono što se juče čulo, jer je to stvarno jedan polušaj relativizacije i pranja sopstvene istorije. Niko ne može da precrta istoriju Hrvatske u Drugom svetskom ratu.Nacisti u Hrvatsku niakada ne umiru, oni u njma žive oni su nacisti.

vojislav

pre 5 godina

nazalost ja radim u tudjini radim sa ustasama i u oci im kazem da ih jako mrzim i prvom prilikom kada bi bili na snajperu nebi oklevao od ------- do 100 godina sve bi rokao

Antifašista

pre 5 godina

Moraju znati da će se to kad tad dogoditi. Većeg zla od Hrvata na svetu nema.

Perakaže

pre 5 godina

Koju li to pobedu slave hrvati kad niti jedan jedini metak protiv njih nije bio ispaljen i dok su nesrećnici iz Knina bežali glavom vez obzira. Koja bedna pobeda. Nenaoružane civile su proganjali, nijedan metak protiv njih nije bio ispaljen. Kako ih nije sramota.

Milutin

pre 5 godina

U Hrvatskoj žive i Srbi katoličke veroispovesti koji su u dugom vremenskom periodu, od Srba katoličke veroispovesti preimenovani u Hrvate. Da ne ulazimo u razloge, zbog kojih njihova matična država - Srbija nije mogla (htela) da se suprotstavi Vatikanu, ostaje činjenica da je većina današnjih Hrvata srpskog porekla. Da ne spominjemo mešovite brakove: Hrvat - Srbin katolik, Hrvat - Srbin pravoslavac a posebno, u najvećoj meri Srbin katolik - Srbin pravoslavac. Po popisu Austrougarske, na prostoru današnje Hrvatske živelo je mnogo više Srba nego Hrvata, s tim što je Srba bilo u obe hrišćanske veroispovesti. Da ne širimo priču i na Bosnu i Hercegovinu i muslimansku veroispovest. Mrzeći Srbe, Hrvati , iz dna duše, mrze sami sebe. I znajući da se ne mogu osloboditi Srpstva U Sebi, pokušavajući biti nešto što davno više nisu - Hrvati. Malo je više takvih, "čistokrvnih". Vatikan, koji je hteo da naškodi Srbima, preimenuje Srbe katolike u Hrvate, uništio je u stvari Hrvate. Zato, Zagreb neka ne gleda sa mržnjom prema istoku već prema onim koji su ih vekovima iskorišćavali.

Miloš Milošević

pre 5 godina

Dokle bre više "tugovanja" za propalom Jugoslavijom, alo bre nova vremena i nova geopolitička situacija. Baš me briga i za "mešovite" brakove, a kamo li za usranu hrvatsku. Dokle više življenja u prošlosti i nemojte nas više vući nadole!?!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija