• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.08.2018

10:40

ĐURIĆ: Očekuje nas teška i velika borba!

Politika

ĐURIĆ: Očekuje nas teška i velika borba!

Podeli vest

Srbiju očekuje velika borba za ostvarivanje svojih interesa na Kosovu i Metohiji, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić i ukazuje da će ta borba biti "izuzetno teška i složena"

- Sa jedne strane imate deo međunarodne zajednice koja smatra da Srbija ne treba ništa da dobije na KiM u teritorijalnom i političkom smislu, jer smatraju da je to pitanje zaokruženo već 2008. godine, kada su oni u našoj južnoj pokrajini priznali i dali nezavisnost - rekao je Ðurić za TV Prva.

On je dodao da i u Srbiji ima onih koji smatraju da naša zemlja ne treba ništa da dobije u teritorijalnom smislu na KiM, te da je sve je više onih koji napadajući ideju razgraničenja.

- Pojedinci u Srbiji zauzimaju isti stav kakav možete da čujete od Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, koji iz dana u dan ponavljaju da razgraničenje i mogućnost da Srbija vrati sever KiM vodi novom ratu - rekao je šef Kancelarije za KiM.

On kaže da su i pojedina sveštena lica "uzela sebi za pravo da se umešaju u politiku" i dodaje da lično smatra da kao što niko nema monopol nad državom, niko nema monopol nad crkvom.

- Nijedan pojedinac ne može da kaže da predstavlja crkvu, a ponajmanje da je zloupotrebljava u političke svrhe i to na isti način i na istim linijama na kojima to čine ljudi koji smatraju da celo KiM treba da bude nezavisno - istakao je on.

Upitan o čemu će predsednik Srbije govoriti na današnjoj konferenciji za novinare, Ðurić je naveo da će Vučić u obraćanju domaćoj i međunarodnoj javnosti izneti ''''obrise'''' onoga što će Srbija kao država raditi narednih meseci.

On je naglasio da Srbiju očekuje mnogo razgovora i borbi u narednom periodu, a najapsurdnijim u ovom trenutku ocenio je to što, kaže, nema izvinjenja od onih koji su tvrdili da postoji krvavi dogovor između srpskih vlasti i Alabanaca da se izvrši zločin nad srpskim narodom na KiM. 

- Videli smo da je to bila još jedna u nizu laži koju su ponavljali i neki tzv. opozicioni lideri poput Jankovića, Ðilasa, Jeremića, kao i pojedinci koji uzimaju za pravo da se predstavljaju kao predstavnici crkve. Umesto izvinjenja imamo nastavak svakodnevne kampanje laži i toga će biti sve više - primetio je Ðurić.

Kako je rekao, Srbiju očekuje teška borba na međunarodnom planu sa onima koji su za nezavisnost Kosova, ali i sa pojedincima u Srbiji koji, kaže, žele da naša država ne dobije ništa.

MARKO ĐURIĆ: Ne očekujem pokajanje onih koji su u tuđem interesu, OPTUŽIVALI SOPSTVENU DRŽAVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 5 godina

Pitanje KIM jos uvek nije zavrseno i ne moze biti, interesi Srba na Kosovu su prioritet.

aera

pre 5 godina

Borba ce biti teska ali sigurno cemo uspeti u tome sto zelimo.

Maca

pre 5 godina

Tacno je da Srbiju ceka duga i teska borba ali imamo nacina za istu

Alhemičar

pre 5 godina

Neće biti lako , imamo i mi podršku Ruske Federacija i Kine , nimso mi samo u ovim pregovorima.

jovan

pre 5 godina

Sve dok budemo ujedinjeni nece nam moci nista, mene vise brinu ovi domaci placenici koji rade na razbijanju zemlje. Sa njima treba drzava da se pozabavi malo vise.

Zoki

pre 5 godina

Borba ce biti teska ali se necemo predati do samog kraja.

Sanja

pre 5 godina

Ovo je udedljivo najbitnija i najduza borba u ovom momentu za nasu drzavu. Boricemo se do poslednje sekunde, zbog naseg naroda koji je ostao da zivi na Kosovu uprkos svim desavanjima i strahovima, kao i zbog srpske istorije koja vuce velike korene sa Kosova polja!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija