• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

07.08.2018

16:22

RUSKE SLUŽBE UPOZORAVAJU: ISIS ima 46 ćelija u BiH i na Kosovu,  SPREMAJU NAPADE NA SRPSKU I SRBIJU!

Politika

RUSKE SLUŽBE UPOZORAVAJU: ISIS ima 46 ćelija u BiH i na Kosovu, SPREMAJU NAPADE NA SRPSKU I SRBIJU!

Podeli vest

Dr Jelena Ponomarjeva sa Moskovskog univerziteta potvrdila da Rusi imaju informacije prema kojima ISIS sa Kosova i iz BiH sprema udar na Srbe

Teroristi ISIS imaju najmanje 46 aktivnih ćelija u Bosni i Hercegovini i na teritoriji Kosova i Metohije. Iz tih ćelija džihadisti u svakom trenutku mogu da napadnu Republiku Srpsku i Srbiju!

Migranti paravan

Ovo su dramatični podaci ruskih obaveštajnih službi, koji su nedavno dostavljeni našim državnim organima. Prema tim informacijama, na teritoriji BiH i Kosova nalaze se na stotine "terorista spavača" koji uveliko spremaju napade na Srbe. Cilj islamista jeste da naprave 'balkanski kalifat', odnosno islamsku državu na Balkanu!?!

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, teroristi dolaze u BiH i na Kosovo kao migranti i jako ih je teško otkriti.

- Operativna saznanja ruskih službi kažu da u BiH i na Kosovu u ovom trenutku postoji 46 aktivnih ćelija spremnih da u svakom trenutku napadnu. Njihovi prvi ciljevi su RS i Srbija... - prenosi Informerov izvor.

mojugao

MARIJA ĐORIĆ

STRUČNJAK ZA TERORIZAM

Ove ekstremističke ideje su poznate još odranije, ali je njihova realizacija apsurdna. Srbija i ostale balkanske zemlje sprovode adekvatne mere koje se prvenstveno temelje na bezbednosno-obaveštajnom radu.

Jelena Ponomarjeva, politikolog i doktor političkih nauka sa Moskovskog državnog univerziteta za međunarodne odnose, potvrdila je juče da ruski bezbednjaci imaju informacije da ISIS sprema teroristički udar na Srbe, ali i na Ruse.

- Lansirna rampa već je postavljena na Kosovu i u BiH, koji postaju baze. Aktivno je čak 46 vojnih i terorističkih kampova koji imaju bliske veze s Al kaidom i ISIS. Njihova meta može biti i Republika Srpska, a njihove aktivnosti u regionu usmerene su protiv pravoslavnog stanovništva - rekla je Ponomarjeva za 'Glas srpske', dodajući da teroristi koriste migrante kao paravan.

- Najveći deo migranata ne vidi BiH ili Kosovo kao svoje krajnje odredište, ali među njima ima dosta radikalnih elemenata i 'terorista spavača', koji se naseljavaju i pridružuju domaćim ekstremistima. Oni lako i brzo nalaze pristalice među radikalnim mladim ljudima. Zato ne isključujem mogućnost da u bliskoj budućnosti dođe i do konkretnih aktivnosti koje bi vodile ka pokušaju stvaranja nekakve nove islamske države u Evropi. To bi bila neka vrsta "balkanskog kalifata" - upozorava Ponomarjeva.

Obučavani da ginu

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević, komentarišući ove navode, ocenjuje da 'izrežirana migrantska kriza' predstavljala mehanizam obnavljanja terorističkih potencijala na Balkanu.

DRAMATIČNO! DODIK NEĆE DA ĆUTI: U Sarajevu ima sedam baza TERORISTIČKE ORGANIZACIJE ISIS!

Bivši albanski predsednik: Kosovo je naš Jerusalim!

Reuters

Bivši predsednik Albanije Bujar Nišani izjavio je da Kosovo nije samo pitanje jedne države, već da predstavlja "Jerusalim Albanaca".
"Pitanje granica tiče se Albanaca na Kosovu i Albanaca u Albaniji, Preševskoj dolini, Crnoj Gori i gde god da se oni nalaze. Nije slučajno da su kroz vekove ustanci za slobodu Albanaca počinjali na Kosovu. Zato je Kosovo Jerusalim Albanaca", napisao je Nišani na Fejsbuku.

- Ovaj usmeravani proces služi za novu masovnu mobilizaciju terorista i obezbeđuje im smeštaj pod azilantskim statusom. Teroristi imaju ratno iskustvo stečeno na Bliskom istoku, fanatizam i verski radikalizam. Zato migranti ne predstavljaju humanitarno pitanje, nego veliki bezbednosni problem. Oni su novi instrument zapadnih sila pripremljen protiv srpskih i ruskih interesa na Balkanu - objašnjava Galijašević.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da nije nikakva tajna da postoje islamski centri koji regrutuju mlade i nezrele osobe, pa ih transportuju na ratišta.

- Ti centri su navodno edukativnog karaktera. Međutim, čim ljude šalju u ratove, vidi se da su oni obučavani da ginu. Ljude su transportovali u Siriju i ostale države u kojima je uglavnom ISIS imao uporišta. Njihov zadatak je bio samo da poginu i ništa više. Oni koji nisu poginuli sada se vraćaju u Evropu, pa i u BiH i u Srbiju, odnosno na Kosovo - zaključuje Petrić.

PAKT SA DŽIHADISTIMA! Oficiri BiH bili na obuci sa vođama Islamske države, Al Kaide i El Nusre, TAJNI PLAN SMISLIO ALIJA IZETBEGOVIĆ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sejdi Kolgeci

pre 5 godina

Rusija na isti macin je okuporal siriju.jedini nacin da.osvoji balkan je preko svojo placano vojsko vagner kao Da napdne srbijo.a srbija da pozove Rusiju za boj protiv tetorizma.a ond je cil srbije i rusije tu.ali to vise ne pali.

Dejjan

pre 5 godina

Ako ih imaju, imaju ih zato sto su ih Amerika i Britanija tamo poslali.

SARA

pre 5 godina

TO IH AMERIKA I ENGLEZI FINANCIRAJU. DOKLE SRBIJA CEKA U KOM PRAVCU IDEMO DA NEBUDE OPET ONO KASNO MARKO NA KOSOVO STIZE.

vlah alija

pre 5 godina

Ako ko sta sprema onda su to rusi pokusavaju da izazovu nerede u makedonij u crnu goru su pokusali drzavni udar a sad bi da bosnu i kosovo da destabilisu, malo kasno rusi nemate podrske cak i vecina srba ne podrzava antidemokratski rezim rusije

Izbori 2024

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija