• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

06.08.2018

16:11

ANGELA IMA "GENIJALAN" PLAN ZA KOSOVO! "ZSO plus", zatim priznanje sadašnjeg stanja, pa veliko finale - ZA 20 GODINA!

Politika

ANGELA IMA "GENIJALAN" PLAN ZA KOSOVO! "ZSO plus", zatim priznanje sadašnjeg stanja, pa veliko finale - ZA 20 GODINA!

Podeli vest

Iako zvanično dijalog Beograda i Prištine vodi Evropska unija jasno je da bez aminovanja dogovora od strane njene najmoćnije članice - Nemačke, on ne može biti postignut

Razgovori su ušli u finalnu fazu, međutim barem u javnosti još uvek nema finalnog predloga za Sporazum o normalizaciji odnosa. Kako Telegraf.rs ekskluzivno saznaje od izvora u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), čijoj grupaciji pripada i Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel, ona je pripremila svoj plan za Kosovo i predstavila ga svojim kolegama sa Balkana.

Nemačka je jasno rekla da se protivi promeni granica, odnosno bilo kakvoj podeli Kosova između Beograda i Prištine. Ipak, prema detaljima plana Angele Merkel, podela na kraju celog procesa je ipak moguća.

CRNE PROGNOZE MONTGOMERIJA: SAD neće da promeni stav o Kosovu, Zapad je umoran od te priče, TAČI JE SLAB, a KFOR NE MOŽE DA SPREČI GERILSKI RAT!

Naime, ovaj portal saznaje u redovima EPP-a, plan nemačke kancelarke treba da se realizuje na kratki i srednji rok.

U prvoj fazi bi pre svega trebalo da dođe do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), na čemu je Merkel insistirala i prilikom poslednjeg susreta sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

HARADINAJ BESAN: Samo Putinu odgovara promena granica!

Svesna da za Srbe nije prihvatljivo da ZSO bude na nivou nevladine organizacije, što je cilj Prištine, Merkel planira da Zajednica dobije šira ovlašćenja, odnosno takozvani "ZSO plus". Kako bi Zajednica imala pravu funkciju potrebno je formirati i druge organe i mogla bi da sarađuje sa Srbijom. Time bi ona imala pravu snagu i olakšala život građana.

S druge strane, plan nemačke kancelarke bi podrzumevao verifikaciju stanja na terenu, tj. priznanje bez priznanja. Time bi konačno došli do onoga što je najveća nepoznanica kovanice „sveobuhvatna normalizacija odnosa": Beograd bi pristao da "prepozna realnost, ali ne i nezavisnost", dok bi se Priština zadovoljila time da neće biti ometana u svojim pokušajima da postane članica međunarodnih institucija.

(FOTO) ŠTA ĆE NAMA GORI NEPRIJATELJI?! IGUMAN MANASTIRA DEČANI SAVA JANJIĆ I RADA TRAJKOVIĆ SVE OTVORENIJE RADE ZA NEZAVISNO KOSOVO!

Kako su preneli izvori iz EPP, navedeni elementi plana bi obuhvatili prvu fazu, koja bi bila sprovedena u kratkom roku.

Zatim sledi veliko finale, na koje bi trebalo da se se sačeka 20 godina.

Posle tog perioda, u Zajednici srpskih opština bi bio održan referendum o otcepljenju, što bi stvorilo realnu šansu da se deo Kosova na kome živi većinsko srpsko stanovništvo vrati pod efektivnu vlast Beograda.

ZMIJA OPET PROVOCIRA! Tači: Ako bude sporazuma, "PREŠEVSKA DOLINA" MOŽE DA SE PRIPOJI KOSOVU!

Podsećamo, Briselskim sporazumom je planirano da ZSO čine opštine Severna Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Zvečan, Štrpce, Klokot, Gračanica, Novo Brdo, Ranilug i Parteš. Šest od deset ovih opština se naslanja na administrativnu liniju sa centralnom Srbijom, dok su Štrpce, Klokot, Parteš i Gračanica svojevrsne enklave okružene mestima sa albanskom većinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

ZSO se mora formirati sa većim ovlašćenima za Srbe koji žive na KiM,.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Ко се мача латио од њега је погинуо...Само храбро, Албанци су АНТИХРИСТИ...Имајте то на уму увек....Када следећи пут будете градили са њима...коегзистенцију на Европском нивоу...

Margo

pre 5 godina

Da li su pri zdravoj pameti ovi sto komentarisu? Kakav ZSO? Narod bez istorije nije narod! Kosovo je nase, NE SME DA SE DELI, A ONAJ KOJI TO ZELI, NEKA DELI SVOJE DVORISTE!!!! Vidimo se dogodine na KOSMETU! (ako uopste neko zna sto ovo znaci...)

ivan

pre 5 godina

Verovatno raspirujes vatru iz udobne fotelje iz Srbije .Kosovo je naše ali bez nas tamo.

Margo

pre 5 godina

Onaj ko pristane na ZSO (plus) ne radi po rezoluciji 1244, krsi Ustav Srbije i radi po nalogu Zapada i NATO! On ulazi u istoriju kao VELEIZDAJNIK!

petar

pre 5 godina

Dvadeset godina se čeka kako bi Šiptari imali vremena da izmene etničku sliku u navedenim opštinama. Već su počeli plansko naseljavanje opština u unutašnjosti; Štrpce, Klokot, Parteš i Gračanica, a vremenom sledi isti scenario i za ostale opštine. Iz državnih , ali i drugih tajnih fondova, se otkupljuju imanja na kojima se naseljavaju Šiptari. Zbog takvog razvoja situacije zagovarani referendum bi izgubio svaki smisao.

Markoni

pre 5 godina

Biće teško, ko zna šta može da se izdešava za 20 godina.

AS

pre 5 godina

ŠTA MOŽE DA SE IZDEŠAVA ZA 20 GODINA. NA PRIMER DA OSIROMAŠENI URANIJUM POTAMANI ŠIPTARE.

Alhemičar

pre 5 godina

Немачка се у ЕУ за све пита и ако је она рекла Тачију да мора да се формира ЗСО-а то ће се и десити.

Drasko

pre 5 godina

Ovo je samo jedan od mogućih scenarija o konačnom statusu KiM, a da li će se ostvariti videćemo nakon završetka pregovora Beograda i Prištine.

Stojan

pre 5 godina

Srbija mora da se drži svog puta. Zapad i očekuje da popustimo i prihvatimo njihovu igru.

Gary

pre 5 godina

ZSO plus much bigger territory for Serbian population. Also, return 300000 Serbian refugees back to Kosovo & Metohija and give back land that belongs to Serbian church. That's it!!!!

Maja

pre 5 godina

Merkelova mora da izvrsi pritisak na Tacija kako bi se smirila novonastala situacija na Kosovu i Metohiji

mira

pre 5 godina

Svako ima pravo na mišljenje, ali naš predsednik zna šta treba činiti i ima podršku građana za to.

Jana

pre 5 godina

ZSO treba i mora da se formira u sto kracm roku jer je tako najbolje za Srbe na Kosovu.

mileilic

pre 5 godina

Ma do Beograda pa i dalje ali mir i stabinost nemaju cenu.

ponosan

pre 5 godina

Jesi siguran? Srbija najpre da insistira sem ZSO na povratku proterani, povratku imovine, drzavne, licne i crkvene, ppa tek posle pregovori o daljim odnosima ali ni po koju cenu pristati na stolicu u medjunarodnim institucija i UN. Kad bude dato pravo R.Srpskoj na clanstva u medjunarodnim institucijama onda mozemo da razgovaramo. Hrvatsku je Srbija priznala kao drzavu a posle je usledila otimacana nase imovine i zabrana povratka proteranih. Tu gresku Srbija nesme da ponovi posebno sto se juzna pokrajina otima iz 2 razloga, prirodni resursi i stvaranje NATO drzave i to prve u svetu.

Dragana

pre 5 godina

Moramo doci do kompromisnog resena kako ne bi izgubili sve. Verujem da ce predsednik Vucic uspeti da u teskim pregovorima izvuce najvise.

VračarBG

pre 5 godina

To znaci da Srbija nece uci u EU 20 godina, ako ce se za 20 godina sever Kosova pripajati Srbiji. Jer ako uđe u EU onda to nije moguce.

Jova

pre 5 godina

Pa kad ti pametniji kaze kako da uradis onda i uradi tako... ZSO da bude drzava u drzavi i nije lose ni na duzi rok, ostatk je svakako zbogom a posle priznanje nije ni bitno. Svako prizna svoje... Dobro je to smislila kancelarka... Podrzavam

Mirjanaa

pre 5 godina

To su za sad samo spekulacije medija, ja bih sačekala da se Državni Vrh oglasi.

ugljesa

pre 5 godina

formiranje zso je za srbiju pogubno time se gubi prilika da im oduzmemo sve jer nisu zadovoljni sa pola pola

Zvezdana

pre 5 godina

ZSO treba da ima sva ovlašćenja povoljna za Srbe i naravno da odmah pripada Srbiji.

Kole

pre 5 godina

Samo ako isto vazi i za Republiku Srpsku. U isto vreme

ime

pre 5 godina

Srbija ce dati sve od sebe da sacuva Kosovo. Nece ga dati.

deks

pre 5 godina

Nema od toga nista. Ni za 20 godina, ni za 100 godina... nikada mi necemo prizanti nezavisnost Kosova. KIM je nas Jerusalim i nasa kolevka. Nema te srspke ruke koja ce to dati Albancima.

Pjer

pre 5 godina

Ovo rešenje je najbolje do sada ,Srbi će biti bezbedni i imati autonomiju i tesne veze sa Srbijom,a za 20 godina može svašta da se izdešava ,pa i da SAD ne bude glavna sila ,koja odlučuje !!??

RINGISPIL

pre 5 godina

Nemacka je 45 godina cekala da ujedini dve nemacke.Kod nas to nije slucaj. Niti je srbija bila fasisticka zemlja niti je moguce praviti dve sipraske drzave. Treba samo dobro lupti sakom o astal reci nemcima reci englezima i amerikancima neka oni dele svoje drzave kako im odgoavra Srbija kao pobednica u drugom svetskom ratu nece biti nikada kaznjena i podeljena od strane zapadnih fasista. TACKA. Bolje da mi narucimo od rusa i kineza dve tri nuklearne centrale, neka nam to izgrade imaju koncesiju narednih 25 godina a mi cemo se vec snalaziti. NATO CEMO SAMO TAKO POBEDITI AKO SE FASISTI NECEGA BOJE TO JE NUKLEARNA ZAJEBANCIJA. Zasto vec jednom ne napadnu S. kOREJU, iRAN

caslav

pre 5 godina

šiptare u onaj deo kosova koji su već kupili od srba,..a onda kineski zid,...i eto mira za hiljadu godina...

SARA

pre 5 godina

KOSOVO JE SRPSKO A MERKELOVA ZASTO JE UJEDINILA NEMACKU A SRBIBU DA UNISTI. NE NEMCI NIYU BILI NIKADA NASI PRIJATELJI NITI CE BITI.

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

ZSO da se formira što pre. Nerazumem odlaganje problema i ostasvljanje u nasledje budućim pokolenjima u 20 godina.

SS

pre 5 godina

Sreća pa joj se Hitlet,Himler,Gebels nisu javljali u snu,inače bi bilo zajebano ,ovako daj Srbiju sa KiM kao na neki dugoročni kredit.Teško nama.

Marko

pre 5 godina

Ma jok, ovo nikako nije prihvatljivo. Idemo dalje. Cuj 20 godina. Nemogu popiti toliko da budem pijan, pa da izmislim nesta pa makar bilo blizu ovome :)

hercules

pre 5 godina

Aj u dva'es marke kume .. da evrope nece biti za dvadeset godina !!

Janko

pre 5 godina

Jel to isto ono obecanje kao rezolucija 1244 pa posle 9 god nam poruce da to nije realnost i priznaju KiM?

Zoran 52

pre 5 godina

Kao istočna Nemačka, Berlin,za 20 godina, ujedinjeni,biće to dugačak zid za rušenje.

SS

pre 5 godina

Nacisti,Hrvatima su dali novu NDH,a naše će da dele,kako im se ćefne.

batist

pre 5 godina

Pa ti Angela neces doziveti konacno tvoje genijalno resenje ako je to za 20 godina

Mika

pre 5 godina

План је генијалан - али за шиптаре.

Zoran 52

pre 5 godina

Merkelova mora da povuče priznanje Kosova i Metohije kao države i za 20 godina sve će doći ba svoje mesto, u protivnom jeftina demagogija.

Marko

pre 5 godina

Zao mi je sto to moram napisati, ali na Kosovu ce doci do rata i tako ce se sve resiti. To samo slep ne vidi. Ako ne sada, a ono za koju godinu sasvim sigurno. Ta prica se nikada nece resiti nekim pregovorima i dogovorima.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija