• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2018

10:23

NATAŠA KANDIĆ I SONJA BISERKO TRAŽE DA FEDERIKA MOGERINI SPREČI PODELU KOSOVA!

Politika

NATAŠA KANDIĆ I SONJA BISERKO TRAŽE DA FEDERIKA MOGERINI SPREČI PODELU KOSOVA!

Podeli vest

Više organizacija civilnog društva iz Beograda i Prištine uputilo je pismo šefici doplomatije EU Federiki Mogerini sa pozivom da se izjasni protiv podele Kosova ili razmene teritorija na etničkom principu, saznaje Tanjug

- Sve češći nagoveštaji mogućnosti prekrajanja granica šalju vrlo opasnu poruku građanima Srbije i Kosova, ali i celom regionu, da postoji realna mogućnost legitimisanja opasnog pricipa etnickog vlasništva nad teritorijom – principa koji je ovaj region u nekoliko navrata gurnuo u krvave sukobe - navodi se u pismu, u koje je Tanjug imao uvid.

Podela Kosova, kako navode, proizvela bi lancanu reakciju i u drugim balkanskim državama i dovela do brojnih zahteva za promenama granica na Balkanu, što bi otvorilo vrata novim sukobima, a Srbima i Albancima poslala poruka da treba se presele u "svoju" etničku državu.

U regionu je neohodno uspostaviti trajni mir i prihvatiti interkulturalnost i multietničnost kao neophodni preduslov razvoja i EU integracija. Etnicki čiste države, prevaziđeni su model iz 19. veka, ne smeju biti ciljevi ničije politike niti smeju biti tolerisani i podržani od predstavnika međunarodne zajednice, navodi se u pismu.

Organizacije civilnog društva pozivaju međunarodno zajednicu, ali pre svega vlasti u Srbiji i na Kosovu, da se tokom pregovora posvete stvaranju najboljih mogućih uslova za život svih stanovnika Kosova uključujući slobodu kretanja, poslovanja i međunarodne saradnje, obezbeđivanju pretpostavki da se zločini iz prošlosti više nikad ne ponov. 

Pismo je potpisalo tridesetak nevladinih organizacija među kojima su: Centar za prakticnu politiku, Građanske inicijative, Helsinški odbor za ljudska prava, YUCOM, Beogradski centar za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava, Udruženje žena Peščanik, Kosovo Ašociation Chopin, Centre for Social Groups Development- CSGD, Kosovo Women''s Network, Kosova Democratic Institute i drugi. 

Srbi, valjda vam je sad sve jasno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Master

pre 5 godina

Nataša i Sonja neka kažu ko ih plaća da ruše Srpsku Državu!!!

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Bas po tom redosledu kako su navedeni izreci zabranu rada na 99 godina.

Znacovek

pre 5 godina

Zar je moguce da su ove protuve na slobodi uprkos cinjenicama sta rade svojoj drzavi Srbiji.

Milan

pre 5 godina

Ja ne znam kako vise drzava dozvoljava da neko radi protiv svog naroda...i ko je ovde lud.

Lazar

pre 5 godina

Kako ih nije sramota da rade protiv svog naroda i svoje drzave.

Spuvanac

pre 5 godina

Kosovo je izgubio Milošević i to još 95g kad je govorio da ta hrvatska akcija neće biti nekakva Oluja jer hrvati nisu sposobni za to nego će biti samo "vetrić iz guzice" e kad je posle hrvatska vojska moćno puvnula lepo mu je odnela sve planove a NATO 99g sprečio i taj da odvede sve one Srbe u kolonama za Kosovo i.

caslav

pre 5 godina

kineski zid prema albancima,...onda je mir zagarantovan narednih 100 vekova.

Vlado

pre 5 godina

Dovoljno je ove dve zajedno videti i ne treba ništa više ni komentarisati. "Stručnjaci" za sve!

Bgd

pre 5 godina

Ako neko ne zna šta treba da radi onda neka radi samo suprotno od onoga što predlažu ove "moralne gromade" čija pojava i izjave izazivaju mučninu i najgora osećanja.

bosko

pre 5 godina

pa kada ste tako za celovist kosova i metohije zasto se ne preselite tamo da zivite .

Avram

pre 5 godina

Spremanje zimnice je na pragu,ne gubite vreme na tudje poslove

Nezasvisni Novinar

pre 5 godina

Jos fale zene u crnom i da komplet Engleska angetura bude na spisku

Vera

pre 5 godina

Две маторе вештице које странци дебело плаћају да пију српску крв! Заслужују ломачу као некад давно! Шта њих две могу добро урадити и донети Србији? Оне су заштитнице подвала и зла Србији и за Србе!

jovana

pre 5 godina

sada svi vide da su Natasa Kandic i Bosko Obradovic na istom zadatku, isti su, za isto se zalazu, protiv istih stvari se bore, samo da je protiv Srba i Srbije... i na fb i na tw

Nina

pre 5 godina

Nataša Kandić i dalje radi protiv Srbije, kao i Boško Obradović, jer imaju podršku zapada.

deda Raša

pre 5 godina

Molite Boga sto je Vucic na vlasti, mnogo tolerantna licnost. Da sam ja?????

Miloš

pre 5 godina

Šta smo mi Bogu skrivili. Zašto si ih Bože nama dodelio.

simasipa

pre 5 godina

Koje su to nakaze u ljudskom obliku. U svakoj normalnoj zemlji lajali bi katanac.

Zija

pre 5 godina

Zlo i gore u istu tikvu. Samo sa je protiv Srbije je njihov osnovni moto!

Sloba

pre 5 godina

Ha,ha,ha, imaju istu frizuru! By the way, dokle cemo gledati ove spodobe u novinama I slusati njihove pljuvacke komentare? Proterajte ih u Albaniju.

Zija

pre 5 godina

Ne sećam se da su se ove dve jahačice apokalipse oglašavale kada su Hrvati pravili demode etnički čistu državu Hrvatsku. Očigledna je namera istih a to je da sve što je protiv Srbije je dobro.

Slađa

pre 5 godina

Da li vi vidite isto što i ja ? Nataša Kandić , Sava Janjić i Boško Obradović su isti ! Isti ih interesi vežu i bore se protiv istih stvari : protiv srpskih interesa i Srbije ! Ccccc...c!!! I posle kažu da su nam neprijatelji Albanci ! Ovi su nam najveći neprijatelji !

Nesa

pre 5 godina

Ebiga, (nemogu da ne opsujem) kad citam ove dve, od jos nekoliko nasih gusaka, nemogu da se ne zapitam, u kojem svetu one zive ili sta jedu kad su toliko bezobrazno pokvarene. Kako mugu da hodaju medju ovim narodom kad osecaju toliku mrznju prema njemu. Ne, ni ja nedam KiM ni da se deli ali ni siptarima i sad, za pet, za pedeset, za sto, silom ce to morati da se vraca ali ove aveti koje mi pricaju o moralu demokratiji i svim drugim sranjima, kada bi im se neko pojavio na vratima da im otme izdajom drzave i naroda steceno, odmah bi pozvali policiju u zastitu i na odbranu "svojeg".

Vladimir

pre 5 godina

Pametani Orban i Putin.Ove Soroševe pulene treba zabraniti

Ibna1963

pre 5 godina

Dugo se nusu, cule,ja pomislio da picivaju z miru....steta sto i nije tako???

Perakaže

pre 5 godina

Zašto ovi IZDAJNICI nisu već u zatvoru???????

Petko

pre 5 godina

Psihicki bolesnici Nije mi jasno kako ove dve rugobe mogu da budu iste likom ko da su blizankinje a imaju razlicito prezime????? To sto ruzne i odbojne to i nekako mogu da razumem ali da imaju indenticnu frizuru kao klovn u cirkusu e to mi stvrno nije jasno....

Milka

pre 5 godina

Kako u Hrvatskoj i u Bosni nema ovih zena u crnom ,svakakvom i drugih izdajica.Dobro stranci ove za to placaju.Aone tamo ne smiju to raditi od;sopstvene djece ,komsija ,crkve i drustva u cjelini.Pa u cemu je problem?Jel vi to nemate u Srbiji?

bubasvaba

pre 5 godina

Mesta molim u LAZU LAZAREVICA preko potreban za ove dve gospdje.

Zlata

pre 5 godina

Treba videti kako da se jezičina ovih babetina,koje rade protiv Srbije,ograniči ! Smradulje....

rolex

pre 5 godina

deda Rasa je napisao najbolji komentar.kako to,da ove dame mogu slobodno da pisu i govore sta hoce ,a zive u diktaturi?a za vreme "Slobine " diktature,nismo ni znali za njih.gde su bile,sta su radile.ali one odlaze u penziju i vise niko nece znati za njih.postace marginalne licnosti kada se resi problem juzne pokrajine.i zato ovako grcevita borba za nezavisnost.

Anabell

pre 5 godina

Gradjani Srbije nisu glupi.Vidi se jasno ko su Natasa Kandic,Amfilohije,Janjic,Trajkovicka i Bosko Obradovic.Zalazu se protiv istih stvari,zato sto imaju zadatak da se bore protiv Srbije i Srba.

vasilije

pre 5 godina

Ove babe nikad nisu ništa učinile ili kazale a da to nije bila MRŽNJA prema srbima i Srbiji i molim vas koga to još interesuje šta one misle i trtljaju.

Tijana

pre 5 godina

Natasa i Bosko Obradovic rade na istom zadatku to je evidentno, zalazu se za iste stvari i protiv istih stvari se bore. Samo da se ide protiv Srba i Srbije, sabotiraju predsednika koji se trudi maksimalno da za zemlju napravi najbolje. I posle se javite ako smete i recite suprotno o njima!

ratko mladji

pre 5 godina

Ko jos slusa ove nakaze..kazu ..etnicke drzave nisu u modi..pa koze jedne..niste digle glas protiv fasisticke hrvatske koja je najcistija etnicki u evropi..znamo mi da vi podrzavate fasizam..ko vas ne znamislio bi da ste zene..jok breee

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Sada svi vide da su Nataša Kandić i Boško Obradović na istom zadatku, isti su, za isto se zalažu, protiv istih stvari se bore, samo da je protiv Srba i Srbije.

Filip

pre 5 godina

Nisu tako pricale kad su se crtale i prekrajale granice po Srbiji. Opasnost je svakako zato nema nista od promena granica Kosovo je Srbija.

surovi

pre 5 godina

Ja mislio one riknule ... kad ono !!!! Ma treba đubrad u bajbok pa neka tamo pišu govore i studije za nato skupove !!!

Ljubo

pre 5 godina

A dali ce ove dve babe ,zbog principa etnickog vlasnistva neke teritorije ,zahtevati i slati pismo EU da se obavezno vrate proterani Srbi iz Hrvatske ,Bosne i Hercegovine ?!......i ovo boravi po Srbiji ,....

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija